Jump to content

Kanoen Mackinaw 156 Deluxe - Erfaringer?


Seilaren

Recommended Posts

Nesten flaut å si det, men de har nesten ikke blitt testet enda :nonod: . Kun litt utleie...

Jeg har ikke brukt dem. Vi har vært så travelt opptatt med å arrangere landsleir i Stavanger i 2013, at det ikke ble tid til kanoturer. Håper det blir bedre i år :thumbsup:

 

Men det jeg kan si er at bredden har sine ulemper under transport. Vi har en Tredal kanohenger med tre etasjer, og stativet på den er akkurat for smalt for kanoene. Vi klarer å presse en kano på, men ikke to ved siden av hverandre. Det er ikke hengeren blei nok til. Vi kan heller ikke ha Mackinaw-kanoen i øverste stativ fordi støttestaget på stativet kommer i konflikt. Vi har noen eldre Pelican-kanoer som er smalere, så disse kan heldigvis stå vedsiden av de breie i stativet. Men med mange brukere og utleie blir det fort tull med slike systemer folk aldri klarer å forstå...

 

Får se om jeg får Tredal til å spesialbygge en ny og breiere henger med brems for meg, eller laget er godt merkesystem på den gamle hengeren. For folk som bare skal ha en kano er det jo ubetydelig, men for de som skal ha mange kanoer å kjøre rundt på så kan det være veldig avgjørende..

 

bilde

Mackinaw-kanoer nederst til høyre, og i midten til venstre...

Link to post

Synes kanskje kanoen er unødvendig bred men.....en får naturligvis god bære evne om en skal ha med mye utstyr. Skal bli gøy å høre erfaringene etterhvert som dere får testet ut.

Edited by CB.
Link to post

Ja, grådig breie. Håpet det skulle oppleves trygt for de yngste speiderne, og var vel egentlig derfor jeg gikk for dem.

 

Jeg var i sommer og padlet ned Bøelva, fra Seljordsvannet til campingplassen nedenfor Bø. Da valgte jeg å bruke en av de eldre Pelican-kanoene som er noe lettere og smalere. Det var solopadling, så hadde ikke behov for så stor å brei båt.

Men Ally-kanoene som definitivt er best i elv er jo ganske breie de også..

 

Skal pade på Femundselva (Tryseilelva) fra Elvbrua og nedover i sommer, og det blir mest sannsynlig med Haslekanoer..

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...