Jump to content

Brødbaking ombord


GeirMartin

Recommended Posts

Bruk Omnia-ovn - det funker som f... Bare spø konemor!

Spennende! Men hva brukes som varmekilde? Gassapparat, rødspritbrenner eller hva? Selv har vi Wallas Safeflame med keramisk topp, og jeg lurer på om noen har forsøkt Omnia-ovnen på et slikt kokeapparat. Trenger en mye varme for å steke brød?

 

Lars H.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post

Vi har god erfaring med halvstekte brød og enda bedre med rundstykker/Baguetter. Disse har ofte mange måneder holdbarhet, så vi handler ett lager om våren, og trenger normalt ikke handle nytt før til høsten eller når vi er tomme.

 

I Karibien har vi hatt med melblanding hjemmefra og bakt selv. Også der er rundstykker/små baguetter lettere å få gjennomstekt enn store brød, og det fungere fint der ihvertfall (men det er muligens mer futt i den ovnen enn i den hjemme i vår egen båt med bare undervarme)

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post

 

Spennende! Men hva brukes som varmekilde? Gassapparat, rødspritbrenner eller hva? Selv har vi Wallas Safeflame med keramisk topp, og jeg lurer på om noen har forsøkt Omnia-ovnen på et slikt kokeapparat. Trenger en mye varme for å steke brød?

 

Lars H.

 

Vi bruker Omnia på gass. Varmen skal være lav så det fungerer sikkert med Wallas også. Kona baker supert Focaccia-brød i denne. Hjelper sikkert at dette er fullt av oliven-olje men det brenner seg ihvertfall ikke fast. Fungerer også å varme små halvstekte rundstykker. Beregn bare litt tid. Fantastisk løsning for oss som ikke har stekeovn.

Link to post

Ja, jeg har prøvd det. Det med Biltema var et sleivspark; det er de ulike brekkmidlene som setter smak og dessuten soter rødspriten. Fin fyr er laget nettopp for å unngå dette (nei, det er ikke jeg som har patentrettighetene).

 

Vi (kremt, skal vel være konemor) prøvde oss på å bake en quiche i Omnia'en i sommer. Det funket ikke. Dvs. jeg synes ikke det var så ille, men konemor besluttet at det var det. Så da var det det. Deretter prøvde vi oss med Fin Fyr. Og da ble resultatet straks et annet.

 

Husk at flammene går opp og "inn" i Omnia'en, så det kan trekke sot i baksten. Og akkurat nå kom konemor med tips om at det er viktig at Origo'en betjenes på laveste temperatur, slik at sot-dannelsen kan reduseres til et minimum.

SRC 2010 - LE 8550

D5L 2012

D5LA 2013

LRC 2014

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...