Jump to content

Simrad - ustabilt gps signal på plotter


birkulf

Recommended Posts

Hei,

 

Har en Simrad NSE8 kartplotter med Simrad GS12 gps antenne, mener det er koblet med simnet. På plotteren har jeg problemer med at gps signalet faller ut i korte perioder. Dette kan skje temmelig ofte, kanskje hvert 20-30 sek. Kan det skyldes dårlig kontakt noe sted? Se video her for hvordan dette ser ut:

Noen som har hatt tilsvarende problem?

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde samme problemet for et par år siden. Hos meg var det en AT40-enhet som var gåen. Dette er en liten dings som kobler plotteren sammen med nettverket. Ble fortalt at det hadde vært en del problemer med disse. Jeg fikk den som garanti, men den kan ikke koste mange kroner og er veldig enkel å skifte..

Link to post
Share on other sites

Ser fra video du har GS15 og ikke GS12 (som ikke finnes). Problemet kan skyldes ustabilitet på NMEA 2000 (SimNet) bussen.

 

Gå til Instillinger, Nettverk, Diagnostikk og se på NMEA 2000 (eller kanskje det heter SimNet på NSE, jeg har NSS og NSS Evo2).

 

Følg med på statusinformasjonen. Mistenker at BusState går til Bus Off en gang i blant. Sjekk også om Rx og Tx Errors driver og teller.

 

Hvis du ikke ser problemer på denne diagnostikk siden så er sannsynligvis GS15 dårlig, hvis du har feilmeldinger på diagnostikksiden er problemet relatert til ditt SimNet. Hvis det viser seg at det er SimNet så start med å finne ut hvordan nettverket er koblet i sammen og lag ei skisse av hvordan det ser ut så skal jeg prøve å hjelpe til med feilfinningen.

Link to post
Share on other sites

GS15 antenne ja, min feil. Har sett på diagnostikk, ser ut som Bus On står stabilt på. For Rx error telles det ikke som i et høyere og høyere nummer, men tallet som står der veksler ofte, feks 128-125-128-127... Kommer også noen tall på Tx error, men går fort til 0 igjen.

Link to post
Share on other sites

Rx error kommer opp med tall med en gang. Er dette feilkoder eller antall feil? Står stort sett på 128, men veksler med flere andre tall (71, 112, 84, 127, 83, 88, 126, 106...). Tx error holder seg på 0, men Fast packet errors er et økende tall. Legger ved et bilde: bilde

Link to post
Share on other sites

Har en del instrumenter koblet sammen, se bilde. Ser for meg st det er ledninger "på kryss og tvers av hele båten", så litt omfattende å skissere alt dette nå (er på båtferie). Har også en IS12 Combi som ikke viser data i det hele tatt, tror det er den som står med serienr 000000# på bildet. Nå har jeg også hatt litt problemer med at hele plotteren "fryser". Alt bare stopper opp i et statisk bilde uten noe varsel. Må skru av og på strømmen til instrumentene for å få den igang igjen.

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...