Norfront Startet 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Startet 19.Mars.2011 (redigert) Nå nærmer det seg fiskesesongen, og vi skal gjøre livet surt for makrellen utpå fjorden! Dorge med gummimakker og et lite blylodd på enden gjør susen? Er det noen som fremdeles husker hvor godt stekt makrell smaker, direkte fra sjøen til stekepannen? Redigert 19.Mars.2011 av Norfront (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
GunR Svart 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 19.Mars.2011 Jepp! Men er da noen måneder til den er tilbake! Sitér dette innlegget Link to post
skibsplast ohoi Svart 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 19.Mars.2011 Tror ikke det er lett å utrydde denne karen, syns det er vanskelig å få annet når jeg dorger. Deilig med stekt makrell, har forsøkt meg på varmrøyking noen ganger, men jeg ender opp med en syrlig smak jeg ikke synes noe om. Sitér dette innlegget River 350 med 10 hk mercury Suzumar 320 med 6 hk Suzuki Motor stjålet. Link to post
Honduras Svart 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 19.Mars.2011 Først... Så tørke litt... Til slutt røking... Sitér dette innlegget * Prosjekt Glen-L Squirt * Prosjekt Lagringsstativ påhengsmotor * Prosjekt 4 fot vugge Link to post
ahamm Svart 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 19.Mars.2011 Ikke værst å fiske småsei som blir makrell på land Nesten som kua, som blir okse når den kommer inn døra hos Gilde Sitér dette innlegget Har "Daycruiser", er "folk i båt", opptatt av kortsiktig glede i form av fartsrus, beryktet for å bruke den fryktelige paraplydreggen. Link to post
Superkul Svart 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 19.Mars.2011 sommerens høydepunkt Sitér dette innlegget Prosjekt Draco-2100 Link to post
Sydvesten Svart 19.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 19.Mars.2011 Ikke værst å fiske småsei som blir makrell på land Det er en bragd det ja... Sitér dette innlegget Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utførtJohann Wolfgang von Goethe 1749-1832 Link to post
Honduras Svart 20.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 20.Mars.2011 Har dere ikke erfart at når snøret er fullt av Makrell, er den Sei å dra opp Kunstnerisk frihet for å illustrere en aktivitet.... var spent på om noen var observante nok, og det var det jo... Fisken er dog tatt på samme sted, Seikrakk utenfor Søsterøyene. Er ei grunne som kommer opp, og her får man garantert fisk. Så for dere som passerer Seikrakk på vei mellom Moss og Koster, hiv ut snøret når dere glir over der... Sitér dette innlegget * Prosjekt Glen-L Squirt * Prosjekt Lagringsstativ påhengsmotor * Prosjekt 4 fot vugge Link to post
Astor Svart 20.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 20.Mars.2011 Vi ser fram til makrellsesongen. En høgdare for oss i Astor. Sitér dette innlegget Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16. Link to post
Nonsense Svart 20.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 20.Mars.2011 Svarte kroker fungerer ofte bra på makrell. Gleder meg til årets første makrellmåltid. Sitér dette innlegget Link to post
bukt Svart 20.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 20.Mars.2011 Ser frem til den jeg og men blir dykking da... spesiell opplevelse å dykke ved sidenav/i stimen.... Ikke lettest alltid å treffe skikkelig på stimen men fått noen knaslltreff i veggen på løvøya horten... Sitér dette innlegget Link to post
Sydvesten Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 En kan si mye rart om Makrellen, men god teinemat er det iallefall. Sitér dette innlegget Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utførtJohann Wolfgang von Goethe 1749-1832 Link to post
Mariell Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 Sydvesten. Selv om du kommer nordfra, bør du etterhvert lært deg hva som er god fisk. Makrell/Pir er en høydare på forrsommeren. Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post
JGH Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 Skal fiskes og fryses som agn, griller/steiker ett par middager og agn til vinterfisket med resten. Sitér dette innlegget BOAT = Bail Out Another Thousand Link to post
Honduras Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 En kan si mye rart om Makrellen, men god teinemat er det iallefall. Nå har vel nordlendinger tradisjonelt hevet all god fisk overbord helt til en eller annen for&%¤a søring har fortalt dem at de faktisk kan tjene mer på å lande fisken... Når det er sagt, jeg mener piren er best når den er her på sørøst-landet. Har inntrykk av at jo lenger nordover du kommer, jo mer stor, fet og transsprengt blir den. Tilslutt er det bare agnmat. I motsatt rettning er det med torsken, som blir mindre jo lenger sørøst man kommer. Heromkring er det stor stas hvis man for det første får en torsk, og for det om den er over 1kg.... :flag: Ikke mye missunlig på nordlendinger sånn i det daglige, men størrelsen på fisken i havet skulle jeg gjerne hatt heromkring Sitér dette innlegget * Prosjekt Glen-L Squirt * Prosjekt Lagringsstativ påhengsmotor * Prosjekt 4 fot vugge Link to post
Erik Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 Nå nærmer det seg fiskesesongen, og vi skal gjøre livet surt for makrellen utpå fjorden! Dorge med gummimakker og et lite blylodd på enden gjør susen? Er det noen som fremdeles husker hvor godt stekt makrell smaker, direkte fra sjøen til stekepannen? Makrell hekkle er ofte blanke kroker. Har også god erfaring med blanke/glittrende 'fluer' i oppheng. Steking/koking/grilling er snadder, noen ganger i løpet av sesongen, men etter at jeg begynte å røyke den, så er det problemer å få nok til agnmat, for vi spiser oss mette på makrell hver dag i sesongen Du får røyke til 3-400,- på Obs/Biltema/Co. Mmmm. Gleder meg til Makrellen kommer, men det er vel neppe særlig å få før vi er uti Juni ett stykke. Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
Mouche Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 (redigert) Ingen tvil om at sorte kroker fisker bedre enn blanke og/eller rød/grønn/gul mark. Har ved flere anledninger hat to slike helt forskjellige snører ute og når det er langt mellom makrellen er det sorte kroker som gjelder. Står makrellen tett biter det på hva som helst. Ferks nystekt makrell er snadder. Litt størrelse på fisken så er den topp å grave. Har den vært innom fryseren så blir det kun til teinemat. Redigert 21.Mars.2011 av Mouche (see edit history) Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post
Honduras Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 Dorge med gummimakker Hvis du bruker gummimark, klipp av den lille tungen som stikker ut på enden på enkelte typer. Makrellen er så kort i bittet, at man i følge en fisker jeg har diskutert redskap med bare skal ha gummi ned til bøyen på kroken. Sitér dette innlegget * Prosjekt Glen-L Squirt * Prosjekt Lagringsstativ påhengsmotor * Prosjekt 4 fot vugge Link to post
Jawik Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 ...jeg har diskutert redskap med bare skal ha gummi ned til bøyen på kroken. Kommer vel an på lengden av bøyen.. Sitér dette innlegget The old don't have to worry about avoiding temptation. When you're old temptation avoids you. Link to post
tuffff Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 Enig med Mouche (og andre) her. Sorte kroker til makrelldørja. Kanskje en blank skjene på enden for å tiltrekke oppmerksomhet. mvh tuffff Sitér dette innlegget Link to post
Hafrsfjord Svart 21.Mars.2011 Link til dette innlegget Svart 21.Mars.2011 ........... men etter at jeg begynte å røyke den, så er det problemer å få nok til agnmat, ................. Du får røyke til 3-400,- på Obs/Biltema/Co. ............... Når du røyker makrellen..... røyker du da slik at du bare har til dagens "middag", eller kan du røyke hele dagens fangst ( hvis en får mye ) slik at du har noen dager/uker? ..... og i tilfelle hvordan oppbevarer du den røykte makrellen? Sitér dette innlegget Link to post
Erik Svart 5.April.2011 Link til dette innlegget Svart 5.April.2011 Når du røyker makrellen..... røyker du da slik at du bare har til dagens "middag", eller kan du røyke hele dagens fangst ( hvis en får mye ) slik at du har noen dager/uker? ..... og i tilfelle hvordan oppbevarer du den røykte makrellen? Først salter jeg den ett døgn. (Grovsalt i en pose i kjøleskap). Salter jeg lenger, må jeg vanne den ut før røyking. Den er så god nyrøyket, at det ofte er problemer å ha nok igjen til oppbevaring, men den er faktisk aller best etter ett døgn i kjøleskapet etter røyking. Har hatt den opp til en uke i kjøleskap etter røyking og den er fortsatt spiselig, men særlig lenger enn det tror jeg ikke er lurt. Har eksperimentert endel med frysing også. Det som fungerte best var å fryse den etter enn natt i salt, og så tine den i kjøleskap mens den fortsatt var i salt. Kunne da få OK resultat etter noen uker i fryseboksen, men var den fryst lenger enn det ble det transmak uansett. Så i praksis greier jeg ikke å utvide røykemakrell sesongen utover den perioden det faktisk er Makrell i fjorden . Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
Mariell Svart 5.April.2011 Link til dette innlegget Svart 5.April.2011 Eneste måten å fryse makrell på og få ett så nogenlunde vellykket resultat. Er å putten en makrell eller to i en melkekartong som fylles med iskaldt vann før den plasseres i frysa. Men uansett Makrell og annen sjømat er ferskvare, frys er kun for nødstilfelle. Unntaket er hvis fisk skal graves. Da skal den fryses i minimum 24 timer før graving. Har noe med noen potensielle basselusker som skal drepes før graving. Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post
Mouche Svart 5.April.2011 Link til dette innlegget Svart 5.April.2011 Unntaket er hvis fisk skal graves. Da skal den fryses i minimum 24 timer før graving. Har noe med noen potensielle basselusker som skal drepes før graving. Så lenge den er selvfisket så fryser jeg den ikke, men viktig å ikke komme i kontakt med jord. Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post
Vinke Lanke Svart 5.April.2011 Link til dette innlegget Svart 5.April.2011 Så lenge den er selvfisket så fryser jeg den ikke, men viktig å ikke komme i kontakt med jord. Det du skriver her er ikke helt korrekt. Det er riktig at fisk som skal graves ikke skal komme i kontakt med jord. Om den kommer i kontakt med jord, eller en skitten dørk på båten så hjelper det ikke med å fryse fisken. Det er listeria bakterien og botulisme som kan overføres fra et urent underlag. Grunnen til at fisk som skal graves må fryses før graving er at parasitter som finnes i fisken skal ta kvelden slik at du som skal spise denne nydelige maten ikke skal fungere som "vertsdyr" for parasitten. Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.