Jump to content

Varm mat underveis


Norskipper

Recommended Posts

Jeg har ikke forsøkt selv, men en vakker dag...

 

Sous vide, altså teknikken hvor man vakumpakker maten i separate poser og legger den i vannbad på den eksakte temperaturen maten skal ha når den er ferdig, og gjerne over flere døgn dersom man feks vil ha sinnsykt mørt kjøtt. Som oftest benytter man et eget sous vide apparat, men jeg har med hell benyttet kjele, elektriske grilltennere fra biltema og elektrisk thermostat.

 

Maten kan siden fryses eller legges i kjøleskapet for siden å varme mopp på ny, enten i et nytt vannbad eller i stekepanna, eller begge deler. Noen foretrekker å gi kjøttet stekeskorpe før den vakumpakkes, noen etterpå, og noen både før og etter. Poenget med sous vide er feks at kjøtt og fisk blir helt perfekt tilberedt ytterst til innerst og beholder alle sine safter.

 

Ifht båt kan man tilberede maten før man drar på tur og fryse ned... pastasauser, kjøtt, sauser, stapper, tilbehør, osv. Siden maten allerede er tilberedt vil den være mer holdbar samt raskere å varme opp igjen. Siden den er frossen sparer man også på strøm til kjøleboksen og samtidig forlenge holdbarheten ytterligere. Det blir også mindre oppvask da maten kan tilberedes rett i posene sine og i samme kjele... nesten som micromat/fjordland, bare at skikkelig godt. Perfekt tilberedt hver gang, gourmetrestaurant!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...