Jump to content

Riktig bruk av oksalsyre på båtskrog.


Elmer

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg har fått tips om å bruke oksalsyre for å gjøre gelcoaten hvit og fin. Lurer på om noen har erfaring med å bruke det. Jeg kjøpte en boks på apoteket, men synes den var veldig liten.

Hvilket blandingsforhold bør jeg ha for å få effekt?

Kjøpes det billigere andre steder enn apoteket i større bokser?

Har noen god erfaring med oksalsyre?

Link to post

Anbefaler deg å søke på forumet. Du finner søkefeltet nederst på siden. Skriver du inn oksalsyre der får du 63 treff, og kan blant annet lese om andres erfaringer i denne tåden Da er det bare å lese til øyet blir stort og vått :thumbsup:

Link to post

En kamerat kjøpte i fjor en brukt Grand Banks, den kom direkte fra USA. Den var HELT gul nede ved vannlinjen, og avtagende gul oppover. Han kjøpte 1 liter Vannlinjerens fra Jotun. Ja, ja - enda et vidundermiddel, tenkte jeg. Sprayet på litt - og - underet skjedde. Det var nesten det tøffeste jeg noen gang hadde sett. Kritthvit skrog etter å ha skylt vekk med ferskvann!!! Omsider et produkt som godt og vel holdt det som ble lovet på etiketten - det er et stykke mellom disse.

Der står det forøvrig også: Etsende. Inneholder 10% saltsyre. Så båten ble litt matt, men greit nok, den ble hvit, og dette var behandling før grundig polering.

Det står også at den tar skjell/belegning, groe og rur på drev og undervannshus/skrog. Akkurat det har jeg ikke prøvd enda, men tar min båt snart om været holder. Håper det stemmer, dette også :smiley:

Link to post

Hei!

 

Jeg har fått tips om å bruke oksalsyre............ Kjøpes det billigere andre steder enn apoteket i større bokser?

Har noen god erfaring med oksalsyre?

 

Kjøp Owatrol terrasserens eller teakrens, den innholder oxalsyre. Apoteket tar sine "apotekpriser." En kanne med Owatrol-rens varer mange år. Smører utynnet langs vannlinjen, lar stå 15-20 min. og skyller godt av. Gule linja og annet dritt er borte. Salsyre går jo også, men er mer etsende, oxalsyre er også giftig..

Edited by Haba
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...