Jump to content

polyester eller epoksy ved glassfiber rep?


Octoplex

Recommended Posts

Du må i alle fall pusse vekk all gelcoat rundt skaden, og skråne deg ut ca 10cm fra sprekken til hver side sånn at du har plass til mattene. Alt av skadet glassfiber må også vekk. Og bruk polyester, hele resten av båten er jo bygget av det!

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Det første du må gjøre er å finne ut hva båten er støpt med. Er det polyester kan du bruke Polyester,Vinylester eller epoxy.

Men bruker du epoxy må du ha aminosilan som koblingmiddel på glassfiberen.Fordelen med epoxy er at du kan ha litt lavere temperatur, og likevel klare jobben. Er det polyester som er brukt vil dette være mye billigere å bruke. Der er det slipejobben og oppbygningen som vil avgjøre suksess eller ikke.Som nevnt all skadet(hvit)glassfiber må vekk. Dette er revnet og må ikke brukes videre. Polyester i seg selv har styrke omtrent som brent sukker(knekk).Hvis du kan komme til på innsiden annbefaler jeg at du sliper halve tykkelsen fra hver side av skroget.slip halve . Bygg opp lik den orginale tykkelsen.Så sliper du fra andre siden ned til det nye.slip deg langt ut fra sprekken.10cm ut i jevn stigning.Husk overlapping av mattene når du bygger opp igjen. Og temperatur på minst 18 grader er viktig.Blandt etter oppskriften. Ikke triks med mer herder.Det er i så fall temp som mangler.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...