Jump to content

Finnes det DAB adapter til Fusion MS-AV600


Blue Magic

Recommended Posts

Får håpe det kommer til 600 serien også. Monterte denne i 2010 og har ikke lyst til å bytte den ut med det første.

Ser at DAB og utfasing av FM, medfører et stort miljøproblem. FM har dekking nesten overalt. DAB har dekning omtrent som mobiltelefon. Med mobildekning har du internet og dab derigjennom. utfasingav FM vil gi et søppelberg av elektronikk og mange geografiske områder uten radiodekkning. :@

Aileen ll

Link to post
Share on other sites

Sliter litt med å se fordelen med å bytte ut FM til fordel for DAB, bortsett i fra at man sikkert får mange flere kanaler å lytte til. Synes FM fungerer utmerket! Men beslutningen er tatt, så da får man bare tilpasse seg. Du har helt klart et poeng vedr. miljøproblemet med ubrukelige FM mottagere.

Link to post
Share on other sites

jajaja sutringen sto på som verst før fargetv kom også men jaggu gikk det ikkje smertefritt og ble mye bedre etterpå likevel. Om man absolutt skal høre på sin gamle fm så får man dingser som ordner biffen slik man kan sette opp sin egen dabmottaker med fm sender og søke den opp på krystallapparatet.

Det er alltid noen som mener det gamle er best sjøl om det har utspilt sin rolle. Hadde vi alle skulle holdt på slik hadde vi fortsatt stått i elva med en stein og vasket klær

Redigert av Plutonium (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Har en sånn Fusion IP700 og kjøpte et Tiny audio C3 Dab+ adapter, det fungerer så langt bra og vil fungere like godt på alle andre radioer også.

Tiny Audio C3 Dab adapter

 

Lydkvaliteten på DAB radio vil bli en nedtur for mange, det blir som mp3 vs ukomprimert CD kvalitet, til gjengjeld får man flere kanaler og muligens en mere 'stabil' mottakelse, alt etter hvor god dekning det er i området.

Jeg selv er blant de mest kresne på lydkvalitet, men om bord i båten er det som regel såpass mye bakgrunnstøy at selve lydkvaliteten spiller mindre rolle enn det å få et noenlunde stabilt mottak + et bedre utvalg av radiokanaler.

Link to post
Share on other sites

Lydkvaliteten på DAB radio vil bli en nedtur for mange,

Kommer an på hvilken datarate som brukes. Brukes det full rate, 192 kbps, så er det sånn nogenlunde likt CD.

Men det er bare NRK P2 som kjører full rate hele tiden. Resten kjører redusert for å spare på plassen i blokka.

P4 kjører 128 kbps som gir dårligere båndbredde enn FM.

Link to post
Share on other sites

jaada dab reklamerer med cd kvalitet lyd. Sjølvsagt er det ikkje cd kvaliet lyd og den markedsføringen burde de slutte med umiddelbart. Meen det eg antar de meina er at det er susfritt.

Men åkke som dabs mangler, det låter bedre enn fm. Det er ikkje det spøtt bedre kvalitet på det som sendes ut på fm nettet, det er de samme filene de spiller av der og det skal attpåtil sendes over fm nettet med de store begrensninger som ligger der mht både kanalseperasjon dynamikkområde og frekvensområde. dab er bedre på alt utenom dekningsgrad.

Link to post
Share on other sites

jaada dab reklamerer med cd kvalitet lyd. Sjølvsagt er det ikkje cd kvaliet lyd og den markedsføringen burde de slutte med umiddelbart.... dab er bedre på alt utenom dekningsgrad.

Vel for meg er ikke dekningsgrad uvesentlig når jeg lytter til radio. Radio lytter jeg mest til når jeg er på fjellet (ikke dekkning), i bilen (svert variabel dekkning)og i båten. Båten bruker jeg til å komme litt unna hovedleia og da er også dekkningen svert variabel.

Dab radioen min bruker også vesentlig mere strømm en FM radio.

Aileen ll

Link to post
Share on other sites

  • 1 år senere...

Fusion ble kjøpt opp av Garmin i fjor og da ble visstnok utviklingen av Fusion sitt eget DAB modul midlertidig stoppet.

Den norske importøren gjør alt de kan for å presse Garmin til å gjenoppta dette.

 

Fortvil ikke. Nå finnes det endelig et DAB-U modul på markedet. Kobles til spillerens USB inngang. Ingen ekstra betjening eller display. Alt betjenes og vises i FUSION spilleren.

Vi skal teste dette opp mot FUSION RA-205, 650-serien, 750-serien og BB300 boksen.

 

Pris : 1725,- inkl mva.

 

Send oss en epost hvis du ønsker mer informasjon om dette.

post@navytech.no

 

mvh 

Navytech

Redigert av Navy (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

jajaja sutringen sto på som verst før fargetv kom også men jaggu gikk det ikkje smertefritt og ble mye bedre etterpå likevel.

 

Bare at her er det som å bytte fra fargetv til svart hvitt tv. 

 

Har kliss ny bil med begge deler og DAB lyden er rett og slett dårlig i forhold til FM, som den har vært hele tiden. Greit nok til reiseradioer, ikke noe mer. 

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

All lyd med litt kaotisk diskant høres ut som det er pakket inn i bobleplast eller spiller gjennom stålull. "Rommet" og klangen forsvinner, fælt å høre på. Men "dunkedunk", dvs "moderne" musikk uten aukustiske instrumenter/lyder fungerer forsåvidt bra. 

 

Et kroneksempel på elendig DAB lyd må være radio Rock. Lurer på om de har kjøpt seg inn billig på lav bitrate eller noe, høres ut som en jalla nettradio. På FM båndet i Oslo høres det helt fint ut. 

Link to post
Share on other sites

Info fra Pronav:

 

 

Vår forhandler i Oslo, NavyTech kommer snart (i løpet av få dager) til å starte salg av DAB+ modul som nå er testet mot RA205, BB300, 650 og 750 serien. Vi skal også teste den mot 700-serien.

Denne DAB+ modulen er ikke Fusion sin, men er en som tyske bilprodusenter har fått laget, for de har samme problemet. Denne går kun på radioer som har USB inngang (men ikke alle som har USB).

Med denne behøves ikke egen betjening. Man får opp kanalene i displayet og kan velge DAB kanaler med radiens egen betjening.

Denne vil koste ca kr. 1.695 inkl.mva. pluss evt. antenne. Modulen er ikke større enn en kortholder, har to koblinger; 1 til antenne og 1 for USB kobling.

 

 

Vi har fått indikasjoner på at Fusion sin modul skal være en del billigere enn dette

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...