Jump to content

I dag minnes vi norske sjøfolk som ofret alt for vår frihet


Bitteliten

Recommended Posts

Det er enkelt å ta vår frihet og vårt demokrati for gitt. Jeg tenker at vi i dag kan reflektere litt over de nesten 4000 norske sjømennen som ofret alt for at vi skal leve i et fritt land. Mange som overlevde sliter med minnene. Takk for det dere ga for oss.

 

norge_historie15.jpg

 

Gratulerer med dagen i dag alle samen :flag:

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Gratulerer med dagen.

 

Det er ikke bare de som ofret livet man skal hedre. Det er også alle som var med i konvoiene. Det var mange som kom hjem med store nerveproblemer, man må heller ikke glemme de.

De bar broblene sine med seg resten av livet.Har sett dette på nært hold da min onkel var ut i 5 år under krigen i konvoy seilas, og landgangen i Normandie.

Link to post
Share on other sites

Det er fint at noen ønsker å hedre den uvurderlige innsatsen norske sjøfolk gjorde under andre verdenskrig. Men flere av de som overlevde, og som nå er nøde, fikk dessverre aldri den oppreisningen de fortjente. Det er i senere tid kommet frem mye ny informasjon som faktisk viser at innsatsen til de norske sjøfolkene under siste verdenskrig var helt avgjørende for utfallet av krigen.

 

Man blir vireklig flau og skamfull over hvordan staten og politikere etter 2. verdenskrig behandlet norske sjøfolk som seilte i handelsflåten under Nortraship. Og jeg grøsser nærmest når jeg tenker på Høyre-mann Kåre Willoch som forsvarte og fortsatt forsvarer hvorfor norske uteseilere under den andre verdenskrigen ikke skulle få rettmessig utbetalt sine opptjente Nortraship-penger.

 

Noe som ikke kommer så godt frem i dokumentarer og litteratur om den andre verdenskrigen, kanskje forståelig nok, er at deler av Nortraship-pengene som skulle utbetales til sjøfolkene, ble brukt av redere, forretningsfolk og myndighetspersoner for mine middager, alkoholkonsum og kjøp av horer.

Link to post
Share on other sites

Gratulerer med dagen, og det ranet den Norske Stat gjorde overfor krigsseilerene ved å annektere Nortrashipfondet til fordel for statskassen, er det meste skammelig som har skjedd her til lands noen gang. Snakker om å bli holdt for narr, og dette var jo penger som de rettmessig skulle ha for den innsatsen de gjorde under annen verdenskrig. :sad::smash::headbang::flag:

Inn til barten, og borte vart`en Classiske Motorbåter

Link to post
Share on other sites

Og de som overlevde mistet sin hyre som sto i Nortrashipsfondet. Det stjal sleipe forretningsfolk og politikere.

En stor skamplett i Norgeshistorien,det var Gerardsen og AP som var kjeltringene(Det var forresten AP som heller ikke forstod at Norge var i krig,hele førkrigsregjeringen var på nippen til og havne i retten under krigsoppjøret men det ble selvfølgelig dysset ned)

AP(kattene)er på god vei igjen

[color=rgb(0,255,255)][color=rgb(0,0,255)]"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries"[/color][/color]
[color=rgb(0,255,255)][color=rgb(0,0,255)].Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)[/color][/color]

Link to post
Share on other sites

Hadde bestefar i handelsflåten. De ble bombet og lå i havet.

Måtte ut igjen, var det eneste levebrødet. Ingen krisepsykiatri den gangen.

Var skvetten og hadde store nerveproblemer resten av livet.

Drakk adskillige lang-pils som nerve-medisin.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...