Jump to content

Tørrdrakt, neopren eller skall? Fordeler/ ulemper


Bitteliten

Recommended Posts

Helt klart skalldrakt, og, om man ikke er på studentbudsjett, en målsydd en. Ikke ta dette så nøye under kurs og de påfølgende 10-20 dykk (som helst gjøres sammen med erfarene dykkere), da er det den praktiske utførelsen av hvert dykk som teller og det er ikke så nøye om man har en helt ok leiedrakt eller en formsydd kvelitetsdrakt. Drakten bør, spesielt for nybegynnere (som kanskje ikke helt vet hva de vil ha), være av ett annerkjennt merke:

DUI

DC

Seaskin

Like viktig som drakten er hva du har under, der er

DC , weezle og DUI gode valg.

Link to post
Share on other sites

De blir stive og ekle når de blir gamle, de tørker "aldri" om de blir våte inni, de kan bli for varme (ikke problem i Norge, utenom noen få uker på sommeren) og viktigst av alt: de har betydelig dårligere isolasjon på dypet og de endrer oppdrift når du endrer dybden.

På 30m er en 6mm neoprendrakt omtrent 3mm tykk og har ingen isolerende gassbobler igjen, derfor må du ha på mer klær under drakten som gir unødvendig mye oppdrift på grunna som igjen gjør at du har unødvendig mye bly på dypet.

Neoprendraktens fordeler er at de ofte er billigere enn drakt av samme kvalitet i annet materiale og at de er varme også når de er våte på innsiden (men det gjelder bare på grundt vann). Det gjør neoprendrakten uegnet til vanlig sportsdykking, men velegnet til lange grunne dykk (arbeidsdykking, fotografering av nakensnegler, arkeologiske undersøkelser og annet sært).

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...