Jump to content

Nok en konkurs i båtbransjen, Båtsenteret Holmestrand måtte gi opp


Key Freak

Recommended Posts

  • 7 måneder senere...

Kan se ut som Nidelv også kan gå i mot konkurs i følge avisen "Fædrelandsvennen". http://www.fvn.no/okonomi/article917431.ece

 

Mange norske bedrifter som fortsat ikke skjønner hvor mye " Made in Norway" betyr i det norske markedet...Håper Hegnar holder ut fordi: Han har rett

 

Sølvkroken i Arendal er forresten også ett godt eksempel. Når de flyttet produksjon til Kina falt salget i det norske markedet med omtrent 60 % !!

 

Blir irritert når ledelsen sutrer og med det samme sier "Tradisjonell norsk båtbygger" Sorry : Er produksjonen ut av Norge, kan man ikke kalle seg det..

 

Istedenfor å flytte produksjonen til lavkostland , burde de fleste bruke litt tid på intern prosessutvikling. Jeg rister på hodet når jeg ser hvor mange norske båtprodusenter som fortsatt bruker tradisjonelle støpemetoder istedenfor å satse på vakuminfusjon ( som at på til gir best kvalitet)

Redigert av Pescador1 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Problemet for norske båtbyggerier er at markedet er ganske lite. Samtidig kommer de store utenlandske aktørene å presser prisene ned. Å effektivisere produksjonen kan de gjøre men det krever større serier. Jeg håper norske båter klarer seg, men med det lave båtsalget er det ikke lett.

 

Verden er blitt mindre-uten tvil, og det fører til at man ser mot en viere horisont med enorm mye bra der ute. Båtpris i Norge har vært høyt om man tenker på produksjonskost (material) Prosesskost er noe annet, og det er her norske båtprodusenter bør slutte å bo på hver sin øy og drive på museumsbasis.

 

Prisene blir ikke presset ned, båtprisen begynner å normalisere seg etter å ha blitt presset opp i lang tid.

 

Kan hende det er på tide at flere merkevarer som fortsatt eksisterer og har livets rett, går i sammen og satser i sammen med samlet og moderne produksjons annlegg.Det kan være reddningen for norsk båtproduksjon.

 

Mange små bekker blir til stor å...

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...