Jump to content

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt


Knude

Recommended Posts

Takk igjen for hyggelige kommentarer fra dere.

 

Sap 2000 : :smiley:    Jo du har helt rett. navnet på skuta er hentet fra det Thailanske språk. Det er veldig posetivt ladet der og betyr noe liknende av   " stor og velfødd "

 

Svar til godwill : Den som har sunket er der fremdeles. Jeg har laget brygge bak den. Den skal foresten fjernes snart !

Den som ligger ut-inn har også blitt omtalt i båtplassen.no som et byggeprosjekt men den er borte nå.... for godt.... desverre for eier men bra for meg for da fikk jeg båtplass

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Har omsider fått tid til å studere bilder fra den store happening sjøsetting.

 

Bøyer meg i støvet og er dypt imponert.

 

Glemmer ikke den gang du satt ombord hos meg og fortalte du skulle i gang med den slags byggeprosjekt. Trodde vel egentlig du var hakkende sprøyte gal. Vel. Det er du, men når du i tillegg har gjennomføringsevne er det rett og slett bare konge!!

 

Gratulerer :smiley:

Link to post
Share on other sites

Hei Verrie !

Jo litt galskap må til skal det bli noe   :yesnod:   Det har vel tatt noe lengre tid enn jeg sa den gangen........ men fremdrift er det.

 

Takker Ternen 32.  Du har jo litt av en fremdrift med din båt pussen !

 

 

Så en rapport fra Drømmenes havn. 

 

Det er helt annerledes å bygge båt når den ligger på vannet. Ny plass og en ny giv i prosjektet.

Har rigget meg veldig greit til, og lett å komme ombord.

 

Første jobben etter båten var fortøyd til brygga var fast ballast. ( Betong)  Startet da med å kutte ut porten i skansekledningen og fikk igjen bruk for trappa fra Ubekilen  Billigste ballast ble armert betong hannblandet med spade å slept ombord i bøtter.

 

bilde

 

 

Her er ca 700 Kg fordelt på tre rom. !0 mm armeringl boret igjennom bunnstokker så den ligger støtt.

bilde

 

Det ble jo noe bedre.........

bilde

 

 

Planen er å vekte forskipet ned så den ligger parallelt med vannlinje. Mye letter å jobbe ombord.

 

Så var neste avdeling klar for litt betong. Det skal fylles ca 700 kg her også. Noe av vitsen er også å forsterke forkant av kjøl. Om vi noen gang skal gå på så blir det hardt mot hardt. :smiley: 

 

Betongen vil lage en naturlig flate som det senere skal monteres grå vanns tank oppå. Neste rom får septiktanken for badet fremme.

Blir spennende å se når disse er fylt opp .

bilde

 

 

God helg til alle !

 

Knude

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Knude ut fra tegningene, på trådens forside, kan det se ut som båtens areal er ca 45-50 m2 i vannlinjen. Om du da skal heve vannlinja 20 cm, i forhold til dagens nivå, så må du bære ombord 9-10 ton ballast! Målet 20 cm er anslått fra der du har malt vannlinja, slik det sees på bildet. Med andre ord,du kan ha bra med anker og kjetting.:-)

Aileen ll

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Hei !

Det er fantastisk å bygge videre på båten i Drømmenes havn.  Nesten som båt tur !     :smiley:

 

aileenII :  Du er ikke så langt unna på arealet i bunnen.  Nå har vi fraktet ombord ca 1800 kg. betong i forskipet  og baugpropellen er under vann. Den er ikke helt rett men det er greit å jobbe ombord. Jeg tar ikke mer ombord nå, for det skal masse innredning  ombord. Nesten alt foran midten på båten. Jeg har tippet vekten på innredningen til ca 3000 kg. Så 1500 kg diesel . Så får vi se når kona har lessa ombord. Om det mangler noe da har jeg ballast rom i fremkant av motor rom som kan få litt betong. Godt å ha litt å gå på.   :yesnod:

 

Det var fint å begynne på innredningen. Var passe lei av "plastarbeid"  

Startet i styrhuset med dørk i 18mm meranti. Den blir lakket på undersiden før den monteres. For å slippe resonans i dørken legger jeg først 30mm styroform mellom de støpte tverr stive rene.

 

Dette er pallen som bordet til sittegruppa skal stå på. Maler alt innvendig for å få lik behandling på begge sider av fineren.

 

bilde

 

bilde

 

For å få rette rom følelsen når jeg skal disponere plassen i styrhuset så laget jeg like godt mal til bordet samtidig. Også greit som arbeidsbord.

 

Bordstativet kan svinges ned så bordplata flukter med benkene.

bilde

 

 

Starten på styrepulten. Her blir fasong og størrelse etter eget hode. 

Jeg kjøpte en stabel med eike dører for et par år siden for å slippe å stå å lage alle dørene på mål. Nå kan jeg lage skaper etter dørene  isteden.   :smiley:

Bruker 18 mm her også så det skal bli mest mulig stabilt. Det blir malte flater på fineren med kraftige eike lister oppe og nede.

bilde

 

 

Blir god plass ut døra !

bilde

 

 

Så langt så godt !

 

Knude

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Hei Knude,

 

kjekt å sjå at du har fått ny giv og inspirasjon av å få båten på sjøen..

Det er jo ofte slik at eit miljøskifte gjer godt, men at det kan ta litt tid å koma i sving igjen..

 

Det ligg jo også god inspirasjon i å få bekrefta at det som i starten var tankar og strek på papiret, no tek form av ein stasleg båt!  :thumbsup:

Link to post
Share on other sites

Så bra at det ble ekstra inspirasjon å jobbe på skuta nå som den kom på vannet. Kan tenke meg det hjelper å kunne ta kaffekoppen på sjøen i stedet for på land :-)

Dette blir kjenpebra !

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Utrolig prosjekt du har gående Knude, virkelig gøy at du deler din kunnskap og dine erfaringer her inne med oss! Det er nok mange som sitter med en lignende drøm om å bygge sin egen båt, men som ikke behersker alle de fagområder som skal til for å realisere drømmen. Tilsvarende er det vel også en del havarerte prosjekt rundt om kring som aldri kom på vannet, men har dratt med seg et ekteskap eller to osv. på veien. Ingen tvil derimot om at du har en gjennomføringsevne over gjennomsnittet :thumbsup:

 

Men som Aileenll kommenterer lenger opp kommer ikke dette til å bli noen puslete lettvekter når den er klar, så da får du la deg inspirere av ankertrådene her inne, finne fram sveiseklypa igjen og lage deg et skikkelig anker :wink:

 

 

 

Gøy å se fremgangen, og det blir helt rått! Med styroform går jeg ut i fra at du mener markplater? Ville ikke hardpresset mineralullplate fungere bedre mtp lydisolasjon? Disse er i tillegg brannsikre.

Vet ikke om jeg er helt overbevist om det. Mineralull demper lyd bra, men om man legger gulvet rett på styrofoam plater blir det en stiv konstruksjon hvor gulvplatene ikke blir satt i svingning på samme måte i utgangspunktet. Da trenger man heller ikke å dempe lyden. Når det gjelder brannsikkerhet er jeg imidlertid enig.

Redigert av Komodo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vil tro det er en fornuftig tilnærming å fylle i minimumsballast i starten. Det er helt utrolig hvor my 'alt det andre veier'. Henviser i så måte til tråden om egen byggeprosess. Og så kan man til slutt fintrimme. Hos oss ble det i våres fintrimmet med 100 kg ankerkjetting forut.

 

Det som på sett og vis undrer meg, er at om båten blir for tung, så har det liten praktisk betydning. Nå i sommer seilte vi sammen med fire kompisbåter. Vi seilte sammen med tre av dem et strekk. I 10 m/s vind seilte vi fra dem på kryss, med kun genoaen oppe. Det er klart det går tyngre, men oppsiden er at båten blir stødigere.

Link to post
Share on other sites

Hei !

Takk for hyggelige kommentarer igjen !

Havlangt og VannTro: Jo litt luftforandring var godt det, og så vil det blir det ekstra stas når vi kan ut å kjøre et lite granne ! 

 

Bigg Horn: Fordelen med Styroform plater er som Komodo skriver at de danner en stabil konstruksjon. Siden det bare er tverr bjelker i styrhusdørken (de langsgående ligger på undersiden av konstruksjonen) så får jeg en støtte for skjøtene i platene så de ikke svikter i forhold til hverandre mellom bjelkene.

 

Komodo: Jo det kribler i sveiseklypa når jeg er inne å ser på ankerproduksjonen ! 

 

Hulda: Rart det der med vekt. Skal bli spennende å se hva den veier etter at innredningen er på plass !

 

 

 

Litt snekke-rier blir det selv om stolen på akterdekket er utmerket å sitte i !

 

Litt flere skap i styrhuset . Alle skap får 18 mm front og 12 mm side. Disse skal males ganske lyse og pyntes med kraftige eike lister som skal beises og lakkes. Vil få samme farge som vinduene utvendig.

bilde

 

Dette blir kommando sentralen ! Eller skrivepult :smiley:       Det blir noen vannvittig store skap siden det nesten er rette sider på styrhuset.

bilde

 

 

bilde

 

Var også igjennom registrering av båten i Småbåtregisteret. Det var en del papirer som måtte sendes inn siden det er et selvbygg ! 

bilde

 

Ha en fin uke og god ferie til de som har det !

 

Knude

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

For et flott stykke fartøy ! Og for et vanvittig pågangsmot !! Gratulerer med sjøsetting og 6 års ventetid ?!?! Jeg har nettopp begynt å totalrenovere en 21 fots selvbygger selv, men tar det mere en ett år så kommer e til å miste motet ? all honnør til deg !

Link to post
Share on other sites

Hei !

Fishermidas : Fin båt det der. TY 43 i stålutgave.

Ternen:  Godt du fikk ferie i den båten som du har arbeidet så mye med. 

rborgund: Takk for det ! Det var planen å bruke 5-6 år totalt så vi ligger litt etter ! Motet er heldigvis på topp enda   :wink:

 

Litt jobbing i drømmenes havn blir det, selv om EU godkjennelse på en bil har tatt mye tid i det siste. Burde selvfølgelig ha putta kjerra på verksted, Lærer aldri :nonod: 

 

 

Har begynt med ut foringer på vinduene i styrhuset. Der bruker jeg 15mm finer som er falset ned til 9 mm tykkelse mot glasset. Det er en pakning mot glasset og dette skal fuges før beis og lakking så det ikke kan renne kondens ned i konstruksjonen.

Det 50mm avløpsrøret som ligger under blir da en defroster kanal.

bilde

 

Defroster dysene er Feldt ned i karmen og røret - røret er limt og skrudd fast i karm og det er fuget/limt sammen så lufta kun kan komme opp i dysa. Denne typen rør har blitt brukt av mange båtbyggere i defroster kanaler og har vist seg å fungere greit uten deformering.

 

Ferdig plassert med skruer til feste av rør (inka skrue)

bilde

 

Det er bare fronten og første sidevindu som får dyser.

 

Litt mer ferdig på S/B side

Elendig mot lys bilde  :nonod:

 

bilde

 

Vi har sommer besøk av en fetter av kona : Snekker kyndig Bergenser som stiller villig opp på dugnad .

 

Vi skal ha 2 trapper i båten. En opp på taket fra akterdekket og en fra kjelleren og opp til akterdekk.

 

Her ser vi  Rune Litlekalsøy som freser trappevanger.

bilde

 

Valget ble impregnerte plank som skal oljes med mørk terrasse beis. 

For å få det litt "eksklusivt" så koster vi på å plugge alle skruehull med teakplugg.

Trapp før finpuss og beis.

bilde

 

Fortsettes når vi kommer litt lengre på trapper og innredningen av styrhuset.

 

Knude !

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Så utrolig bra dette blir Knude ! Her bygges det for helårsbruk.

En liten kommentar fra han som henger seg opp i lim og fug: Husk at når du fuger kanten mellom glass og finer så må du bruke silikon og ikke MS/Hybrid Polymer da den vil miste adhesjon mot glasset etter noen år grunnet UV-stråler på adhesjonssiden av fugen. For å unngå missfarging som lett synes er det ofte praktisk med sort når man fuger mot glass.

 

Lykke til videre, følger med her og det er alltid interessant når det kommer oppdateringer  :thumbsup:

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Blir veldig bra dette!!

 

Bare et lite innspill på materialvalg.

 

Husker du takene på fremre bad i min båt? Fikk ikke tak i teak i plankestørrelse jeg ønsket, kjøpte da Eik i stedet, mahognybeiset 1 strøk før lakk. Du ser nesten ikke forskjell på teak og eik.

 

Normalt sprekker eik, men ikke når dette er ferdig tørket og behandlet på sagbruk. Var et sted i Lyngdal som var beste leverandør med kvalitetsplank i mange forskjellige størrelser.

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

Hei igjen !

Tusen takk til VannTro . Da blir planen og bruke polymer på innsiden siden den skal beises og lakkes og en sort baderoms silikon på utsiden for å forsegle det hele for innsyn og sol.

 

Hei Verrie ! Jo taket husker jeg.  Han far har en masse gammel Eik på løa som ble hugget for 20-30 år siden så der er materialer til masse lister og inn rednings detaljer. Brukte også fra samme parti til vindusrammene.

 

I kveld sitter jeg på et hotell og skriver (jobbreise) og der er alle på nett samtidig, men jeg prøver meg på noen oppdateringer fra Drømmenes havn.

 

Noen flere vindus foringer ferdig. B/B side

bilde

 

 

Trappa ferdig beiset og plassert der den skal stå

bilde

 

 

Hullet i taket har blitt større og karmen er kommet på plass.

bilde

 

 

Jeg har også laget øvre del av dashbordet ferdig. Det kommer litt opp på vinduene men tar ikke noe av sikt linjen fra styreposisjonen

bilde

 

 

Det kommer litt mer om nettet tillater det   :smiley:

 

Uansett ha en fin uke !

Knude

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Da var det litt nett igjen  :smiley:

 

Nytt kapittel er påbegynt. Innredning i soverom og gang nede i forskipet.

Med god hjelp er ballasten nå nesten ferdig og "tral verket" for dørkene kan plasseres. her er det brukt ganske grove dimensjoner både for å få det stabilt og også komme opp i korrekt høyde.

 

Gang i bunnen av trappa får en litt lavere høyde for at det ikke skal bli for stort trinn inn til motor rom.

bilde

 

 

Gang videre inn mot den store sove cabinen.

bilde

 

 Nå får sensommerværet bestemme hvor det skal jobbes fremover. :yesnod:

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...