Jump to content

Utrolig hvor fort det går når det brenner om bord


Pescador1

Recommended Posts

Regner med at det kommer i norske media etter hvert. Se hvor fort det går når det brenner om bord. Ta en titt på ekstern link med ulykke med 28 turister om bord- noen fra Skandinavia. Hendelsen er på Gran Canaria - Mogan-Puerto Rico

http://www.laprovincia.es/sucesos/2011/10/15/barco-recreo-28-personas-bordo-incendia-hunde-mogan/408189.html

 

Ifølge skipperen startet brannen grunnet kortslutning i maskinrommet og båten begynte å brenne ila 5min.

Redigert av Pescador1 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Med Googe ble det dette.

 

En nytelse båt med 28 personer om bord tok fyr og sank i Mogan

 

Brannen startet i maskinrommet på "Liberty" som det reiste ca to miles fra kysten

reloj.gif01:33 VOTE DENNE VARSEL estrella.gifestrella.gifestrella.gifestrella.gifestrella.gif //addLoadEvent(mostrarVotos); $(function(){ mostrarVotos(); });6_favicon.8b524fe182.png meneame1vs2.png video.gifFlere videoer » [15/10/2011]Se eksklusive bilder av hendelsenMarcos Alvarez MORICE Liberty Ship, som utfører båtturer fra Puerto Rico, tok fyr og sank i går i overkant av fem minutter til ca to miles fra kysten, Puerto de Mogan nøyaktig, med totalt 28 personer om bord - 23 voksne, tre barn, kapteinen og en sjømann. Brannen også etterlatt en balanse av åtte såret, den nåværende krisen rammet angst og brystsmerter, men alle symptomene var milde. Advarselen anropet ble mottatt av Emergency Coordination Center og sikkerhet (CECOES) -112 til 13.17 pm i går. Fritidsbåten seilte fra havnen normalt basert i Puerto Rico med mannskapet og de ​​26 turister av forskjellige nasjonaliteter, blant annet tysk, engelsk, irsk og skandinaver. Brannen startet i maskinrommet, antagelig av en kortslutning. Ifølge flere vitner, "brannen spre seg svært raskt i båten." Kapteinen og sjømannen førte alle turister til baugen av båten, etter å ha sjekket at de ikke kunne slukke flammene av brannen. Også varslet kapteinen via radio til eieren av Liberty, mens han gjorde en Sagitarius, den andre fartøy av samme selskap som gjør turer og at på den tiden området var mer enn et dusin turister. A fiskebåt gikk også til scenen for å hjelpe Liberty. Sagitarius Som ovenfor, ble beboerne av fartøyet berørt av brann i en redningsflåte. En polsk turist reiser i Sagitarius, sier Paulina Chmura: "Vi var så nære da vi gikk til unnsetning at jeg følte meg redd, med varmen fra flammene Vi var redd det var en eksplosjon." Som han sa. Angående med øyeblikkelig virkning deltok på en Røde Kors-båt og flere bakken enheter, et hav redningsskøyte, et helikopter GES, rask intervensjon kjøretøy (RIV) og en ambulanse, begge SUC, den Guardia Civil, lokalt politi og samfunnssikkerhet. Den raske fokus på land, kom de hver halvtime til Puerto Rico, hjalp lette frykt og nervøsitet som skjedde i denne uvanlig ferieopplevelse.

Redigert av roger-jo (see edit history)

Kokekyndig maskinist kjent på kysten.

Link to post
Share on other sites

Som tidligere kystredningsmann på Gran Canaria reagerte jeg også ( i ettertid )på at turistene ikke fikk tildelt redningsvester med det samme. Selvfølgelig kan det hende at man rett og slett ikke fikk tid til eller prioriterte dette da flere båter var i nærheten. Allikevel kan slike hendelser får til at alle som driver turistvirksomhet med passasjerer om bord er mer påpasselige med lett tilgjengelige vester.

Viktigste er at liv ikke gikk tapt

Link to post
Share on other sites

Dette gikk fort, vi låg på stranden på Amadores og såg røyken. Men det var så langt fra land at vi visste ikke hva som brant. Selv om det gikk fort i følge video så brant det veldig lenge utpå havet,tror det gikk ca 2 timer før røyken opphørte. Båten var veldig langt utpå havet, følgte med når redningsbåt gikk ut og den hadde vi øyekontakt med i ca 30 min før vi mistet den av synet, så det var nok mange nm utpå.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...