Jump to content

Høy temp ? 90 til 115 grader, Cummins Mercruiser D 4,2L 320hk


John Commuter

Recommended Posts

Kjøpte båten i vinter, Askeladden Commuter 805. Motortemperatur instrument viser for mye på marsfart 26 knop og ca 3000 o\min, ingen alarmer eller andre idikasjoner ( motorkoking eller at frostvæske forsvinner). Har skiftet både giver og instrument til ingen nytte, noen som tips eller erfaring ?

Redigert av John Commuter (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Nå er det vel slik at jo høyere temperaturen er desto mer effektiv er motoren, en blanding med 50/50 frostvæske og vann vil normalt koke ved rundt 106-108 grader, i tillegg kommer trykket i kjølesystemet som øker kokepunktet til minst 130 grader, slik at 115 grader er i utgangspunktet ikke nok til at motoren skal koke.

 

Nå har ikke jeg sjekket hva temperaturen faktisk skal være på den motoren, men 115 grader høres litt mye ut, selv om det normalt sett ikke bør være noe problem.

Dersom du ønsker at motoren skal gå kaldere, og du er sikker på at instrumentet viser riktig temperatur, og at 115 grader ikke er innenfor spesifikasjonene for den motoren, må du sjekke om det er kaldere termostat å tak i.

Redigert av adeneo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Eller det kan være jordingen til instrumentene. Sett en ekstra ledning fra tempmålers minuskontakt og rett ned på batteri minus. Synker tempen nå så er jordingen dårlig til instrumentene. Ikke så uvanlig at det svikter i slike hurtigkoblinger som nyere motorer er utstyrt med.

 

Når den orginale jordingen svikter er det giveren for temp som tar jobben med og føre strømmen frem via tempmåler og videre til øvrige instrumenter som er koblet til samme minus og dermed vises for høy temp.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...