Jump to content

Ekkolodd / fish finder


ingea

Recommended Posts

Hvilke type ekkolodd og svinger er det beste til å finne fisk? .........

Hei, ingea!

Det ligger sikkert en del "erfaring" på Emne-oversikt. Men, siden det er "litt stille" her på baatplassen, skal jeg prøve å svare på noe av det du spør om.

 

Hvilken type ekkolodd og svinger? - Tja, det er stort sett lommeboken som bestemmer, uansett. MEN, ikke kjøp den billigste typen. Den egner seg stort sett til å se hvor dypt det er. Skal du fiske, bør du satse noen tuselapper. Velg helst et ekkolodd som sender på 2 frekvenser, 50 / 200 Mhz. Velg en skjerm med litt størrelse og god oppløsning. Løsning for tilt og vri'ing av skjermen (for å unngå solrefleks) er også noe å se etter. Lett å koble til - skjermen skal kunne tas med hjem - solid brakett med innebygget kobling er grei å ha.

 

Svinger? + ....Blir det like bra kvalitet ved å montere svingeren på innsiden som utsiden av båten?

 

Se det er avhengig av hva slags båt du bruker. Har du trebåt må du nesten satse på den dyreste svingeren av gjennomgående bronse-typen. Plast-giver (gjennomgående) i trebåt blir utsatt for enorme krefter når treet trutner / sveller, og kan bli knust!

 

Har du en åpen jolle / passbåt, kan du greie deg med en utenpåhengende giver. Disse kan man få med temperatur-føler og skovlhjul for avlesing av fart / logg.

 

I en større plastbåt (kompakt skrog, uten luftlommer og uten kjernemateriale) KAN du montere en innvendig plast-giver. Disse monteres som regel med et plastrør, som kuttes til på skrå for å følge skroget helling (vitsen her er at giveren skal stå loddrett). Plastrøret festes til skrogbunnen med epoxi, fylles med væske (har prøvd laksér-olje med godt resultat), og giveren senkes ned i væsken). Alt dette er litt avhengig av monteringsutstyr som følger med. I et oljefylt rør bør det være et tettsittende lokk med hull til giverledningen.

 

Har også hørt om de som støper giveren direkte fast til skrogbunnen med epoxi. I så fall må ikke epoxi-blandingen inneholde luftblærer. Dessuten sitter den fast, og kan ikke tas ut hvis du en gang skal selge båten.

 

Min egen erfaring baserer seg på bruk av 3 forskjellige ekkolodd, med 3 forskjellige giver-typer. Eagle FishEasy m. utvendig giver - Garmin 160 Blue med innvendig plastgiver og Humminbird 100-Wide, med gjennomgående bronsegiver.  (i 3 forskjellige båter!  :wink: )

 

Lykke til med valg av ekkolodd og Skitt fiske!!! :smiley:

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...