Jump to content

Hvordan få teak olje vekk fra glassfiber?


Masserarti

Recommended Posts

Emnetittelen sier det meste! Jeg var så uheldig å søle ut nesten all teak olja når jeg skulle olje treverket på båten. Så nå er båten gul/brun flekkete på den ene siden. Har prøvd å gnikke med aceton og en svamp uten særlig hell. Avfetting var heller ikke mye til hjelp. Har også prøvd Deep clean (noe som skal være et svært kraftig rense middel)uten noen nevneverdig effekt. :headbang: Noen som har tips? Det skal også sies at det gjelder ruglete dekk, og slett glassfiber..

 

Masserart.

Link to post
Share on other sites

Tipper malingsfjerner er det eneste som kan ta det. Prøv på et lite område først, i tilfelle gelcoaten ikke liker det. Og ikke la det virke lenger enn at oljen blir oppløst...

 

Forresten: Jeg ville ha prøvd med litt Universaltynner først, den løser det meste av lakk!

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Biltemas malingfjerner var ikke særlig effektiv! Lot det virke på et lite område, i 10-12 min for å så prøve å gnikke. Ingen god effekt, prøvde også å skylde det av med vann uten hell også. tynner ja, det må prøves nå. Tror det kommer til å bli vrient å de ruglete partiene helt rene.. kommer ikke ordentlig til nedi alle gropene. Får prøve med en god børste.

Link to post
Share on other sites

Har du prøvd med høyttrykkspyler med steam? Du spyler rent det meste med en slik, også uten kjemikalier. Ikke prøv med en hobbyvasker det funker nok ikke. Men en skikkelig sak med dieselfyring og trefase, lager vei i vellinga.

Jeg har brukt oppvaskmaskinpulver til malingsfjerning, lag en grøt og hold den fuktig i ca en time, spyl så med høytrykk eller bruk skurekost.

 

Her er et middel som jeg også har brukt endel. Den sterkeste tar garantert oljen din, men det er så sterkt at det matter.

Det gule vaskemiddelet er helt rått på vanlig bil og båtvask, spray på og spyl av. det blir helt rent og veldig blankt etterpå. Det tok 1/2 år gammelt dieselsøl uten å behøve å skrubbe :thumbsup:

http://www.strip-all.com/no/wp-content/uploads/2008/03/DC_Brosjyre.pdf'>http://www.strip-all.com/no/wp-content/uploads/2008/03/DC_Brosjyre.pdf

 

http://www.strip-all.com/

Redigert av Fjellmatros (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det som er viktig sett fra et kjemisk synspunkt, er at løsemiddelet du bruker skal ha samme kjemiske oppbygning som stoffet du skal løse.

 

Stoff og løsemiddel som i oppløst tilstand ikke kan blandes til en homogen masse/væske egner seg heller ikke sammen når det blir snakk om å løse opp det ene stoffet med det andre løsemiddelet. :confused:

 

Du må lese hva teakoljen din er bygget opp av og bruke løsemiddel som har samme oppbygging eller kansje det til og med står på boksen. Det beste hadde vært å få tatt det før det tørket, men det er vel allerede for sent.

 

Per Harald

https://baatplassen.no/i/blog/per_harald/index.php?

 

Vis hensyn på sjøen. Ja til obligatorisk båtførerbevis.

D5LA I boks.

Link to post
Share on other sites

Jeg tabbet meg ut i fjor, og tenkte ikke over at oljen herder til en tykk seig hinne som er umulig å fjerne...

Prøvde diverse "godsaker" med til slutt fant jeg ut at den eneste måten for meg å få det bort var å rubbe. Tidkrevende dritt jobb men plasten ble hvit til slutt.

 

Jeg vil tippe de fleste rubbing produkter vil funke. Men de må ha slipemiddel i seg.

Jeg bruker denne:

http://www.glare.no/visartikkel.asp?art=300

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...