Jump to content

Låsbar stikkontakt for landstrømsanlegg


arteca

Recommended Posts

Hei!

Leter etter slike CEE kontakter som kan låses eller en tillegsdings som kan låses for å ungå at pluggen blir tatt ut eller kontakten blir missbrukt.

 

Tenker på sånne:

 

http://www.elbjorn.com/no/produkter/str%C3%B8m/str%C3%B8ms%C3%B8yler/reservedeler_str%C3%B8ms%C3%B8yler/851_innfelt_stikkontakt_216-6_16a_230v_ip44_%28l%C3%A5sbar%29

 

Eller noe sånt:

 

http://www.tallykey.dk/Pages/Product.aspx?productid=710474

 

 

???

 

Vi er en liten båtforening som ikke har penger til å kjøpe nye søyler for flere titalstusen kroner. Så tenkte å ettermontere noe slikt.

 

Noen som har en rimelig løsning?

 

Takk

 

Helge

Link to post
Share on other sites

Har erfaring med den øverste varianten, denne brukes på de blå strømsøylene som Ørsta marine leverer. Har hatt slike på tidligere båtplass, og det er veldig praktisk å kunne låse kontakten både når den er i bruk og ellers. Merk at dere må bruke en kontakt på kabelen som også har en tilsvarende bøyle for hengelås dersom du skal kunne låse når kabelen er tilkoblet.

 

Hva som er rimelig løsning vet ikke jeg, men der bør passe på at anlegget blir fagmessig montert. Det trenger ikke bli så rimelig dersom feil på anlegget medfører personskade eller forårsaker tæring på båtene som ligger der.

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post
Share on other sites

Det er i alle fall ikke uvanlig her i Stavanger-området. Begynner det å brenne er det ikke vanskelig å knekke av bøylen der hengelåsen går gjennom, da bøylen både på støpsel og stikk er i plast. Er vel mer for å markere at dette er båtplasseierens strøm, ikke for hvem som helst å bruke. Klart, vil folk stjele strøm får de det alltids til, men da har de også ødelagt et støpsel/stikk og det blir mer synlig for eieren av plassen.

Link to post
Share on other sites

  • 4 år senere...

Gammel tråd - men løfter den:  I båtforeningen vår har vi vært en del plaget med at noen trekker ut strømkontaktene og lurer til seg litt strøm - så vi er på jakt etter en måte å få låst ledning fast mot uttaket.   Noen som har forslag til løsninger og/eller produkter vi kan gå til innkjøp av.   

BONITA I

Link to post
Share on other sites

Uttaket på stolpen er låsbart når en ikke er koblet til.  Utfordringen er å låse tilkoblingsledningen/kontakten når den er koblet til uttaket, slik at ikke noen kan trekke den ut.    Fant denne https://elhandel.no/gewiss-stopsel-216-6-ip44-230v-gw60004h som muligens kan gjøre nytten ved å sett på noen hengelås mellom øyet i støpselet og øyet i uttaksboksen....  Noen som har prøvd tilsvarende ?

BONITA I

Link to post
Share on other sites

Har prøvd en lignende type som Mix viser. Låses greit med et lite hengelås, men husk å smøre låset med olje for å unngå at det setter seg. Er nok ikke noe stort problem å brekke av plasten for de som ønsker det, men man får i alle fall signalisert at det ikke er fritt frem å benytte uttaket. 

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...