Jump to content

Kjøpe stor båt til lav pris?


XardasKSP

Recommended Posts

XardasKSP skrev 1 time siden:

@Olepo Jeg betegnet den som det i forhold til Storebro 500 til @Chilli Solbris, Princess 56, Princess 55 jeg så på i Skien og til og med Fairline 50 i Oslo. Alle de båtene var så meget mer "luftige" med mer rom for bevegelse inni båten. Men de var jo større også. 

Det er vel ganske naturlig at 5-10 fot opp i størrelse, og da gjerne også bredde gir et helt annet volum innvendig. Poenget var vel at 45 fot kanskje er stort "nok" - og vanskelig kan betegnes som liten båt, selv i anførselstegn:smiley:.

 

Ellers er det alltid lov å prøve seg med et bud. Om ikke annet kan det være et utgangspunkt for forhandling, og mulighet for selger til å kontakte deg med et tilbud etter en tid dersom objektet forblir usolgt i månedsvis:thumbsup:.

Link to post
Share on other sites

@Olepo Du har nok rett om den båten stod i Langesund havn om våren da største var Fairline 36 Turbo og en Princess 35 så hadde den sett stor ut. Har sett en slik ved Stathelle marina om våren og den virket også ganske stor større enn lignende størrelse tilsvarende båter som var eldre.

Men om du var der i havna og så en enorm Princess 20M ved siden av hvor båt var høyere fra vannet til rekka enn min egen høyde (er jo ikke bittesmå med 183 cm) og den så bare massivt ut den så ut pga. bredde og høyde som at den var ikke dobbelt så stor med nesten trippelt så stor. Og i virkeligheten er den jo ikke dobbelt så stor siden den er 70 fot ca. og måtte jo vært 90 fot og utenfor D5L for å være dobbel lengde av Princess 45.

Om det vandrer inn "førstegangs" eller nesten førstegangskunder og skal ha noe så blir det annereldes enn slik som er vanlig salg i Norge at folk har hatt masse båter før og vet nøyaktig hva de vil ha. Derfor er det kanskje litt annerledes salgssteder presenteres i Europa hvor båter som er salgsobjekt skal fås frem som noe fantastisk flott som kunden virkelig vil ha uten at "ekte slagskip" ved siden av forminsker inntrykket.

Det er mye forskjellige valg man kan ta så man koker egentlig litt i hodet hvilken båt man prøver seg på så kanskje det er best å la "flaksen" avgjøre sende rett og slett bud også sende ett til den svenske meglern på Princess 55 med overhalte VP122. Så ser man om noen aksepterer budet så har man i det minste kjøpt noe for hva det faktisk er verdt så taper man jo mindre i fremtiden.

 

Link to post
Share on other sites

Vi har alle våre ulike preferanser og prioriteringer @XardasKSP, og jeg kan til en viss grad forstå drømmen din:smiley:. Men hva med å legge litt mer vekt på ditt/deres egentlige behov, og ikke tenke så mye på hvor liten en P45/P50/P52/P56 vil være ved siden av en 20M??

 

Er det så viktig å være "kongen" med den største båten i havna?
 

Ellers er det jo bare å prøve seg med bud på flere båter - bare husk å ikke ha flere aktive bud samtidig så du ikke risikerer å ende opp som skipsreder med flere svære "dritere" i flåten:wink:.

Link to post
Share on other sites

@Olepo Sender jo ikke bud før forrige bud sin tidsfrist er avsluttet eller har fått nei på den. Har ikke tenkt å ha en flåte av store gamle dritere :lol::giggle: Polen er ikke klar ennå for slik båtskole og heller ikke klar for hva instruktører kan koste om de må hentes fra land hvor folk kan dette faktisk og kan lære dem noe. Ikke alltid polsk kaptein emeritus fra en diger ferge som ikke har vært i en "liten" båt på 40 år er rett instruktør, blir samme som en flykaptein som ikke har flydd Cessna på 40 år og kun Boeing 737 f.eks hele tida.

Du skulle sett hvordan kaptein som ikke fløy småfly på 10 år ville lande en Cessna på SEP(L) oppfriskning instruktør fikk jo nesten infarkt når den erfarne piloten ville flare Cessnaen så høyt over rullebanen at man måtte vel skrapt vekk knust fly i det minste fra rullebanen men det er vel slik når man lander en A320 f.eks og bruker samme store høyde over rullebanen i 10 år at man får noe automatikk i det.

Så finnes det jo mindre båtskoler allerede starta gjerne av aktive seilere ikke kaptein emeritus fra ferger, men de fokuserer på seilbåter stort sett enda, men snart er også folk i Polen klare for båt. Polsk båtforum gror jo med tilkommende folk som akkurat som meg ikke vet noe. Folk har også fått med seg norske priser på båter men ble litt kjølna da de forstod det ikke er bare å veksle på valutakontor siden folk i Norge vil ikke ta imot kontanter og folk i Polen har jo ikke konto i Norge som de kan innbetale til. Så der er det bankens overpris på NOK (overpris fordi det er høyere enn google kurs, før mai 2023 tok ikke banker mer enn google kurs) som gjelder for dem.

Mitt behov? Jeg har jo ikke noe behov det er jo drømmer drømmer om ting fra "en annen verden" som noen så fint beskrev det i tidligere innlegg som man gjerne får som barn av å se diverse ting. Mine er kanskje annereldes enn andre sine i Polen fordi de reiste ikke på sommerferie til Kristiansand hver sommer når de var små og ikke fikk sett på båter osv. osv. der er vel bilen drømmer er mer om.

Blir jo som med hus man trenger kanskje bare en leilighet (selv om det er jo drit om naboer klager på at man lever i den siden de hører jo at man beveger seg) eller lite hus. Hvem trenger en herregård på landet det er jo masse jobb å vedlikeholde den masse ting og tang som må vedlikeholdes, planter, innsjø osv. osv. osv. men det er jo en drøm om å ha det. Drømmer er ikke rasjonelle og ting man har behov for.

Hvem har egentlig behov for å reise til syden f.eks eller til Australia? Man har ikke behov....

PS. Har tenkt uansett å bare sende noen "ferdigbud" i tur og orden blir de ikke akseptert så er det bare å gå på neste. Så husker jo sikkert folk budet om båten er usolgt og jeg har ikke kjøpt noe annet, men om det tas kontakt i slutten av Oktober eller i November rett før vinterlagring og jeg ikke har kjøpt båt så er det altså lavere bud enn nå. Siden er ikke noe gøy å kjøpe båt klar for at vinterkonservering skal betales og båt pakkes bort på land frem til mars.

P.PS. Ser ut som det ikke blir noe Princess 56 siden finalebud ble avslått så får legge inn ett til Bergens megler som sikkert også blir avslått, så får jeg lete etter noe annet bra tilbud. Så får fremtiden vise om markedet mente det jeg ville gi var riktig og eier beholder båt eller om noen kjøper den. Vil ikke informere om noe kjøps og salgssummer som ble foreslått siden eier ønsket ikke det dersom båt ikke ble kjøpt. Har i hvert fall gitt mer enn jeg ble rådet til av rådigivere og diverse meglermeninger siden båt skulle ikke være verdt det jeg gav. Men ble det avslått så ble det avslått det er ikke noe vits å overbetale hvis man skal kjøpe stor båt til lav pris :giggle:

Link to post
Share on other sites

@ohio Jeg har blitt overbevist av diverse råd at det ikke er noe "finale båter" så det er riktig med tanke på salg videre til noen uten å tape enorme mengder på selve båtprisen (utenom vedlikehold og oppgraderinger). Men det passet meg personlig siden jeg vil ikke å ikke kunne invitere noen til båten fra utenforfamilie til f.eks festlig sammenkomst uten å få hjerteinfarkt av at interiøret blir ruinert.

Synes også det er mer spennende å lære hvordan fikse på ting ved motor eller elektrisitet ol. enn å lære hvordan polere og lakkere treverk dette krever vel noen med masse tålmodighet til finpuss unngåelse av hvite prikker og hele pakka :giggle::lol:

Og siden den passet meg bød jeg mer enn anbefalt men gikk ikke så gikk ikke. Får lete etter noe annet eller bare kjøpe noe midlertidig båt som Birchwooden eller Princess 35 med 2019 motorer elns. dævver det ikke så får man vel nesten penga tilbake og får brukt båt i år. Så kan resten spare seg til noe virkelig flott som de P57 båtene ol.

Med mindre det dukker opp noe uventet (eller skjer noe uventet og bud på Princess 45 blir sagt ja takk til) da som den Princess 65 eller noe mindre til riktig pris. Den Princess 65 var så majestatisk at man kunne brukt 1 mill eller hva som skal til på fiksing den var jo som finalebåt større blir det ikke nærmest uten å vinne eurojackpot. Men muligens hadde den blitt en katastrofe å lære seg å håndtere båt rett fra Alicraft 31 til Princess 65. Utpå havet er alle båter små men i havna blir de plutselig store :lol:

Link to post
Share on other sites

@Okkaby Ja det oppfølgnings finalebudet ble avslått selv om det var mer enn anbefalt. Så får jo fremtiden vise om selger hadde rett og noen kjøper eller om han beholder den.

Det kommer jo flere båter i fremtida og "svære gamle dritere" blir ikke akkurat dyrere for hvert år som går. Tror også megler i Bergen er overbevist om at han skal få for Princess 45 nærmere 3 enn nærmere 2 mill så blir sikkert ikke noe av det heller.

Så får finne på noe annet, funderer på i momentet om kanskje de uønskede motorene i Birchwood eller kanskje miniatyr "pocketdriter" med 2019 motorer siden det ser ut som ingen vil ha den fordi den har drev så går ned i pris.

Skal også ringe megler i Sverige i morgen hvorfor ikke legge inn bud der også skader jo ikke med flere "nei takk, da beholder jeg den" :giggle: Til slutt kommer man over noen som er i riktig salgsmodus til å selge båten ellers kommer det noe "gullkorn" på finn som Princess 55 i Stavanger, Princess 415 i Tanum eller Princess 45 i Horten. Til og med Bergens megler hadde jo Fairline 52 fra 1999 og måtte ta til takke for mindre enn 2 millioner etter å ha venta utrolig lenge på salg. Så det blir sikkert også noen "gullkorn" fremover snart er det jo sensommer og høst og folk begynner å tenke på å slippe vinterkonservering osv.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev for 3 timer siden:

Mitt behov? Jeg har jo ikke noe behov det er jo drømmer

Har skrevet litt om dette med behov før. Jeg tror du må justere ordforståelsen din litt, for behov kan være så mye. Noen behov er primære, andre er sekundære. Eksempel på primære behov er mat, drikke, varme og søvn. Eksempel på sekundære behov er gjenstander man har lyst på for å øke komforten, men som man ikke er avhengige av for å overleve. 

 

Så når @Olepo snakker om dine behov så er nok det helt korrekt. Spørsmålet er bare hvor i Maslows behovspyramide du befinner deg. Og når du snakker om at en P45 ser liten ut i forhold til en P20m som ligger i nærheten, så er det ingen tvil om at du befinner deg på toppen av pyramiden. Dette handler ikke om behovene du har for å komme deg på sjøen og pilke torsk. Synes kanskje du skal begynne å tenke litt mer på de sultne barna i Afrika (for å bruke en sliten frase fra egen oppvekst).

 

Maslowsbehovspyramide.PNG.c0184c8679442556e968de5902451cd3.PNG

Link to post
Share on other sites

Komodo skrev 5 minutter siden:

Har skrevet litt om dette med behov før. Jeg tror du må justere ordforståelsen din litt, for behov kan være så mye.

 

TS snakker om drømmer. Behov og behov? Hvem har egentlig båt som et grunnleggende behov, foruten de som må ha det i yrkessammenheng for å overleve?

Tror nok TS har full kontroll og klarer å skille mellom behov og drømmer, uten disse kvasifilosofiske belærende frasene du serverer her Kommodo.

Link to post
Share on other sites

Det ligger 2 Princess 55 i Sverige den ene er totalrenovert og i utmerket stand med Volvo motorer 122 480 hk Den ser umåtelig fin ut selv om møblene er løse men disse kan du jo feste på en måte den er jo da også eu momset prøv et bud på 1.4 mill 

Link to post
Share on other sites

Jannmar skrev 6 minutter siden:

 

TS snakker om drømmer. Behov og behov? Hvem har egentlig båt som et grunnleggende behov, foruten de som må ha det i yrkessammenheng for å overleve?

Det virker ikke som du leste det jeg skrev. Jeg har da aldri sagt at TS har et grunnleggende behov for båt. Det jeg sier er at sekundære behov også er behov. 

 

Jannmar skrev 8 minutter siden:

Tror nok TS har full kontroll og klarer å skille mellom behov og drømmer,

Eller ikke. Han har jo åpenbart misforstått hva et behov er når han sier han ikke har behov for båt. Han har lyst til å dra ut og fiske, for å gjøre det har han behov for en båt. Dette er et sekundert behov som kommer et stykke opp i pyramiden. Men hvis behovet hans er en diger båt for å være kongen i havna når han skal ha rølpefest i Polen, så befinner han seg helt i toppen av pyramiden. 

 

Jannmar skrev 11 minutter siden:

uten disse kvasifilosofiske belærende frasene du serverer her Kommodo.

???

Link to post
Share on other sites

@Komodo Da har jeg kanskje ikke forstått ordet behov riktig. Tenkte mer sånn at "yrkesfisker har behov for en båt til jobben sin" og vi resten har en drømm eller lyst på en båt. Og drømmen er jo forskjellig utifra hva man drømmer om.

Noen kjøper en Princess 20M uten å tenke over det engang siden vedkommende har 100 eller 200 mill og "den var fett" noen andre realiserer drømmer fra "en annen verden" de hadde som barn. For han med 200 mill er kanskje drømmen å sitte som chairman og eier av favorittfotballklubben som eiern av Raków Częstochowa i Polen som var supporter som barn tjente ca. 5-6 milliarder NOK på internett butikk x-com med PCer og PCe deler. Nå har han klubben pøser på men selv han synes det ville være dyrt å f.eks klaske til med 500 mill for å virkelig spille i Champions League (var jo nærme uten dette mot FC København i kvalikfinale (før slo de ut Qarabag og Aris).

Så drømmer er forskjellig fra person til person noen er urealistiske fra startstedet. Men alle blir urealistiske dersom man "gir f" har jo sett folk også som jeg kjenner i Polen jobbe inn pene summer i f.eks Nederland ol. men har noe noensinne blitt spart og investert? Å neida ikke engang alt i bil ol. mesteparten festes opp eller går opp i røyk. Så når man forbruker singelårene på fest og penger ut vindu blir det ikke rart det senere er vanskeligere når man har familie og barn muligens å spare noe. Til slutt blir det til at de overtar foreldras hus (de fleste i Polen eier hus eller leilighet faktisk mye færre enn i Norge som leier) eller bor med foreldre og i verste fall søsken og søskens familie også sammen i samme hus. Men jeg vet en fyr turde å regne på hva han festa bort (jobba beinhardt 12 timer dagen ofte var til og med teamleder i Nederland for sveisere (hadde fra 3000 til 6000 euro tjent og mat og bolig der kosta han ikke mer enn 1000) ) og røyka og drakk bort osv. ble jo på nesten 15 år en sum av...... nesten 300 000 - 400 000 euro og tenk nå på rentes renta av dette. Han kunne jo realisert hva som helst etterhvert istedet når han ikke vil reise bort fra familien må vel jobbe som sveiser i Polen for ca. 30 000 netto i måneden omregnet til kroner og sliter med å bytte tak på huset f.eks. Men det er egne valg som fører mennesket gjennom livet. 

Jeg vet om folk som om de f.eks fikk alle mine investeringer de hadde solgt hele greia og f.eks løpt og kjøpt en båt til 1 mill euro eller noe annet de drømte om og deretter tenke senere på hva som skjer senere :giggle: Det er jo folk som vant i lotto 10 mill euro eller enda mer og endte med å bruke opp alt sammen som man kan lese om. Friske folk i Europa i dag kan jo nesten ikke si at det ikke er mulig å realisere drømmer siden man kan ofte finne ut av at diverse valg har ført dem den ene eller den andre veien.

Jeg kunne jo kjøpt den P57 som megler i Bergen selger. Eller vært enda gærnere kjøpt Princess 20M i Sverige null stress å fremskaffe midler kunne tatt opp forbrukslån i Polen, gnagd magesår på foreldra belånt meg selv "over båtmasta" hos foreldre og bank i Polen og det hadde sikkert vært mer enn 5 mill å legge på bordet men er det noe lurt? Det ville jo hemmet min fremtid med minst 10 år eller mer for å ikke snakke om rentes renter osv. osv.

Men jeg velger heller å kjøpe noe rimeligere og bygge på firma i Polen og i fremtiden kunne stille sterkere.


@ohio Jeg har jo sett på den jeg linket inn før og noen linket den på blocket. Det er en svensk megler på den nå så tenkte å spørre han og eventuelt gi ett bud som hva Princess 55 i Stavanger kosta selvfølgelig med forbehold om prøveseiling og at feil ikke dukker opp.

Siden har jo ikke tenkt å dra f.eks @sap_2000 hele veien til Malmø i Sverige bare for å se på og sjekke, så er megler uinteressert i prisen som tilbys. Blir jo sabla mye reising for ingenting som med Bergenstur. Har ellers fått råd at egentlig så gamle båter til over 1 mill er feil. Men om den i Stavanger var ikke feil til 1,3 mill så kan vel ikke denne der heller være feil til 1,3 mill. Man får jo ikke solgt den igjen i Norge uten norsk MVA men antar at i resten av Europa burde man kunne få over 1 mill++ hvis man skulle bytta båt.


 

Link to post
Share on other sites

Komodo skrev 58 minutter siden:

Har skrevet litt om dette med behov før. Jeg tror du må justere ordforståelsen din litt, for behov kan være så mye. Noen behov er primære, andre er sekundære. Eksempel på primære behov er mat, drikke, varme og søvn. Eksempel på sekundære behov er gjenstander man har lyst på for å øke komforten, men som man ikke er avhengige av for å overleve. 

 

Så når @Olepo snakker om dine behov så er nok det helt korrekt. Spørsmålet er bare hvor i Maslows behovspyramide du befinner deg. Og når du snakker om at en P45 ser liten ut i forhold til en P20m som ligger i nærheten, så er det ingen tvil om at du befinner deg på toppen av pyramiden. Dette handler ikke om behovene du har for å komme deg på sjøen og pilke torsk. Synes kanskje du skal begynne å tenke litt mer på de sultne barna i Afrika (for å bruke en sliten frase fra egen oppvekst).

 

Maslowsbehovspyramide.PNG.c0184c8679442556e968de5902451cd3.PNG

Maslows behovshierarki er en av de motivasjonsteoriene med minst empirisk støtte og rot i virkeligheten og allikevel kanskje den "folk flest" kjenner til og tror på :-)

Link to post
Share on other sites

Du vil aldri få noen garanti for at du vil få pengene igjen for det du måtte kjøpe om ett, tre eller fem år.  Det aller meste faller i verdi når det blir eldre.  Har du lyst på og råd til båt så kjøper du. Holder du den ved like mens du eier den så får du en grei pris igjen når du evt vil selge. Men de færreste tjener penger på gammel båt, det gjelder bare å unngå å tape for mye. Og det unngår du med godt vedlikehold og fornuftige oppgraderinger. Så kjøp deg båt og hold den i stand, og selg igjen om du kommer dit at det koster enn det smaker. Bare husk at man som regel angrer mer på det man ikke har gjort enn det man har gjort når ettertankens tid kommer...

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

TS Du sammenligner kun priser og ikke tilstand på båt En båt i topp stand er selvfølgelig betydelig mer verdt enn en som må påkostes flere hundre tusen Den Princess 55 i Sverige er topp oppgradert og klar for tur og fiske 

Link to post
Share on other sites

@index Derfor gav jeg mer på Bergensbåten enn jeg ble rådet til å gi men det virker som selger ikke har stort behov for å selge så muligens beholder den om han ikke får det han ønsket.

Han har vel før hatt kjøper som skulle ha den og betale bare kjøper dukket aldri opp eller undersøkte båten. Men har sikkert skapt prisforventning hos selger selv om kjøper ikke var reell.

@ohio Du har vel selv sett båten i Stavanger som du har fortalt tidligere i tråden og visste hvem hadde den før (han som døde) osv. så skrev du den virket i veldig bra stand som du har sett den. Den i Sverige har ikke møbler fastmontert i båten som den i Stavanger hadde så er det jo også bytte på all elektronikk ser vel ikke engang sånne skjermer som på Princess 56 på bildene. Så må vel 150 000 ut til navigasjon&ekkolodd utstyr også vet jeg ikke hvem som kan fastmontere møbler.

Aner ikke hvem som fant på løse møbler i båten men de gir jo ikke noe merverdi om de ikke kan monteres fast. Da burde selger selge møblene på blocket siden det går ikke med flyvende møbler i en båt må jo ha en sofa i hvert fall som er montert i båten ellers er det tom salong. Men båten på bilder er kanskje litt finere interiør (ser ikke alle rommene) enn bilder fra Stavanger. Men der slapp man altså "å bygge sofa" i båten.

PS. Fikk også godt råd om noe simpelt enkelt og midlertidig som trolig ikke vil dævve og skal se på det i morgen dersom det er tid.

 

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev 58 minutter siden:

@Komodo Da har jeg kanskje ikke forstått ordet behov riktig. Tenkte mer sånn at "yrkesfisker har behov for en båt til jobben sin" og vi resten har en drømm eller lyst på en båt.

Blir jo helt på sidelinja dette her, og heller ikke viktig. Jeg påpekte bare at @Olepo hadde rett angående det med behov. Et sekundært behov er også et behov, derav illustrasjonen med Maslows behovspyramide. Behovet for sosial status og anerkjennelse er ikke et primært behov for å overleve, men det er fremdeles et behov. Det samme er det med ditt ønske om en svær driter. Det er ikke noe du må ha, derfor et sekundært behov. 

 

Link to post
Share on other sites

@Komodo Slik sett er det forståelig, da står det og tipper der på toppen en "enorm driter" på 60+++ fot og en herregård på landet nært havet i Polen helst med egen kystbit og plass til den enorme dritern ved egen brygge :giggle::lol:

Altså sekundært behov for realisering barndomsdrømmer :lol: Hva jeg skal gjøre i herregården vet jeg ikke bare den er stoor og har masse landareal osv. rundt og havet. Med båt har faktisk mer konkrete ønsker hvordan den skal brukes :giggle:

Link to post
Share on other sites

Det er synd om noen tusenlapper skal utgjøre forskjellen mellom å oppfylle drømmen sin og ikke. Noen ganger kan et ikke veldig godt kjøp likevel være lurt. Husk at kjøpsprisen kun er inngangsbilletten til å legge ut veldig mye penger på båten. Så noen titusener til kan ofte være lurt likevel. Da får man kommet i gang med å leve ut drømmen.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

@index Jeg bydde jo mer enn det var verdt ifølge folk jeg stoler på, blir jo anbefalt også å kjøpe noe mindre og simpelt som ikke vil dævve og ikke tape mye verdi siden det ikke koster så mye, deretter bare selge det så kjøpe noe stort senere.

Blir jo helt vannvidd å kjøpe den inngangsbiletten ikke bare litt men mye for dyrt (ikke i noen tusenlapper men i hundrer av dem for dyrt i forhold til vurdert verdi, jeg la på i forhold til vurdert verdi). Da betaler man for dyrt penga til ny elektronikk som behøvdes båten hadde jo ikke ekkolodd engang bare dybdemåler og jeg vil jo ha ekkolodd. Så legger man på elektronikken osv. så mekaniker som skal skru opp fenderlister (skruene klarer jeg selv med en onkel) osv. for å tette hele greia så begynner den ballen å rulle og plutselig har man ikke gjort så mye men betalt masse likevel. På toppen av å ha betalt for dyrt. Så kommer snekkern og møbeltapetseren i Polen som skal ta tak i interiøret og ballen ruller videre :giggle:

Jeg hadde jo lyst på det derfor bydde mer enn anbefalt videre ville det jo være vannvidd. Er jo ikke noe vits å ha en rådgiver om man ikke hører på en rådgiver....

Det kommer jo flere slike båter i fremtiden og dyrere blir de i hvert fall ikke med tiden.

Link to post
Share on other sites

OK, det velger du selv. Men om du vil ha stor båt, så må du betale det stor båt koster. Det nytter ikke å by ut fra worst case at alt svikter og du må ut med millioner. Andre kjøpere er ikke like fatalistiske som deg. Så da blir du han uten båt;-)

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...