Jump to content

Kjøpe stor båt til lav pris?


XardasKSP

Recommended Posts

XardasKSP skrev for 11 timer siden:

@Eika Nei de var ikke havfiskere men altså fisket alle andre steder enn 10gradern og Sognefjorden er så enkelt at selv bestemora mi kunne holdt en havfiskestang hvis man slipper den ankringa. Ergo lærte de ikke noe spesielt ved Nordkapp men fikk sabla store torsker. Det er den ankringa og å få pilken ned i dypet til fisken som er noe annet.

Ellers med ventebåt hadde jeg jo ikke kommet noe annet sted enn med Alicraft gjennom hele 2017 har jeg lært at det finnes fisk i Åbyfjorden i april og sikkert mer i mars. Men denne kunskapen brente staten på bålet da det er blitt fiskeforbud der totalt faktisk i mars ikke bare torskeforbud. Men jeg kan tenkte meg noen andre Sørlandsfjorder kan ha samme kvaliteter som Åbyfjorden i Mars da.

Ellers om man ikke får fiska i mars så er sjansene for fisk på 5 kg eller mer nesten ikke tilstede med mindre man klarer å finne den legendariske 10gradern og ankre der. Sjøørret er noe annet de er morro men foreløpig er jeg på stadiet "så stor som mulig" akkurat som med båt :lol::giggle:

Uansett har flere ganger nesten kjøpt midlertidig ventebåt men alltid noe som skjer når jeg nesten vant auksjon for Princess 33 dukket opp mulighet for å kjøpe den Princess 56 som ikke gikk til riktig pris, deretter ville jeg bare kjøpe Princess 35 for å ha noe men da var megler på ferie. Så fikk jeg vite hvor langt ute til havs man må være og at det er mye lenger ute enn jeg før hadde trodd også dukka opp denne Princess 45 som tiltrekker meg meget mer og samtidig gjorde at mørninga på selger av Fairline 45 gikk lynkjapt og det blir muligens 2 båter å velge mellom. Så kanskje skjer det nå må bare få dem sjekka av noen.

@19 fot Du skriver mye bra men tar opp av og til litt rare problemstillinger:

 


En fisk som drar ut alt snøre på havfiske multiplikator hvor snøret ikke revner før man henger flere 100 kg i det..... det må vel være en rekordstor makrellstørje og ingenting annet i Norge (håkjerring kanskje). Jeg tror du må ha sett på filmer fra Atlanterhavet hvor de fisker sverdfisk og tunfisk. Fiskene selv på Sørøya er ikke noen "enorme beist" utenom makrellstørje og kanskje noen håkjerringer så finnes det ikke noe slikt å få nærmest. Og båtene som brukes langt  utpå Atlanterhavet er ofte Trawlere som er enda større enn de båtene jeg kan få råd til og som bruker flere dager på fiske på åpen Atlanter før de skal tilbake igjen.

Ellers om båten er 20 fot så må man kanskje fiske en og en, på 31 foter kunne 3 stykker fiske, på 45 foter kan sikkert 5 stykk finne plass om noen tar baugen så drar man selvfølgelig opp alt om noen får noe stort (det skjer jo så sjeldent at noe er mer enn 2 kg at telefonene må jo frem) og skal ha det opp bak ved badeplatform.

 



Det var ikke dem jeg fulgte men en annen båt som lignet og hadde garmin på siden, var vel desperat nok etter å ha fiska kun småsei på 20 turer elns i 2017 og det virka jo som de skulle få noe i Langesundsbukta. Å følge til 10gradern var ikke noe poeng da Alicraft ikke var egna til å få ankra der og fiskestengene våre hadde ikke 800 meter med snøre.

 


Igjen jeg tror ikke du har vært der i flere måneder var stort sett Alicraften eneste båten noen fisket ifra i hele Langesundsbukta. Så en sjeldent gang når man så noen som kanskje kan noe så ble man jo frista til å finne ut av hvor de får fisk. Men å stå som sild i tønne altså det er nesten ingen som var ute å fiska det skjer kanskje under noe festival elns at det er flere båter men normalt er man alene.

Det ble derfor litt sånn "hva skader det dem at noen andre engang får en litt større fisk" men sikkert noe veldig fy fy i norsk kultur kanskje fra tider da det faktisk var 100vis av båter ute hvor folk fiska og ikke 0 som i dag ofte hvor Alicraften var eneste noen fiska fra.
 


For RS medlem er skøyta gratis.
 


Det kommer 99 % av tida til å vare bare en båt ute altså min som vil være der og fiske, det er ikke noen andre båter stort sett. Dette er ikke Sørøya eller fiskerike steder hvor "alle" fisker. Her har jeg sett det ytterst ytterst sjelden.

Ellers kommer nok ikke til å forfølge noen det var mer ment som en spøk (men å bruke teleskop fra Flybridge når jeg ser Olex/Garmin båten blir jo alltids fristende :giggle: men de skryter jo så fint med bilder av svære fisk som de kaller for små at de vil vel skape litt interesse for seg og da er det klart andre har lyst å få slik "liten fisk" også trenger ikke deres beste plass med de store, de små som de tar på 8 kg er godt nok drømmefisk).

Men skal jo få noen plasser av en tidligere yrkesfisker så antar han må jo vite noe også, så slipper jeg å bruke teleskopet :giggle::lol: For øvrig selv om de viste meg eksakte plassen så ville det trolig gitt ingenting da jeg ville ikke klart å få fiska der pga. ankringa og hele pakka. Så måtte i tilfelle være noe plass hvor det ikke er flere 100 meter dypt.

Håpet får være at @Eika vil som han skrev før engang gidde å være med på en fisketur og vise hvordan man gjør det der med den ankringa og gi noen råd hvordan tilpasse båten. Altså trenger ikke være ankring kan være dregg, hjelpemotor hva som helst som gjør det mulig å få fiska på slikt dyp.

Ellers det som trolig kommer til å skje er at meg og onkeln og muligens en fetter eller to med en av unga sine fra Polen vil komme ut på ca. 10 gradern hive ut ankeret og få ankra 100 meter fra der vi ville så finne ut av at det ikke er fisk der vi står deretter finne ut av at vi får ikke ankeret opp igjen og det må vel anses som tapt og i mellomtida knota noe seg til med båten og ett eller annet slutta å fungere. Så ender det med at jeg hopper der opp og ned med "NEI NEI NEI NEI" som Karl i den norske komedien "Mot i Brøstet"  :giggle::lol:

Og dette blir eventyret med 10gradern og neste prosjekt blir å få kommet seg på cruise med båten slik at man kommer til Sørlandsfjorder eller enda lenger mot Vestlandet hvor det kan fiskes uten noe anker i mindre dypt vann.... antar dette blir resultatet.

 


Jo forsåvidt om man må så langt som 10gradern og ikke er på fiskecruise hvor man kan ha båt i gjestehavn. En vanlig fiskedag er vel ut ca. 7 så er man vel fremme 11 om man skal til 10gradern og ikke bare ut i bukta så fisker man til det nesten blir mørkt og gjerne litt nærmere etter at det er blitt mørkt (om natta kan man få fancy fisk som pigghå selv så langt sør som Langesund og også masse rart som sild på opphengere osv.).

Ellers er det medregnet at når det er vær så skal den cabincruisern få lov å bruke drivstoff, det blir trolig uansett Lanegsundsbukta eller fjordcruise. For jeg kan ikke se at jeg eller noen jeg kjenner har evner til at denne ankringa skal fungere med mindre man får guidet tur av @Eika eller noen andre som kan dette og vil forklare det i forhold til min båt + hva jeg vil trenge til min båt nøyaktig av utstyr (ikke hva andre båter trenger) og hvordan man gjennomfører alt sammen praktisk slik at både jeg og andre kan lære dette.

 

 

Før det er noe og tenke på i det heletatt, så får du begynne og ta til deg det folk sier, slutte å kverulere på alle svar og legge litt innsats i og lære deg selv noe. 

 

Når jeg hører om polske sirkus på bryggene og leser alt det jeg leser, så blir jeg skremt vekk. Det er ikke situasjoner jeg setter meg opp i frivilligt 

 

Link to post
Share on other sites

ohio skrev 1 time siden:

Ja begynne og lukte fiskeslo

Tenk deg en diger cabincruiser med stofftrukkede sofaer og tepper på gulvet. Og etter sløying av 2 kg torsk på dekk kommer en fornøyd og sliten fisker inn og slenger seg nedpå sofaen så det lukter fiskeslog av alt der inne etterhvert.

 

Mye snakk om at båten må kunne selges for minst like mye etterpå, men hvordan er markedet for båter til over millionen til å bo i som lukter fiskeslog uten å være egnet til fiske? Jeg tror den typen båt taper seg mye på lukta av fiskeslog.

Link to post
Share on other sites

@Martine29f Sendte i dag oppfølgingsmelding til selger av Princess 45. Har spurt om han fikk noe beskjed fra den andre interesserte og foreslo mandag ettermiddag dersom han var opptatt eller ville vente lenger på at den andre interesserte sier noe.

Så fikk jeg beskjed at det ikke haster og at selger har kontakt med den andre som er interessert og at han har fått enda ett annet tilbud og at han skulle komme tilbake til meg.

Men jeg skjønner egentlig ikke siden båten er annonsert i går og ingen har fått sett på den der er vel bare en "anonym gambler" nesten som hadde sendt bud og tilbud uten å sjekke båten i virkeligheten. Ellers om de virkelig gjorde det så hvorfor skulle ikke eier ønske bud fra flere så han ville ha mer å vurdere.

Jeg har i hvert fall skrevet at han får si ifra når man kan sjekke båten så vil han få ekstra bud å vurdere fra meg dersom båten er i bra stand.

@19 fot Alicraft lukta jo ikke fisk når den ble solgt og det var jo en båt uten noe dør i mellom innsiden og akterdekk som hadde kontakt med fisk. En Princess 45 eller 56 eller 35 eller hvilkensomhelst annen flybridge Princess/Fairline har jo en dør mellom salongen og akterdekket. Den døra kan man jo stenge når man leker med fisk ute. Så inn kommer bare fiskefilee som skal enten i stekepanna eller frysern.

Link to post
Share on other sites

@ohio Fikk beskjed at han ikke trengte noe bud da prisen stod i annonsen. Så skrev jeg da at jeg forstod det som de andre gav noe bud siden jeg ellers ikke skjønner helt hva han vurderer.

Så skrev jeg at han får si ifra om han er interessert i å selge den så kommer jeg gjerne på mandag ettermiddag med mekaniker eller en annen dag om dette ikke passer. Også ba jeg han bare å si ifra. Fikk en smiley og ok emotikon som svar.

Virker foreløpig noe rart ingen har sett båten, selger vil ikke ha bud men vurderer tilbud og skal ta kontakt når man kan sjekke båten. Prisen er jo satt ut som for raskere salg uten at man skal sitte med det i år og dag men likevel virker det ikke som selger kjapper seg noen steder. Er i hvert fall blitt litt lost. Men får vel bare vente.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev 25 minutter siden:

Så fikk jeg beskjed at det ikke haster og at selger har kontakt med den andre som er interessert og at han har fått enda ett annet tilbud og at han skulle komme tilbake til meg.

Men jeg skjønner egentlig ikke siden båten er annonsert i går og ingen har fått sett på den der er vel bare en "anonym gambler" nesten som hadde sendt bud og tilbud uten å sjekke båten i virkeligheten. Ellers om de virkelig gjorde det så hvorfor skulle ikke eier ønske bud fra flere så han ville ha mer å vurdere.

Tipper selger har en interessert kjøper som straks skal komme og se og vurdere om han vil kjøpe eller ikke. Og hvis det ikke blir handel så har han deg som backup, og derfor haster det ikke, fordi en annen skal kikke og evt kjøpe før du kommer på banen.

 

Det er ikke alle handler so. Avgjøres med budrunde. Deg er ganske normalt at selger setter en pris og hvis kjøper 1 vil gi den summen då blir det handelbog hvis ikke så får kjøper 2 muligheten til å kikke og vurdere om han vil betale den prisen kjøper har satt.

 

Var akkurat samme greia da jeg kjøpte båten min. Jeg skulle kikke på den og hvis det ikke ble handel så var det en annen som skulle få muligheten.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev 33 minutter siden:

Så fikk jeg beskjed at det ikke haster og at selger har kontakt med den andre som er interessert og at han har fått enda ett annet tilbud og at han skulle komme tilbake til meg.

Men jeg skjønner egentlig ikke siden båten er annonsert i går og ingen har fått sett på den der er vel bare en "anonym gambler" nesten som hadde sendt bud og tilbud uten å sjekke båten i virkeligheten. Ellers om de virkelig gjorde det så hvorfor skulle ikke eier ønske bud fra flere så han ville ha mer å vurdere.

 

@XardasKSP Har du tenkt på at selger står fritt til hvem han vil selge til :confused:

Mulig han har lest tråden din her på BP :discuss:

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

@19 fot Merkelig rart om det er flere interesserte så hadde jeg utnytta det til min fordel om jeg var selger og innhentet best mulig pris. Er jo også derfor jeg har alltid tenkt det er lurt å annonsere noe til faktisk verdi og ikke drømmepris fordi om det er verdt mer er det mulig noen byr mer enn prisen og er det ikke verdt mer så får man solgt uten å sitte med det i år og dag.

@Dykker Jeg tror ikke selger bryr seg hvem han selger båt til men mulig han har fått noen som ringte før meg, men da skjønte jeg ikke det med enda ett tilbud. Hvis han ville ikke selge den til meg så hadde han jo ikke sagt at han skal gi beskjed. Men det kan jo være som @19 fot sier at selger ikke ønsker av en eller annen merkelig grunn en budrunde ved båten men heller tar de interesserte "en og en" og ser om noen betaler fullpris med engang.

@ohio Du mener denne: https://www.finn.no/boat/forsale/ad.html?finnkode=359848311

Jeg synes den Princess 45 så litt finere ut og hadde også bedre innvendig løsning med 2 cabins og ikke noe ubrukelig crew cabin i så liten båt. 3 kabiner er bra i 56 foter for da har de riktig størrelse på dem og ikke "kott". Men om det ikke blir noe av så kan jo denne sjekkes. Den er ikke utenfor husdøra heller men har da av positive ting VP72 dog uten en "mini overhaling i 2016".

 

Link to post
Share on other sites

Dykker skrev 25 minutter siden:

 

@XardasKSP 

Mulig han har lest tråden din her på BP :discuss:

 

Det er ganske så sannsynlig. Båtfolk er på baatplassen, enten de er aktive eller bare leser. Selger har nok ikke lyst på hele familien på visningstur, og deretter motta et skambud.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

@Martine29f Hva mener du med å jobbe på? Ringe selger og fortelle at nå kommer jeg har lokalisert utifra bilder at båt er ved Sildeberget og jeg har tenkt å kjøpe? Jeg tror nok det hadde vært for meget.

Så jeg spurte jo direkte i dag om det er mulig å se på den og kjøpe, men tydeligvis ville selger ha den som ringte først i går på visning først så er det jo ikke noe å gjøre med det.

Link to post
Share on other sites

Det gjelder å være tidlig ute, og reise og se på båten ved første mulighet.  Hjelpere kan du ha med neste gang. Denne gangen var noen før deg. 

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

@index Ringte jo noen timer etter annonsen kom ut i går og ville se på ved første mulighet men allerede da fikk vite at det var en til som var interessert og selger skulle finne ut av når vi kan se båten. Så da tenkte jeg vel budrunde på brygga. Men så kom selger i dag med info at det var en tredje interessert med tilbud som jeg forstod som bud da.

Til slutt fikk bare vite at selger vil komme tilbake til meg og det var det.

Link to post
Share on other sites

Om selger har to kjøpere som ønsker å kjøpe til full pris skjønner jeg at han vil vente litt med evt flere visninger.  Man kan bare selge båten en gang.

 

Så da gjelder det å få sett på den andre kjapt da, før noen snapper opp den også.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

@index Sett på den andre? Det er jo ingen andre med mindre noen aksepterer ett bud 300 000 lavere enn hva de vil ha for at de skal koste samme summen. Begge ser jo også på bilder dårligere inni og ingen har hatt "mini ovehaling" av motorne i 2016.

Ellers så har jeg ikke forstått at noen fikk se på båten enda. Det var en som har ringt før meg og en som har ringt etter meg såvidt jeg forstod.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev 30 minutter siden:

@index Sett på den andre? Det er jo ingen andre med mindre noen aksepterer ett bud 300 000 lavere enn hva de vil ha for at de skal koste samme summen. Begge ser jo også på bilder dårligere inni og ingen har hatt "mini ovehaling" av motorne i 2016.

 

Man overhaler ikke motorer som ikke trenger det. Den som var blitt overhalt har enten gått svært langt eller blitt dårlig vedlikeholdt. Den trenger ikke være bedre enn en godt vedlikeholdt en med lavt timetall.

 

Hvorfor mener du den skal 300.000,- ned i pris bare fordi en galt annen båt av annet merke er billigere? 

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

index skrev 15 minutter siden:

 

Man overhaler ikke motorer som ikke trenger det. Den som var blitt overhalt har enten gått svært langt eller blitt dårlig vedlikeholdt. Den trenger ikke være bedre enn en godt vedlikeholdt en med lavt timetall.

 

Hvorfor mener du den skal 300.000,- ned i pris bare fordi en galt annen båt av annet merke er billigere? 

 

 

images (43).jpeg

Link to post
Share on other sites

@index Så vidt jeg har forstått så pleier ting etter overhaling å bli bra med mindre noen har vedlikeholdt det dårlig etterpå men det hørtes ikke sånn ut på annonsen med en hel perm av regninger for alt mulig rart som er blitt gjort.

Ellers er vel Fairline 45 og Princess 45 så å si nesten samme båt og VP71B er i hvert fall samme motor i begge som er her i nærheten. Ellers fikk jeg jo vite at på Fairline 45 har eier ikke kobla opp instrumentene på flybridgen. Så ikke så rart folk ikke var veldig interessert til 1,29 mill men er interessert for lignende båt til 990 000 hvor attpåtil interiøret ser penere ut på bilder på toppen av det hele.

Så Princess 45 og Fairline 45 er jo ikke "helt annen båt" såvidt jeg har forstått diverse meninger på forumet men nesten "akkurat samme båt". I dette tilfelle er det også samme årsmodell og samme motor VP71B. Om det skulle være noe forskjell så er vel i Norge Princess mer kjent enn Fairline var vel det eneste såvidt jeg forstod og ofte koster Princess og ikke Fairline mer om de er akkurat like ellers?

Hadde vel heller lagt på mer på den Princess 56 i Bergen enn betalt noen 300 000 ekstra for en båt (Princess 45 / Fairline 45) som folk ikke får solgt over 1 mill slik jeg har fulgt markedet i snart 1 år. Men på Princess 56 la jeg på 100 000 mer allerede enn hva profesjonelle mente den var verdt så det ble for dumt å legge på enda mer og ta det tapet etterpå når det er jo ingen andre som byr det jeg bød engang. Det vil si mitt tap kunne bli kolossalt om jeg skulle bytte båt selv om jeg utbedret den og ikke forverret dens tilstand.

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...