Jump to content

Ny båt/worklog - Finnmaster 68DC


Poopadoop

Recommended Posts

Da ble vår kjære Finnmaster 57BR solgt og ny Finnmaster 68DC kjøp noen få uker siden og levert, og tenkte det kan være interessant å dele det jeg gjør med båten for de som undrer på å gjøre det samme. Er ikke så mye å forandre eller jobbe med i en såpass ny båt, men litt stæsj må en sette inn. Båter som blir levert med stereo og lignende er jeg ikke fan av da jeg heller setter det inn selv.

 

Båten ble levert på henger og satt i vannet for oss. Båten har en Yamaha F225 med gir/gass wire, ikke elektronisk gass. 3.3L V6 og toppfart på rundt 46 knop, marsjer mellom 20-30 knop og drivstofføkonomien er 0.9NM/L i denne farten selv med full båt (7 stykker)

 

Det første som ble gjort var å rense teaken og olje den på nytt da det virket som om forrige eier ikke har gjort dette før. Båten hadde 40 timer når den ble levert, og har på 3 uker kommet opp i 55 timer allerede, selv med det dårlige været i det siste.

 

https://www.dropbox.com/s/5ae0ec3elenqfyt/20150421_145614.jpg?dl=0

 

Det neste som ble gjort var å bytte ut fabrikkshøytalerene på 40W som skurret. Disse ble byttet ut med 2 store 7" Fusion høytalere som tåler en toppeffekt på 260W og skal ifølge Fusion tåle 100W konstant. Tok fra hverandre hele konsollen og en god del paneler for å komme til baugen og radioen som satt i båten, og koblet opp en Pioneer forsterker som sender ut 4 X 100w konstant i 4ohm, og topper 4 X 200w. Nå har altså båten gått fra 2 X 40w konstant til 2 X 100w konstant, og planen er å koble til 2 høytalere til for en samlet konstant effekt på 400W med topper på 800W. Som det er nå kan lyden skrus opp på maks uten at det skurrer, samtidig som man overhodet ikke hører motoren selv i toppfart. Litt uro må man vel kunne skape langs brygga i ny og ne. Subwoofer har også blitt prøvd ut, men det er ikke fint med særlig mye bass i en glassfiberbåt da det er for mye som er løst og rister og skaper ulyder. Strømforbruket på forsterkeren ligger på 16A med 2x100W, og 32A med 4x100w, så det er bra båten er levert med 2X110a service og startbatteri.

 

https://www.dropbox.com/s/p1c5dyvzl0l2dml/Snapchat--2079016831076804118.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/0ylidihetus76ye/IMG_20150428_192713.jpg?dl=0

Forsterkeren er montert inne ved stikkøya der det er tørt siden det er helt vanlig bilforsterker til kr2000. Høytalerene ble kjøpt på nett til kr1300/par.

 

Neste på lista er å installere landstrøm i båten med batterilader, samt LED belysning på badeplatform og dørken i båten.

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

Kjøpt noen downlights/lys til å ha i båten, hittil bare montert et direkte på batteriet midlertidlig. Skal legge opp kabler til en "ledig" vippebryter foran, kanskje dimmer senere + noen flere lys på blant annet badeplatformen og trappen. Bilder tatt i mørket med og uten blits.

 

bilde

bilde

Link to post
Share on other sites

Kjøpt flaggstang av stål så den ikke knekker som teakstangen når folk står ute på dekk og absolutt må tømme seg... også kjøpt ny vindusvisker fra Biltema, får teste og sammeligne med den standardviskeren som er på babordsiden om det er noe forskjell:

 

Biltema Clear Vision – Vannavvisende viskerblad
- Legger en usynlig beskyttende hinne på frontruten 
- Like effektive, men lengre levetid enn viskerblad av ren silikon
- Lavt støynivå

 

Også kjøpt antiduggspray, får se om det funker. Imorgen blir det innkjøp av batterilader, senere landstrøm.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...