Jump to content

Reise med båt til andre land, pass? visum? ta seg til rette?


Proxor

Recommended Posts

Har alltid lurt litt på dette når man seiler rundt om i verden til andre land i og utafor europa, er det bare og seile dit man ønsker og legge seg til og kose seg, hvordan holde dem styr på hvorlenge du har vert i landet osv om dem ikke får med seg at du komme i første omgang? er det noe man må ha med seg av papirer? må man søke om noe spesielt eller er det bare tut og kjør og ta seg til rette? fks innenfor europa, spania og slik da kan man vel vere 6mnd i slengen, men hvordan holde dem styr på hvorlenge du har vert der om dem ikke har sett du har kommet?

Redigert av Proxor (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Dette kommer an på hvor du skal, samme regler gjelder normalt uansett hvordan man ankommer landet, og i land hvor det kreves visum må man ha dette i orden før man ankommer på lik linje som dersom man hadde kommet luft eller landveien.

Pass og andre dokumenter bør man selvfølgelig også medbringe. Det er normalt havnekontorer, kystvakt og i enkelte land marinen som holder styr på de som kommer sjøveien, og det er vanlig praksis å melde sin ankomst, og enkelte steder kan man vel risikere å bli eskortert ut av nasjonale farvann dersom man unnlater å melde sin ankomst og bare tar seg til rette.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...