Jump to content

Er denne båtplassen brei nok?


MrLockertsen

Recommended Posts

Har lest litt på forumet ang båtplassbreidde. Eg vurderer ny plass for neste sesong, og har ein veldig rimeleg plass på handa, men den er litt i trangeste laget. Eller? 

 

Var og titta på den i dag, og tok desse bilda. Brygga er litt utsatt for sjø ved passerande større fartøy. Det var kronglete å koma inn aleina, men tenkjer evt å fendre opp sjølve utriggjarane for å minske skade. 

 

Ka du trur?

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Burde ikkje vær nåke problem dette. Du har jo en liten båt, så det skal ikkje vær nåke problem å komme seg inn heller. Men siden brygga er utsatt for litt sjø, så bør du nok fendre båten på kvar side og lage fortøyninger som passer godt til båten.

Link to post
Share on other sites

Slik fortøyer du til bommer på flytebrygger. Har studert planen til Norske Bryggeprodusenters Forening og sakset mye derfra. Fortøy båten slik at den med stramme foreøyninger (strekkavlastere ikke belastet) ligger ca 40cm fra bryggen og 15-20cm mellom bommene og båten på begge sider. På værutsatte steder skal det være min. 25cm. Mellom bommen og båten på begge sider. Bruk altid spring og strekkavlastere for å oppnå en fleksibel fortøyning. Valgfritt spring i fra ytterenden på bommen til fortøyningsfeste midt på båten, eller fra baugen på båten og til fortøyningsfeste midt på bommen, eller en kombinasjon av begge varianter.

Kokekyndig maskinist kjent på kysten.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...