Jump to content

Vurderer bytte av Skibsplast 655 i mindre skjærgårdsjeep


roesok

Recommended Posts

imag0101.jpg

 

Da er vår utmerkede Skibsplast 655 på land og satt på stallen for vinteren. Samtidig har 3-fot syken blitt aktuell, men da med motsatt fortegn. Altså vi har begynt å diskutere salg av Skibsplasten til neste år og heller satse på en mindre skjærgårdsjeep. Jo, det blir et annet båtliv og med langt færre muligheter, men i praksis ser jeg at også idag blir båten i all hovesak benyttet til småturer til nærliggende skjærgård og litt fiske. Altså noe også en skjærgårdsjeep kan brukes til.

 

Men hovedgrunnen er at hvert år er det en del plunder og heft med å få båten på land og finne egnet overvintringsplass. Hadde vært så mye enklere med en mindre båt som kunne stått i garasjen hjemme. Har dobbeltgarasje og plass til en båt. Utfordringen da er å finne en båt som får plass i garasjen. Dvs. en totallengde fra propell til hengerfeste på maks 6,20 m. (Om båten settes litt på skrå går kanskje 6,50).

 

Har sett litt på f.eks. Askeladden 475. Inkl. henger vil jeg tro en slik går i garasjen. Kanskje også størrre? Og finnes det hengere der draget kan demonteres slik at total lengde blir kortere? I så fall går nok også båten over 5 m.

 

Som sagt, dette er bare løse planer. Får se hva det blir til, mulig vi forsatt beholder Skibsplasten. En utmerket båt og motor! Men tenker litt på dette så om noen har råd og tips så kom igjen!

Redigert av roesok (see edit history)

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

kan du ikke flytte støtta med vinsjen på hengeren lenger frem, for så flytte båten etter fremover, enn så lenge den er i opplag?

Jo, det er mulig. Men uansett er det langt unna å få den i garasjen, og der den står nå har ikke dette noen betydning. Må ned i 15-17' for å få båt i egen garasje.

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...