Jump to content

Hvor mye taper en båtmotor seg i HK når den blir eldre?


Macanix

Recommended Posts

Motorer er relativt likt oppbygd, så om det er marine eller lastebil, så taper de seg relativt mykje innen folk velger å overhale. Eg ville tippe sånn ca 10 % effekttap uten at eier merker eller bryr seg. "Alle" motorer ryker jo litt, osv..

Men når motor har mange timer eller dårlig serviceoppfølging, kan det fint være 20 og 30 % effekttap før en bestemmer seg for at det er tid å gjere noko.

Mange motorer av meir moderne oppbygging har elektronikk som jobber godt, og kompenserer litt for slitasje og dårlig forbrenning ved å justere mengder av nødvendig "motormat", slik at slitasjen merkes kanskje seinere en den burde.

Yanmar 6LYA-STP 340hk

Link to post
Share on other sites

Vet da søren jeg, min båt er 30 år, med original motorer og turboer.. Gjør samme fart som oppgitt i brosjyre fra 72 ! Mulig den bruker litt mer drivstoff og olje men ? Skal nå bytte turboer .. Skal bli moro å se hvor mye det endrer seg.

 

Mvh

Peter

I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter

Link to post
Share on other sites

Vil si at det er helt avhengig av bruk, service og byggekvalitet.

 

Bruk:

En som bruker motoren på full gass hele tiden, ikke kjører motor varm, ikke passer på kjøling og olje mer en høyst nødvendig, vil oppleve mer slitasje på sylindere og annet vitalt som igjen fører til mindre ytelse en hva en som gjør det helt motsatte.

 

Service:

Sløv på oljeskift? Kjører med høy temp pga gamle og slitte impellere? For lite drivstoff pga tette filter som fører til enda mer varme og slitasje? Hestene løper raskt fra båten når ting blir mye slitt.

 

Kvalitet: Matrialtretthet, tæring, slitasje... sier vell sitt det også.

 

Så hvor mange hester har du mistet? hvordan har motoren blitt behandlet? Hvilken kvalitet er matrialene den er laget av?

 

Tror, som kommer frem i mange av de andre sine innlegg, at hvis en motor blir tatt vare på av en som har planer om å ha den lenge så varer den lenge også, med minimalt effekttap.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...