Jump to content

Kjøpe stor båt til lav pris?


XardasKSP

Recommended Posts

XardasKSP skrev for 1 time siden:

Det er nettopp disse opplevelsene som gir deg muligheter om du følger med og da til mye mer enn 15 % per år i snitt. 15 % er inklusive børskrakk,

Nå har du den siste uka skrevet mye om å satse i fond på børsen, og så kom det nyhet om at børsen falt kraftig for et par dager siden. Sånt er jo ikke lett å forutse, så hvordan gikk det med deg der? Tapte du mye på det fallet?

 

Selv har jeg ingen penger på børsen, bortsett fra at vel noe pensjonssparing automatisk har havnet der).

 

Men jeg har kjøpt noe sjokolade og nå er jo prisene blitt sånn ca 3 gangen på kort tid. Det var jo en god investering, og må vel feires med litt sjokolade.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev for 2 timer siden:

og sitter igjen med vrak som må kondemneres og betales for. Blir litt som når man har prøvd å stifte familie og sitter igjen med milliontap og knuste emosjoner, med båt slipper man i hvert fall emosjonsbiten.

 

Derfor tar det tid med sjekk for å finne ett eksemplar som ikke kommer til å dævve fullstendig

Ser du sammenligner båtkjøp med å stifte familie.

 

Brukte du samme strategi på å stifte familie som på båtkjøp?

 

Ble det stor gammel dritt-dame som kostet deg millionbeløp før hun måtte vrakes (eller dævva)?

Link to post
Share on other sites

Martine29f skrev 3 minutter siden:

Dette var en stygg kommentar, langt under beltestedet. Skamme seg 19f.

 

Det er stygt og si det, men noen ganger må man faktisk gi ett ballespark eller slag sånn at vedkomne skal innse realiteten. 

 

Men det var ikke 19fot som kom med sammenligninga først, han bare dro litt vidre på den

Link to post
Share on other sites

@19 fot Du vet det er forskjell på mennesker og båter da, båter er vanligvis billigere å vedlikeholde jo yngre de er og med damer er det vel omvendt :giggle::lol:

Men fellesnevnern er at det blir sabla dyrt bare på båter så er det ingen andre som bestemmer hva man gjør og hvor dyrt blir det. Men blir vel aldri dyrere enn tap av kjøpspris og betaling for vraking eventuelt om man ikke finner en entusiast som tror han er mesterfikser og det er jo bare noen "tullinger" som mener at motorer må skiftes eller båt vrakes og han klarer jo dette lett. Så viser det seg at det ikke var tilfellet og til slutt havner en eller annen med regninga eller båt havner på bunnen av Skagerrak fordi en "smart" entusiast får noen bekjente til å tauue den ut midt på havet hvor "ingen bryr seg" når han finner ut av at selv uteliggere ikke vil ta over.

Neida jeg prøvde bare god gammeldags metode som tydeligvis ikke passer i Polen heller siden det er jo kjedelig å bli i varetatt og kunne gjøre hva man bare ønsker i livet. Er mye mer morro med karismatisk halvveis alkoholiker hvor morgendagen er ett mysterie. Voldelige alkoholikere blir jo som kjent snille og greie "bare noen forstår dem" elns. og de er jo så karismatiske og spennende. Og så moderne som vet at å være utro er inn og kult. Masse moderne ideer for hva som er perfekt familie som har rotfesta seg i Polen etter veiledning fra mer "utviklede" land.

Misunner på den måten folk som ble født minst 20 år før meg at de fikk oppleve den gammeldagse bakstreverske verden fra "middelaldern". Men vi får sikkert snart noen avgift eller skatt hvor vi får lov å betale for at forrige generasjon hadde det bra er ingenting som funker så bra for moderne politikere som å la nestemann betale for forgjengerens gleder som betaleren har ikke fått ta del i. Blir litt som når England, Frankrike, Spania og Tyskland forteller at nå må vi betale for alt vi har gjort i kolonitiden og kikker mot land som aldri har hatt noe koloni eller drevet med slaveri som f.eks Polen eller Norge.


Hvis du virkelig ønsker en ikke båtrelatert historie i korte trekk: Vel pleide før i tida å være dum og takke ja til muligheter "ute av min verden" som selvfølgelig endte opp med at det ble betalt en masse også fikk man sparken etterpå. Ble vel litt klokere senere til å finne noen som kunne passe inn med samme ønsker drømmer og livssyn som mitt. Jeg tror jeg faktisk greide dette i 2022-2023, men så skjedde det noe ble forsøkt utpressa av noen som tidligere gav meg sparken da jeg var så dum som å ikke blokkere fortida. Var jo ikke dum nok til å betale for å slippe løgn så løgn ble det med forfalskede ohotoshop screenshots og hele pakka, ble jo meldt til retten. Hadde en mann gjort noe slikt så hadde det blitt store saker men om en dame lyver for å ødelegge noen sitt forhold og prøve å utpresse penger så blir det "slem pike fy skam deg" reaksjon fra rettssystemet :giggle:

Fikk i hvert fall bevist at det jeg sa var sant men da var det vel for sent allerede fordi foreldra til dama var dritsure fordi de måtte ta seg av hennes "emosjonelle ubalanse" imens hun enda trodde at løgnersken ikke løy. Så hele greia gikk til helvete selv når jeg var heldig og på en måte fant "eurojackpot gevinsten" altså en dame som så på livet og hvordan ting skal være slik de gjorde det i historiske tider og som ikke hadde lyst på en utro spennende og mørk alkoholiker for å stifte familie med.

Da vet du historien og etter dette som skjedde i 2023 gav jeg rett og slett opp å stifte familie. Altså hvis man vinner i eurojackpot og noen klarer å brenne opp loddet ditt.... vel da tror jeg sjansen er liten for at man vinner igjen og alt som skjedde før og alle tidligere forsøk på "sende inn lodd" endte så dårlig at jeg har ikke lyst å gjenoppleve dette igjen. Riktig tid var kanskje når jeg var 20-25 men da drev jeg med å skaffe meg økonomisk fremtid istedet for som fetterne mine med å få barn som førte til at de fikk kone/samboer.


Oppsumert: Jeg har stengt av dette kapitlet da jeg ikke orker mer emosjonelle skader og endret fokuset på andre ting som jeg liker i livet og da kom jo båt selvfølgelig tilbake. Hvis man ikke har noe mening med livet hvorfor ikke jage etter gamle drømmer som ikke avhenger av andre enn meg selv. Som f.eks båt siden bil er det ikke noe å jage etter igjen jeg har bilen jeg ville ha.

Er vel bedre alternativ enn å bli gærn eller av mangel av mål og mening bli en spennende alkoholiker selv. Men der tror jeg man må trene litt siden etter at ting skjedde i 2023 så prøvde jeg å jo bli en fantasifull spennende alkoholiker men uten langvarig trening i livet endte det vel med at jeg ble så syk etter 2 dager at jeg ble vond av tanken på å drekke noe i flertallige måneder så der gikk planen om å bli alkis i dass :lol::giggle: Man trenger vel mengde trening og å starte med øl osv. gjerne fra man er ung blir vel helt feil å starte med å styrte 1 liter vodka :lol:

@Martine29f Ikke noe stress @19 fot ønsket vel bare å høre livshistorien men måtte skuffe han med at jeg har ikke samme smak som Frankerikes president :giggle:

@Eika Nei, nei det der har jeg allerede fått før selvfølgelig ikke bokstavelig da

Quote

må man faktisk gi ett ballespark


:lol::giggle: Så jeg beveget meg til tryggere områder som båt hvor man får bare spark i lommeboka :lol:

@ohio Det blir jo båt til slutt, var vel "ett hårstrå" unna båt i begynnelsen av Juli. La jo på mer i finalebudet enn jeg ble rådet for Princess 56. Så fikk skjebnen avgjøre om en enorm stor pengesum skal "dasseres" eller ikke. Skjebnen sa vel nei ikke i dag og eiern beholdt båten.

Så da tenkte jeg igjen kanskje noe midlertidig og litt mindre som blir mindre økonomisk vondt både å kjøpe og vedlikeholde og drifte. Prøvde først med noe raskt og gærnt men det viste seg at styrbord motor var på dødens rand i Princess 33 (for øvrig VP 41A og ikke 40 forkammer motor som forumet trodde).

Så skulle jeg til enda noe sabla billig altså Princess 38. Men det viser seg å være sabla dyrt å sjekke den siden mekaniker ikke hadde noe full dag for å reise opp dit og ned igjen med bil og med fly blir det jo en svinelig sum bare for å sjekke + må ha leiebil hotell og hele pakka i tillegg.

Tenkte å kanskje legge ut en annonse og se om det finnes noen med båtkunnskaper som bor nærme Deknepollen og kan gjennomføre sjekk av båten + prøveseiling under belastning innenfor skattefri kvote (opptil 6000 men det hadde jo vært i meste laget med 6000 skattefrie for en sjekk om noen bor der) som honnorar selvfølgelig.  Siden det var jo billig for 2003 motorer i båten.

Ellers er det denne Princess 415 og Princess 45. Med Princess 415 får man en følelse av at den 415 båten som ble solgt i Januar var bedre stand og mye nyere motorer til samme pris men får jo se om noe bud kan bli akseptert. Med Princess 45 blir det vel sjekk til neste uke av tilstand siden det var vanskelig med tid hos eier.

Ett eller annet båtkjøp blir det i hvert fall må jo ha noe å gjøre siden meningen med livet kan vel ikke være å sitte bak en dataskjerm og spare og investere til man dævver personlig :giggle::lol: Men har ikke lyst å bruke så mye penger at jeg aldri kan få tjent nok til å engang i livet skaffe meg noe helt sinnsyk båt (både av størrelse og alder som blir ikke urgammel men nesten ny).



 

Link to post
Share on other sites

Martine29f skrev for 2 timer siden:

Dette var en stygg kommentar, langt under beltestedet. Skamme seg 19f.

Som Eika påpekte før jeg rakk å svare så var det altså trådstarter som først kom med sammenligningen og fortalte om likheten mellom å kjøpe båt og å stifte familie i denne tråden om stor båt til lav pris.

 

Jeg siterte trådstarters kommentar og spurte (legg  merke til at jeg ikke trakk konklusjoner om hvordan ting foregår, bare stilte spørsmål, se spørsmålstegnene i slutten av setningen) om det ble brukt samme strategi i begge tilfellene og om det ble et resultat tilsvarende det som ofte nevnes om båt i denne tråden.

 

Dette er jo en tråd som iblant blir litt humoristisk og da kom jeg med en liten humoristisk sammenligning av det samme som trådstarter sammenlignes. Det handler ikke om å være stygg mot noen, og svaret fra trådstarter  tyder ikke på at han ble noe fornærmet eller slikt av kommentaren, men at han tok det pent og ikke har noe imot spørsmålene mine om sammenligningene.

 

Så ser man jo også an den man skriver om. Hvis de hadde vært en som veldig lett blir hårsår så spøker man jo ikke på samme måten.

 

Beklager litt seint svar, men måtte kjøre avgårde en stor beholder med gammel dritt (eller rettere sagt gress som ikke lenger luktet så godt, og som sikert inneholder litt hindedritt også) før avfallsmottaket stengte.

Link to post
Share on other sites

Hehe ja fascinerende tråd. Man klarer jo ikke helt å la være å følge med for det blir jo usannsynlig spennende å følge TS dersom han skulle ende opp med en båt i 50-60 fots klassen til slutt. Hadde det ikke vært for at han utvilsomt har kontakt med et par seriøse her på forumet så er vi nok mange som hadde sett på dette som reinspikka trolling og gitt opp tråden for et par hundre sider siden :-) 

 

Det er mye som ikke henger helt på greip for meg her og da spesielt den store fascinasjonen og interessen som TS har for havet, båtlivet og stooore båter når han tydeligvis:

1. Er redd for bølger på over 0,5 meter

2. Føler seg utrygg i båt når det ikke er flatt hav

3. Ikke har båtvante venner som alltid vil være med utpå

4. Er engstelig for havnemanøvrering med stor båt 

5. Regner med at alt av motorer og gir og drev og akslinger kan ryke når som helst

6. Hadde en dårlig opplevelse av sjølivet og båten som han eide en kort stund. 

7. Ikke har peiling på å fikse noe teknisk selv

8. Har svært liten erfaring og opplevelser med havfiske eller ankring

 

Hvor kommer da denne enorme interessen for båt og havet inn?

For meg virker det som en nyere campingbuss hadde vært midt i blinken. 

Er det kun opplevelse ved å vandre bryggelangs i Kristiansand som seksåring som gir deg dette suget etter diger båt?  Er ikke det i tilfelle litt tynt grunnlag å satse 2,5 mill på? 

 

Her kan du @XardasKSP sikkert komme med en filosofisk utredning og svar på spørsmålet, så holder vi tråden i gang mens vi venter på båtkjøp :-) 

Link to post
Share on other sites

@jake Vet ikke om det blir båt over 50 fot med engang siden mellomtidsbåter vurderes akkurat nå etter fiaskoen av Princess 56 kjøpet. Tenkte litt på den der i Sverige så kom dette med den badeplatformen og det ville bli enda en svinelig dyr tur for båtsjekk til Sverige (Malmø er vel for langt for at de gidder i bil) med fly for gode hjelpere og hele pakka. Men burde jo være vurderbar fra bilder denne badeplatform om den er "ok eller ikke ok".

Ellers er alle andre båter som vurderes for tiden under 50 fot.

 

Quote

sikkert komme med en filosofisk utredning


Spørsmålet ditt er jo veldig konkret og båtrelevant så slipper så mye filosofi.

1. Er ikke redd for bølger over 0,5 meter men de gjør det umulig å stangfiske fra båten med mindre det er dorging man skal drive med. Ellers avhenger det av båtstørrelse bølger som var helt utenkelige med 20 fot snekke gikk jo greit med Alicraft 31 i Langesundsbukta (snekka kom aldri så langt engang kanskje ved helt flatt hav noen runder rundt Skjereg ble det vel engang) men dersom det var bølger så var det sabla tungtvind. Jeg liker jo fysisk at båten ruller og sjangler, men liker ikke å måtte drive med kaoset av snører og sluker når hele greia sjangler + noen av "mannskapet" spyr :giggle:

Blir noe helt annet med mye større båt så kanskje man tar ett steg videre og kommer helt til 10gradern men uten den der ankre/dregge kunnskapen vil ikke det gi noe særlig effekt trolig men blir jo fin tur med båt i det minste. Men skulle gjerne også fått fisk da.

2. Det avhenger av båten jeg følte meg helt trygg i 400++ fot MF Silesia imens det raste vinterstorm i Østersjøen og det var eneste ferga som ikke ble kansellert. Samtidig som jeg hadde det gøy ombord så var det noen folk som ble "gjenforent med Gud" og andre som ble "gjenforent med nirvana" etter at de har tømt litersflasker og ikke rukket kahytten..... foreldra mine var redde også den gangen i 2003 om jeg husker riktig på tur fra Nynäshamn til Gdańsk.

Så jo jeg ble litt redd i Alicraft + det var meningsløst å dra til 10gradern når hele "dritten" sjangla som full sjømann allerede i bukta. Man ville jo ikke klart å få sluken ned i slike bølger selv i mye større båt. Men når det var helt flatt en dag så tror jeg det var "mannskapet" som ble redde jo lenger borte land var og hele greia stoppa da dekning på mobilen slutta + hadde ikke VHF i Alicraft. Så om motor dævva så ville vil vel dævva på havet :lol: med mindre noe seilet i området.

3. Vel har i hvert fall venner og familie som liker å fiske veldig godt så de lærer seg jo ting for å kunne komme seg utpå. Ellers blir det litt filosofisk men dama jeg hadde sist likte havet vel minst like mye som jeg liker. Kanskje en filosofisk underbevisst grunn til å la skjegget gro (det var ønsket også før hadde jeg aldri skjegg) + like å se utover havet.  Var vel den eneste jeg hadde som ikke var falsk, løgnersk utro, kun ute etter å få så mye som mulig + gi sparken osv.

4. Klart om man ikke har erfaring så må man lære før man slutter å være engstelig. Jeg vil ikke være med fersk pilot i ett fly som passasjer og ikke instruktør dersom vedkommende ikke er sabla engstelig for å lande. Dersom du har fersk båteier som skaffer seg sin første "enorme driter" så selv om den er ny så ville jeg vært engstelig om jeg var eier av brygga eller nabobåter longside eller i nabobåser. En ikke engstelig fersk "kaptein" er nesten som oppskrift på stor katastrofe i havn.

Er vel bare flaks om det går bra med selvsikker nybegynner.

5. Jeg var mer optimistisk etter Alicraften. Men forumet har jo forklart meg at det er ikke snakk om hvis det dævver men når det dævver. Selv om det senere ble forklart da at det var ikke nødvendig ment som veldig snart dette når kunne komme om noen år dersom man fikk til bra vedlikehold og kjøpte bra eksemplar. Så det er jo dette mekaniker + @sap_2000 hjelper meg med å nettopp finne ett godt eksemplar til bra pris (bra for meg selvfølgelig :giggle: )

6. Ehh nei med Alicraft hadde jeg utrolig bra opplevelse og savnet denne i ettertid det å seile på fjord og hav. Det var med minisnekka jeg hadde dårlig opplevelse siden som 15 åring hadde jeg vel spart i årevis før til en båt som foreldra ikke hadde lyst å kjøpe fordi de mente det var bare dumt og farlig og jeg kunne drukne og de kunne ikke noe om båt. Så jeg brukte 30 000 og fikk ikke en sommer engang fordi båten dævva. Hadde jo lyst å hive dævva vraket på tunet til selger (og betale for å få det frakta siden 2000 hadde jeg ennå, men tror heldigvis ingen lastebil hadde tatt oppdraget) hvor det ble henta fra men heldigvis var jeg "surrounded" med klokere eldre folk så ble ikke noe av sinne reaksjon etter at ett verksted konstanterte motordød og nødvendighet av motorbytte som ville koste mer enn hva båten kosta og som en 15 åring ikke hadde. Når jeg kjøpte snekka fortalte jo selger at den var jo god som gull og uslitelig motor som garantert vil gå i flere 10 år til og en dum 15 åring skjønte jo ikke at det var bare litt salgspreik.

7. Vi jo lære noe forhåpentligvis ellers er mekaniker håpet for båten :giggle:

8. Vel alle opplevelser med havfiske var fantastiske men ingen krevde ankring. Første var som 8 åring i en trejolle utenfor Håa i Levanger med kort havfiskestang og multiplikator. Senere var fra minisnekka da det enda var fisk i Langesundsfjorden og de siste med Alicraft var også fantastiske og morro. Ankring er noe helt annet og jeg forstår jo det blir masse drit og herk med å få det til på 10 gradern, men belønninga er jo sjans for å få fisk som er litt større.

Fiske er som kasino eller annet hasardspill man blir avhengig av "spillet" alstå sjansen "kanskje nå, kanskje nå, kanskje nå" og man husker ikke engang hvordan hele dagen ble borte og plutselig er det mørkt :lol: Men er noen av de beste dagene jeg har hatt i livet hvis man ser bort ifra når favorittlaget vant en storkamp eller opplevelser som jeg ikke gidder å forsøke å få til mer da det ender senere emosjonelt dårlig.
 

Quote

Hvor kommer da denne enorme interessen for båt og havet inn?


Alltid likt havet og har kryssa Østersjøen i ferge mange ganger selv som baby som ikke husker noe (ble jo født i Molde da faren min hadde oppdrag ved høyskolen der og mora mi brukte tida på å lære seg norsk i 1988/1989) senere flertallige turer for sommerferie til Kristiansand og deretter når vi flytta i 1997 til Norge først Trondheim så Levanger så Skien var det jo alltid ferge på vei til Polen. Når jeg kikker utover havet så liker jeg meg veldig og de båtene i Kristiansand skapte noen drømmer i ett småbarn som blir huska på samme måten som man husker biler og annet man drømte om som barn.

Blir vel ikke mindre når siste gang jeg var virkelig fornøyd i livet var 2 Juni 2023 når jeg satt på Hel halvøya midt på natta skuet utover Østersjøen og ikke alene :giggle:
 

Quote

For meg virker det som en nyere campingbuss hadde vært midt i blinken. 


Hva i huleste verden skulle jeg med campingbuss? Jeg liker jo ikke trege ting på veien er jo mye mer morro å reise med Alpina B7 Europa rundt og leie seg hotell enn å dra på en sabla bobil. Båt er jo noe helt annet og de store båtene er jo romslige og betydelig større enn hva en bobil er.
 

Quote

Er ikke det i tilfelle litt tynt grunnlag å satse 2,5 mill på? 


Alt man bruker penger på er tynt grunnlag men da må man begynne å filosofere hva er meninga med livet, hvorfor skal man ha penger hvis man ikke skal ha noen drømmer. Og blir vel enda større "galskap" om f.eks en 60 åring kjøper en "halvgammel" Fleming 78 for eksempel. Prisen blir vel også 25 mill (om ikke mer) istedet for 2,5 mill.

Nei man må vel ha noe mening med livet ellers vet jeg ikke hva som skjer. Kanskje alkisene har løsninga virker som de alle er happy når de sitter på benker og drekker øl og gir blaffen i verden og alle menneskene rundt, de er happy så lenge det finnes enda en ølboks eller flaske i baggen :lol: Den siste biten får være dagens filosofi litt som Diogenes som levde i en tønne ifølge historien. Meeen jeg tror ikke at jeg har blitt så gal ennå som han filosofen :giggle:

@ohio Naaah jeg tror ikke jeg er god på poesi og spørsmålene la opp til en mer konkret forklaring.



 

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev for 7 timer siden:

Når jeg kjøpte snekka fortalte jo selger at den var jo god som gull og uslitelig motor som garantert vil gå i flere 10 år til og en dum 15 åring skjønte jo ikke at det var bare litt salgspreik.

Kjøpte du snekka med 20 års garanti, eller som den er, eller noe imellom?

 

Tviler vel på st noen kan garantere at en brukt motor holder flere tiår.

Link to post
Share on other sites

Blouberg skrev for 1 time siden:

Kystverket selger båter, dette er iallefall robuste greier!

Jeg synes det blir litt useriøst dette opplegget mange har hvor det er satt en reservasjonspris, men den ikke oppgis.

 

Høyeste bud: 350 000,-
   
Reservasjonspris: (ikke oppnådd)

 

Da blir det sløsing med folks tid når mange skal vurdere om dette kan vøre noe når det alllerede er klart at det er feil prisklasse, men dette ikke oppgis.

 

La oss feks anta at det er en som er interessert i en sånn båt og har 400.000 kr han kan bruke på det, mens reservasjonsprisen er 700.000 kr. Da er det jo bare sløsing med alles tid om han skal drive sine undersøkelser for å finne ut om det er verdt å by 400.000 eller bare feks 360.000 kr.

 

Og en sånn usikkerhet som gis til kjøpere gjør jo at mange ikke gidder å legge innsats i å sjekke med om den båten fordi den sikkert er utafor rekkevidde likevel, mens den faktisk kanskje var i rett prisklasse.

 

Blir litt osm alle disse som skal selge ting på fjesboka osv og kommer med masse opplysninger, men ikke får med prisen.

Link to post
Share on other sites

@19 fot Jeg var 15 ble vel kjøpt på faren min og det var vel verken selger eller meg som visste noe om kontrakter (den gang da) så ble vel bare skrevet vanlig kontrakt uten selges som den er engang.

 

Men den gangen ble det ikke tenkt på reklamasjon siden foreldra var vel ikke interessert siden ellers hadde sikkert båten blitt fiksa da det ikke kosta noen spesielle penger.

 

De fortalte meg at vi kjøper større og bedre, det tok over 10 år før jeg gjorde det selv da.

 

Kjøpet av snekka var uten forum uten forundersøkelser eller noe som helst kunnskap. Man betaler for kunnskapsmangel, selger var også heldig siden noen andre hadde oppdaget at motor var ikke fullfrisk ved kjøpet.

Link to post
Share on other sites

Finnes det noen som er fra Sverige her og som har svensk ID som kunne sendt en melding for meg for å få kontakt til svensk båtselger på blocket? Siden jeg har ikke svensk ID og kjenner ingen i Sverige?

Eier har ikke lagt inn telefonnummer i annonsen og blocket vil ha identifisering med bank ID men det er svensk ID som gjelder der.

Link to post
Share on other sites

@Kallethekid Tusen takk, sendte deg privat melding. Spørr eier om mulig om han har e-mail eller telefon.

PS. Om det er noen folk med stor erfaring med båt som bor i Deknepollen område så gjerne ta kontakt:


Prøver å ha flere alternativer men det blir for dyrt å bruke nesten 10 % av båtens pris på flyreiser leiebiler (eller tur opp med egen) og hoteller for å reise i blinde med full utrykning av mekaniker og @sap_2000

Link to post
Share on other sites

Thomas_h skrev 28 minutter siden:

Av kuriositet; hvordan er det å kjøpe båt i Sverige? Komplisert? 

 

Hva med andre land? 

Enkelt.  Er du norsk, og skal ha båten i Norge: Kjøpe båten og ta kontakt med tollvesenet om at skal importere den. Når båten er kommet til Norge betaler du MVA av kjøpesum, transport og noen kroner i miljøavgift for kjøleboksen. Det er det hele. 
Dette fordrer at båten er CE merket,eller så gammel at kravet ikke gjaldt.

Link to post
Share on other sites

Bergen skrev 3 minutter siden:

Enkelt.  Er du norsk, og skal ha båten i Norge: Kjøpe båten og ta kontakt med tollvesenet om at skal importere den. Når båten er kommet til Norge betaler du MVA av kjøpesum, transport og noen kroner i miljøavgift for kjøleboksen. Det er det hele. 
Dette fordrer at båten er CE merket,eller så gammel at kravet ikke gjaldt.

Hva om man bruker båten en stund i utlandet først? Eller segler jorda rundt først. Blir astronomiske transportkostnader da. Eller kan man få en ny verditakst ved svenskegrensa og så betale moms av den? 

Jeg er en slags gjest

Link to post
Share on other sites

@Førstefender Er ikke denne, er noe større bedre og billigere enn denne nedsatte utgangspris + nyere :giggle: Skal linke når visning er booket (om den var bedre annonsert tror jeg noen hadde kjøpt hvis den ikke er dævvet da men dette blir sjekket) takket være @Kallethekid som skaffet nummeret til svensk selger. Dette var ellers pro tips fra Stavanger megler.

Når jeg er utflyttet og emigrert så kan jeg bruke båten opptil 2 år i Norge så lenge jeg selv ikke er mer enn 270 dager i Norge på 3 år.

Når folk er bosatt Norge så må de vel gå utifra standard sats fra tollvesenet for transport fra Sverige. Om de har gått jorda rundt først har vel ikke noe å si med mindre motorne dævver og de vil fikse dem i Norge da kan de sikkert be tollvesenet ta en takst på båt med dævva motorer elns. Blir jo nesten null men jeg tror de sjekker det om ikke eier har bare tatt ut noen komponenter og bestilt fancy tauuebåt inn i Norge for at plutselig alt skal bli fungerende igjen når båten har ankommet Norge.

Heldigvis trenger jeg ikke å tenke over dette annet enn å melde at båt skal ha midlertidig havn i Langesund. For øvrig selv med MVA hadde det vært billigere enn mitt tilbud for båten i Bergen som ble avslått.

PS. Når man er RS medlem (det går greit å betale for medlemskap i hvert fall selv om man er emigrert) går det greit med utenlandsregistrert båt om den skulle dævva utpå Skagerrak og måtte tauues?

Link to post
Share on other sites

enslagsgjest skrev 29 minutter siden:

Hva om man bruker båten en stund i utlandet først? Eller segler jorda rundt først. Blir astronomiske transportkostnader da. Eller kan man få en ny verditakst ved svenskegrensa og så betale moms av den? 

Der må jeg melde pass. Men det er jo lov å ha  og bruke en båt utenlands uten å tolle den inn, så bruken blir jo ikke transport.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...