Jump to content

AGM batteri plutelig tomt etter kort tid


tomcat

Recommended Posts

Hei! Driver å hjelper en venn med en liten oppgradering av båten. Han har satt inn et nytt AGM 110Ah batteri i tillegg til det eksisterende Biltema 75 Ah batteriet (bly/syre) som blir brukt om startbatteri. Batteriene er deler minus og er koblet på pluss siden til en 0, 1, 1+2, 2 vendebryter.

 

Batteriet (AGM) har oppført seg bra i et par uker (ikke blitt dybutladet, men brukt til varmer noen timer samt litt vannpumper etc). Det hadde en spenning på ca 12,70 sist gang vi målte det. I helgen ble motorservice tatt og som et ledd i å skifte dieselfilter måtte det luftes på dysene. Motoren ble kjørt på startmotoren totalt kanskje ca 2 minutter fordelt på flere forsøk på maks 20 sekund kontinuerlig. Den roterte normalt og var på nippet til å tenne et par ganger hvor starteren plutselig ikke lengre klarer å rotere motoren. Det viser seg ta at batteribryteren står på 2 som er det nye forbruksbatteriet (AGM). Vi måler så spenningen på dette batteriet til 0,86 volt (!!) direkte over polene.

 

Hva kan ha skjedd her? Er det et dårlig batteri?

 

Har forsøkt å sette den faste intelligente laderen til å lade uten at batteriet har tatt strøm. Har nå satt på en vanlig "dum" lader for å se om den kan ta batteriet opp igjen.

 

Noen som har tanker eller tips?

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...