Jump to content

Hvordan lage tørrfisk?


Kasund

Recommended Posts

Selger sopptørker på jula til 199 om dagen (førpris 499). Virket meget bra på beef jerky (70 grader). Ser ut for at minste innstilling ligger på ca 37-38 grader... Er usikker på om man kan koble helt ut varmeelementet. Forsøker på laveste temperatur når vinteren kommer (dersom den kommer på sørvestlandet). Evt lage et nettingbur som sopptørkeren kan stå i for å unngå fluer...

Link to post

Ser av bruksanvisning at en kan kjøre temp på 35 grader, men er kanskje noe høyt det også?

 

Fra bruksanvisningen: Fisk bør tilberedes før tørking. Del i passe store biter og tørk 2–8 timer eller til fuktinnholdet er tilstrekkelig lavt.

 

Står ingenting om temperatur fisken skal ha... Men all den tid bruksanvisningen sier at fisk kan tørkes, skulle en jo tro at det kan lages tørrfisk ved 35 grader?

 

Link til produktet:

 

http://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholding/kjokkenmaskiner/mattilberedningsapparater/frukt-sopptorker/frukt-sopptorker-001641/#tab02

 

Redigert av akkamannen (see edit history)
Link to post

Biltong er den Syd Afrikanske versjon av tørket kjøtt Dete er rent lufttørket, professonelle tørkeskjap holder temperature på 28 grader og luftskifting med vifte. Beef Jerky er tørket ved høyere temperatur og har mer karakter av bearbeidet (oppvarmet) kjøtt. Tørrfisk skal ikke varmebehandles, jeg har mer tro på tørkeskap med lav temperatur.

Link to post

Tørrfisk er tradisjonelt tilnærmet frysetørket. Tørket i friluft i temperaturer under 5°C. Litt nattefrost bare en fordel, det gjør fisken litt mer porøs og lettere å spise.

 

Å tørke usaltet fisk langt over romtemperatur er jeg skeptisk til. Fisken vil surne før den tørker.

Link to post

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Klikk her for å opprette konto.

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×
×
  • Create New...