Jump to content

Help til valg av skjærgårdsjeep/day-cruiser, 250k maks.


Merethe

Recommended Posts

Vi er en storfamilie (basteforeldre, to foreldre-søsken med ektefelle og barn i flere aldre) som nettopp har kjøpt ny hytte med båtplass. Vi holder til i Østfoldområdet og vil gjerne ha en båt å farte litt med. Men vi er ikke båtfolk fra før. Tenker en skjærgårdsjeep/day-cruiser, og har et budsjett på 2-250.000 som maks. Hva trenger man egentlig? Hvor langt går en slik båt? Hva synes andre båtfolk om å ha en slik familiebåt? Hvor stor motor, og hvor mye brukt blir en båt? Bør man invetere i noe man kan overnatte i? Trenger man kalesje? Eller bør man tenke smått og heller kjøpe noe større etterhvert? Noen som har lyst til å videreformidle noen råd/tips til noen helt uten erfaring?

Link to post
Share on other sites

Hvilken båt som er smart kommer helt an på hva dere skal bruke den til og hvor mye tid dere kan tenke dere å bruke på vedlikehold.

 

Jeg har selv en Buster XL med kalesje som jeg bruker 10 måneder i året. Ligger ute hele tiden, er veldig stabil, suser godt av gårde, tåler bra mye ruskevær hvis man skulle komme ut for det, og er stort sett helt vedlikeholdsfri. Egner seg overhode ikke til overnatting. Godkjent for 7, men 5 er mer relistisk hvis man skal få grei plass "inne". Tilsvarende egenskaper finner du i de modellene som er over og under. Se etter på finn.no

Redigert av tjeh (see edit history)
Confirmation Bias - Hvis du mener du ser ting klart, har du ikke sett godt nok etter.
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...