Jump to content

Pusse opp min Silver Viking 14,5 1985 mod


Joakim Brunsvik

Recommended Posts

Hvis du ser her.

Enden på styrevaiern her hullet loddrett, akkurat som hullene på håndtaket på motoren.

Hvis jeg setter på ett endeledd så blir enden av vaiern, med hjelp av endeleddet, vannrett. Og Hullene på håndtaket på motoren er ikke vannrett, men loddrett.

 

Derfor lurer jeg på om jeg egentlig trenger endeledd, når enden på vaiern er loddrett og hullene på håndtaket på motoren er loddrett.

Jeg trenger vel ikke endeledd da, gjør jeg det?

 

Og vil gjerne ha ett svar som man kan virkelig stole på, er lei av alle (kanskje) svarene :confused:

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

Hva slags akterspeilfeste burde jeg ha, når vaiern kommer til å peke skrått nedover?

Men går det ann at jeg kan vri vaiern sånn at hullet på tuppen er vannrett, for da må jeg vel også ha endeledd da, siden den går skrått nedover.

iweihawef.jpg

Hvis dere ser godt etter så er

Blå: Vaier

Gul: Akterspeilfeste

Rød: Endeledd

 

Jeg trenger vel endeledd siden vaiern går skrått nedover, bare som nevnt før at jeg må vri vaiern sånn at hullet er vannrett sånn at hullet på endeleddet er loddrett.

Skulle ikke være lett å forklare dette er her :headbang:

 

Håper noen forstår det jeg tror.

 

Trenger jeg endeledd da?

Og kan jeg bruke dette akterspeilfestet når vaiern må gå skrått nedover?

 

Dette er rett før bestillingen til nye deler

 

Så når jeg får akterspeilfestet, så kommer vel vaiern til å strekke lenger fram, enn når man bruker styrearm og har vaiern igjennom motorfestet?

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

Da har delene kommet fram, så nå skal jeg dra for å hente dem.

Etterpå så skal jeg hente båten og kjøre den hjem for det blir lettere å sette på plass alt, for hvis jeg trenger noe så kan jeg bare hente det inne.

Jeg kommer til å legge ut noen bilder å hva som er gjort for dagen

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

Da er Akterspeilet montert, justert og skrudd fast :flag: ALT PASSA :eek: !!!!! det var egentlig en overraskelse at det passa perfekt :lol: I morgen skal styresnekka skrurs på plass, men jeg må tette igjen hullet i plata foran i båten først :worry:

ijhajihaf.jpg

 

Fikk målt opp hvor setet skal stå også

kjsrtgjwrtg.jpg

 

Men som vanlig så har jeg ett spørsmål :lol:

Hva er de to ledningene til?

De var de eneste ledningene som ikke var koblet til noe

ofvedf.jpg

 

Men når jeg skal tette igjen hullet som er altfor stort for styesnekka. Kan jeg skjære ut en bit som passer inn og bruke trelim, skiver, og skruer for å feste den?

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

Da var alt ferdig montert og jeg har fått tatt en prøvetur :flag: Må bare si at når jeg satt foran, i stedet for bak, så gikk båten mye bedre. Satt utrolig godt også :yesnod: Så nå er det bare å pakke seg ferdig til telturen jeg og en kompis skal dra på til mandagen. Da blir nok båten fullasta av alt mulig utstyr. Så da får jeg jo prøve ut hvor mye den greier å dra med seg også :giggle:

 

Ett bilde av førerplassen etter prøveturen i dag, med sete uten trekk

lihsdf.jpg

 

Trenger ikke no hjelp til å forstå ting jeg, bare å prøve til man finner det ut. Og det er jo sååå mye hjelp å få her inne uansett :nonod:

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

  • 3 måneder senere...

Ja, da var båten klar for å settes inn for vinteren. I dag så gikk motoren av for å settes i kjelleren og i mårra skal båten inn på lageret. Det fine er at lageret er 150 m fra der jeg bor, også har jeg nøkkel, så jeg kan få tatt en titt og kanskje få pussa litt på båten i vinter.

 

For noen uker siden så fant jeg noen gamle stenger til et lite fotballmål som jeg kan bruke, og stengene var akkurat passe lengde, og de har lik diameter som vanlige kaleskjestenger, så jeg kan bruke dem. :flag: En gang i neste måned så skal en kompis av fatter'n sveise til stengene og jeg skal få bestilt deler til stengene også, så KALESKJE SKAL DET BLI!!!!!!!! :clap: Bare stengene er oppe så skal vennina av fatter'n begynne å sy kaleskja, og det som er bra er at det blir billig av hun. :smiley: Også i løpet av vinteren skal jeg prøve å få et sete til.

 

Jeg sitter litt og grubler over om jeg skal sette på lanterner også, eller om jeg heller skal få sydd kaleskje til båten og bruke den i noen sesonger også heller selge båten å kjøpe en større en (helst Rana 15-17) Men det er jo en stund til det skjer :giggle: for jeg skal nok bli 16 før det blir ny båt på meg.

 

For når jeg får en kaleskje i tillegg så begynner båten å bli tung så batteri og lanterner er nok litt for tungt og lite nødvendig der jeg bor, for jeg kjører ikke når det er mørkt og det er ikke mange båter her heller :tongue:

 

Men da får jeg se når jeg får opp noen stenger ,så kommer det nom noen bilder etterpå :yesnod:

 

Ha en trivelig dag!!!! :flag:

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Ja, da kommer jeg med et lite spørsmål, og vil gjerne ha et raskt svar, om det er mulig. :pray:

 

Jo, jeg har begynnt å irritere meg over at dødmannsknappen sitter bakpå mtoren og jeg sitter jo foran, så jeg må bak dit hver gang jeg skal stoppe motoren. Pluss hvis jeg faller ut av båten, så fortsetter jo båten framover.

Så jeg har tenkt litt over saken, og jeg har bestemt meg at jeg skal sette på en bryter foran ved siden av rattet. :eek:

 

Hvis jeg kan dra ut ledningene av dødmannsknappen på motoren, og kobler til nye lange ledninger med en skjøtehylse imellom, også koble den videre til den nye dødmannsknappen, går det med den løsningen? :confused:

 

litt vansklig å se de gule ledningene!

uten_navn.jpg

 

Ledninger

Skjøtehylse

Dødmannsbryter

 

Nå litt om fremgangen på kaleskja. Jeg har fått begynt på bestillingen, og rørene har blitt ferdig formet til kaleskja. Bare delene kommer så får vi starta med kaleskjeduken. :smash:

 

Ha en hyggelig dag videre, gode båtfolk :wink:

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

Jeg kjønte ikke helt teiningen din, men jeg tipper at det er 2 ledninger som går inn på den orginale bryteren. Og da er det bare å kjøyte med kablesko og ligge ledningene fram til den nye bryteren,og koble på

 

Det er i hvertfall sån jeg har gjort det..;)

Redigert av suzumer 290 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

takk, for et raskt svar :thumbsup: Det du forteller, er slik jeg tenkte det kunne gjøres, men måtte høre med noen om det gikk eller ikke, før jeg drar og handler deler, som jeg skal idag.

 

Jeg skjønner at tegninga var vansklig å forstå. Det var bare noe jeg kladda opp på 3 min.

Joakim Brunsvik

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...