Jump to content

finner ikke registermerker på vp aq140.


jata

Recommended Posts

Med forbehold om at jeg har litt vanskelig for å bli helt sikker på hva du spør etter, så drivers fordeler, olje og bensinpumpe av en hjelpeaksling. På denne hjelpeakslingen står drevet som også driver sjøvannspumpa. Det er merke på dette drevet som indikerer hvor reima skal stå. Det er det også på veiv og kamaseldrev.

Mener å huske kam og veiv skal stå på "klokka 12"(rett opp), mens hjelpeakslingen skal ha merket 90grader ekstra(klokka 3).

Link to post
Share on other sites

veiv og kamakseldrev er ikke noe problem å finne merkene på. drevet til fordeler derimot stemmer ikke med noen ting. virker

som om di har hatt fordeleren ute og satt den ned uten å bry seg om merking. før jeg tok av reima sto merkingen på det drevet

rett ned og fordeler sto på cyl.4. etter bok skal jo fordeler stå på cyl.1 eller er det det samme om den står på 1 eller 4??

tenkte å ta opp fordeler slik att merker stemmer igjen.

Link to post
Share on other sites

Dette skal være rimelig rett frem. Det skal være ett hakk i kanten på fordeleren rett ved kondensatoren. Når motoren er på TDC (#1 på topp og ventiler stengt) skal rotoren stå likt som hakket i fordeleren.

Får få til dette settes rotor 60 grader MED klokka i forhold til hakket i fordeleren, ettersom rotoren går feil vei på disse motorene, når fordeleren tres ned i gearet vil rotoren vri seg slik at den står nære på hakket i fordeleren, siste justeringen tas ved å vri selve fordeleren.

Skru fordeleren akkurat så mye fast at den kan vris for hånd når senter av spissen på rotoren står rett på hakket i fordeleren, som igjen er rett ved siden av kondensatoren. Finjustering gjøres med tenningslampe, eller på frihånd dersom man har gjort det før.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...