Jump to content

Led bar på taket


Haukefer

Recommended Posts

Lurer på å montere led bar på taket mitt. Går mot mørkere tider nå og jeg har ikke tenkt å ende båtsesongen pga det. Har ett relativt trangt hull jeg må inn i for å komme til båtplassen min, er også noen jernstenger uten lys i på veg inn. Kommer kun til å bli brukt der jeg ikke sjenerer andre evt båtførerer osv. Kan jo selfølgelig bare montere en lyskaster med justering på og.. Tips for og imot?

Link to post
Share on other sites

Hvordan har du tenkt å sikre deg mot at andre båtførerer blir sjenert av lyset ditt? Denslags kan virke blendende på lang avstand.

 

Ellers så er ikke lys på taket ideelt, det vil reflektere i fordekket og du ser ikke annet enn båten din. Lys i baugen er bedre, men godt nattesyn er det beste. Unødig lys på sjøen bør unngås både for eget nattsyn og andres skyld.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Ville også ha montert lyset i baugen, hvis mulig. Har kjøpt inn et par ledlyskastere selv som jeg tenker montere i baugen. Jeg vil ha lys fordi det så ofte ligger blåser (teiner og rask) rett før innseilingen til havna. Så og si umulig å se ting i sjøen mot havna da havna er så godt opplyst at nattesynet forsvinner. Kjøpte lyskasterne hos Biltema, 27W per lys gir sterkt nok lys for min del :smiley:

 

Så lenge det bare lyses inn mot båtplassen og mot land kan jeg ikke se noe problem med "tilleggingslys". Rusta jernstenger mot mørk bakgrunn blir nesten usynlig en mørk og våt kveld. Lysing midt utpå sjøen mens man er underveis bør selvfølgelig unngås, hvis ikke man mistenker det ligger noe og flyter rett foran båten.

Link to post
Share on other sites

Et justerbart søkelys vil nok absolutt være å foretrekke. Rett og slett for det er dreibart og øker nytteverdien mange ganger kontra et fast lys forover. Og må monteres så ikkje strølys faller på dekk. Om det så gjør så ser du omtrent intet. 

Link to post
Share on other sites

Har strobe varsellys på bilen jeg bruker i arbeid "forut og akter". Påbudt da tekniske fiberpunkter osv ligger langs vei.

Mht skumring og spesielt natt, så må du i så fall du sørge for at du har nattmodus på lyset.

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Faren med for godt lys er at du ikke ser noen som helst ting når du slår de av igjen. Det er av samme grunn du ikke har lov å ha for mye/gode langlys på bilen din. Du ville da ikke sett noe når du dimmet ned til nærlys.

Justerbart søkelys er nok som nevnt over og foretrekke ja.

Link to post
Share on other sites

kjøpte ei hodelykt jeg med 1000 lumen tror jeg det var. men så har jeg åpen båt hehe

 

kan forøvrig skrive under på at lysene må plasseres rett - ellers ser man ingenting.

hilsen en som ble blendet av egne lanterner ?

Christian Rikardson

Hjemmesiden min

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...