Jump to content

.... Og når tar vi opp båten i Indre Oslofjord 2011


Dykker

Recommended Posts

Etter en regnfull sommer på østlandet er snart tiden kommet for båtopptak. Ihvertfall for oss i Indre Oslofjord

hvor isen legger seg på vinteren.

Jeg har som regel tatt opp båten rundt 1.oktober. Tenkte å drøye til midten av oktober i år.

 

Når skal dere ta opp båten i Indre Oslofiord?

Link to post

Med båten i Son, pleier opptak å være helt i slutten av oktober for oss, men i år blir det mye tidligere dessverre. I helgen var jeg på Sagabåttreff i Horten indre havn, og da vi skulle hjem og jeg hadde startet opp motoren, sluppet tampene og satte motoren i gear, ble vi liggende like stille. Jeg fikk så vidt tak i bryggekanten slik at vi ikke drev vekk. Og etter litt sjekking, viste det seg at propellen var borte. Enten hadde den falt av da vi la til, eller da vi skulle gå.

 

Så det ble å få hjelp av redningsskøyta. Og under over alle under: Dykkeren fant propellen rett bak båten nede i dynnet og det uklare vannet. Han ville gjøre et forsøk på å få propellen på plass igjen, men hvem har reserve mutter liggende? Så det ble tauing hjem til Son, og nå får jeg ringe og avtale opptak. Og da blir det like så godt for vinteren.

 

 

 

Lars H.

Link to post

Blir vinterhavn ute i år!

Aldri gjort det før, så da kan båten brukes til godt utpå vinteren. Blir liggende litt ut i Oslofjorden, så da har jeg hytte ved sjøen i vinter i tillegg :thumbsup:

Edited by Tom Rør
Link to post

I uke 44! Ifjor var det uke 45 (9. november). Ikke spess kult å sprake inn til Solvik å lage en råk der isen snatret som salver fra et automatvåpen! Trodde båten skulle bli ødelagt! Heldigvis ikke så ille, men noen ekle riper ble det av "oppspretne" isflak!

 

Sene høstdager på fjorden er en velsignelse, men den er "datostemplet". Dessverre!

 

Mvh. Strawberry

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...