Jump to content

Kan jeg bruke messingbolt i bronse eller kobber innsats?


larsen2000

Recommended Posts

Har kjøpt ny bunnplugg i messing. Kan jeg bruke kun bolten i den gamle innsatsen? Ser ut til at den er av bronse eller kobber? 

 

Skulle gjerne brukt den nye innsatsen også, men "røret" på baksiden er litt smalere enn del gamle så den ikke sitter tight.  

 

 

bilde

 

Link to post
Share on other sites

Hei Larsen!

 

Det med 10 års intervall er nok et generelt råd, ville ikke hengt meg for mye opp i det. Poenget er jo tilstanden på komponentene.

 

Og så er det jo det at messing ikke er messing, det kan du lese mer om her: https://baatplassen.no/i/topic/97660-materialkvalitet-i-skroggjennomføringer-og-annet-av-metall-i-båten/

Link to post
Share on other sites

Endte med å bytte gjennomføringen til en som passet. Kjøpte syrefast gjennomføring, og avdekket da også at det originalt på båten var brukt messing gjennomføring med syrefaste skruer. Det er vel ikke helt innertier etter hva jeg har lest.

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hmm.. jeg har montert en slik messingbunnplugg og skruvet den fast med 3 syrefaste skruver og en god klatt tec7.. er det uheldig og bruke syrefaste skruver mot messing ?

Det er minimal forskjell i spenningspotensiale mellom messing (-0,2V) og Syrefast (-0,25V), så det går greit å benytte syrefaste skruer i messingpluggen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...