Jump to content

Trolig fått diesel i olja på MD17D


Philonica III

Recommended Posts

Hei!

Har trolig fått diesel i olja på motoren. Sjekket olja i dag og da var det nesten dobbelt så høyt på peilepinnen som normalt. Dersom det er vann hadde vel olja vært grå? Fikk opp 5 liter normalt ca.4l. Blander olje og diesel seg eller vil det skille seg?

Har det på gjennomsiktig kanne så får se hva som skjer over natta. Dersom det er diesel, kan det komme inn andre veier en gjennom sylindrene og da er det vel stempelfjærene som har røket? Trykkpumpa sitter innvendig så det kan vel kanskje være den og. Merket ikke noe unormalt,brukte båten 6/7 timer forrige uke til dorging og da fungerte alt normalt. Pokker, barna og jeg som gledet oss til fine turer i påsken-

 

Reidar

Redigert av Philonica (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Enig med MIX, å sjekke der først. No skal det seiast at eg ikkje har studert MD17D motoren så den kan eg ikkje, men har vore ute for ved 3-4 tilfelle (på traktor med rekkepumpe) at simmerringen på dieselpumpa mot registeret har gått og då kan det koma store mengder diesel gjennom der og ned i botnpanna.

 

Dette er heller ikkje noko veldig stor sak å fixe. Bare merke kvar pumpa står-ut med pumpa-skifte simmering-inn igjen og ut på tur. viktig bare å vera nøye med å merke kvar pumpa og akslingen har stått då kan ein spare seg for mykje arbeid med innstilling på nytt.

Redigert av Batalden (see edit history)

Westcruiser 37, Mørebas 7200 med BMW D530-VP290DP, Skibsplast 19 Family-ship med VP AQ151-290SP Totalmedlem RS

Diagnose: Erklært kronisk båtintressert.

Link to post
Share on other sites

Philonica : Tolker det slik at dere ser det som lite sansynlig at det kommer gjennom sylindrene?
Veldig lite sansynlig. Tviler på om motoren ville gått i det hele tatt uten masse røyk og fusking hvis dieselen skulle ta den veien. Gå for de to forslagene som allerde er nevnt, og start med fødepumpa. Den er lettest og sjekke først. Hull i membranen kan tilogmed medføre at det renner diesel ned i bunnpanna selv om motor ikke er i gang hvis tanken er høyt plassert.
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...