Jump to content

VHF dsc trøbbel -Standard Horizonte 2200


Tabaqui

Recommended Posts

Prøve om kunnskapen her inne klarer å løse et lite problem jeg ikke finner ut av. Koplet opp en ny Standard Horizonte 2200. Alt funker fint bortsett fra kanalvelgingen på dsc oppkall. Får sendt oppkalt helt fint, og får ack, men får ikke opp foreslått arbeidskanal (kaller opp kystradiostasjon uten å foreslå selv). Radioen skifter følgelig ikke over, og jeg får bare en alarm om at kanal mangler.  Individual reply osv er satt til automatisk svar. Vanlig oppkalt på ch16 og aids biten funker fint, så antar det er en innstilling jeg ikke har funnet. Noen gode forslag? 

Link to post
Share on other sites

Hei, har du snakket med kystradioen for å forsikre deg om at de faktisk angir arbeidakanal i "DSC-svaret"/ACK'en de sender til deg? Kan jo hende det var en operatør den dagen som var litt sløv..... normalt skal det ikke være slik at man selv skal konfigurere mottak av DSC-meldinger, ei heller rutine. Dersom kystradioen ikke har svin på skogen, er det mest sannsynlig en SW-feil i VHF'en.... men jeg heller kanskje mest til førstnevnte..... 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...