Jump to content

Kjøpe stor båt til lav pris?


XardasKSP

Recommended Posts

Med to motorer, så synes jeg at det er enklere å finmanøvrere ved bakking enn fremover. Når jeg skulle manøvrere i trange havner, brukte jeg rattet minimalt, men utnyttet motorenes krefter til å styre med. Det som er viktig er å ta det med ro. Bruk styrbord motor om du ønsker å gå babord og motsatt, men kun litt i gir for å få retning og tilbake i fri. Øv deg på dette når du er utpå slik at du lærer deg å kontrollere båten. Glem gjerne thruster når du trener  og tenk på denne som hjelpemiddel i dårligere vær. 

 

Så øv, øv og øv, så vil du nok håndtere tillegging med denne alene inne kort tid:)

 

Og, som andre nevner, fortøy båten på begge sider, med spring begge veier.

 

Lykke til med flott skute!

Følg vårt båtliv her:

https://www.facebook.com/batlivet

Link to post
Share on other sites

Takker, i dag gikk det mye enklere men denne har drev og motorer har mindre å si enn ved aksling båt men baugthruster fungerte fint. Var vanskeligere å komme inn riktig til innganen for PIRene pga. sterkere strøm enn i går og mye andre båter som rørte på seg. I går var jeg eneste båten samme om morgenen. Nå skulle jeg inn for det var meldt en periode med mye bølger.

 

I morgen skal det være helt flatt, tenker på 10gradern men om jeg går på feil sted vil jeg miste dagen uten å få fisk da :lol:

 

Men man får noe makrell i det minste. Skal prøve Ahlsgrunn og se om det er Lysing der eller noe annet. Tenkte kanskje prøve 10gradern noen timer og biter ingenting så bruke resten av dagen på å få noe fisk. 

 

Så for øvrig en fin svær "halvgammel driter" ute i dag. Den så veldig flott på havet. Sikkert noe annet ved havnemanøvrering. Men tenkte at det er akkurat riktig tid til å øve med denne Pocketdritern som jeg har imens penger spares til drømmen.

 

IMG_20240830_1315238.jpg.c5d896b2aafd5ec3d75e84d91b2b67f6.jpg

Link to post
Share on other sites

Dykker skrev for 5 timer siden:

@XardasKSP Sett deg ned og se denne videoen. Da jeg hadde Fairline Phantom (2xVP63P), så studerte jeg videoen før jeg kjøpte båten. 

 

 

Dette er for oss med akslinger, Dykker. XardasKSP har kjøpt båt med 2 drev. 

Det er mye mindre moment på hver propell da, samt at propellene er mye nærmere hverandre,så gassen må nok brukes mer. Har ikke like god tid på seg som han på videoen i alle fall..

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev 1 time siden:

denne har drev og motorer har mindre

Bra du er ute å koser deg med båten. Det er det viktigste. 

 

Er enig at drev og duoprop gir en annen virkning. MEN, du kan vri drevene og dra båten til siden. Jeg vet sap sa det kompliserer det med enda en ting å kontrolere, men det er mulig. 

 

Om du f.eks legger roret mot styrbord og bare bruker styrbord motor bakover drar du hekken til styrbord. Om du da bruker babord motor og gjør det samme vil hekken gå mot styrbord, men samtidig vri baugen mer babord, som må kontroleres av baugpropellen. 

 

Jeg tror unsett du finner ut av dette så lenge du fortsette å reise på tur og er åpen for å prøve noe nytt for å se hva som skjer. 😃

 

 

Link to post
Share on other sites

Er bra TS til slutt lyttet til mange på tråden Vedr starte med mindre båt og ta læring og erfaring som det kommer med tiden :)

nå må TS jobbe med med praksis om og om igjen

så kommer det seg :)

Tips. Bare kjøre på i havna øve øve øve det er der erfaring kommer.

TS har fått seg en fin båt med hjelp fra forumet (sap)

kjøpte nok den beste som var vurdert.

ønsker TS beste ønsker på sjøen og venter på fiske video :)

 

 

Link to post
Share on other sites

Thomas_h skrev for 2 timer siden:

r enig at drev og duoprop gir en annen virkning. MEN, du kan vri drevene og dra båten til siden. Jeg vet sap sa det kompliserer det med enda en ting å kontrolere, men det er mulig. 

 

Denne roterte faktisk ganske greit bare på motorene, MEN det er überviktig at drevene står HELT i senter. Rorviseren har også noe slakk i mekanismen så den er ikke helt presis. Man må liksom prøve litt frem å tilbake med roret for se hvor senter faktisk er.

 

Når man har funnet det så er den ganske grei å manøvrere med spakene for å flytte hekken og så truster for å flytte/ holde baugen så sant det ikke blåser for mye og man trenger mer kraft. Bra med autoritet på D4 på tomgang da den går på 700 rpm kontra D6 som går på 600.

Tenk på det xardas. Bruk spakene til å flytte hekken sideveis og bruk thrusteren for å holde igjen eller flytte baugen. 

 

Ang fortøying i bås så trenger du et tau fra hver baug og ned på hver utrigger. Det blir som regel litt bakover. 

Så har du ette tau på hver side bak som går forover til enden på utriggerene.

På den siden med gangbar utrigger tar du ett tau fra kryssholtet midtskips og forover 3-4 meter til der tauet fra baugen er festet på utrigger. Så et nytt tau fra samme kryssholt midtskips og bakover til der tatt fra hekken er festet på utrigger.

De to sste tauene kalles spring og holder båten fra og gå frem og tilbake. Trengs bare på den ene siden (den med gangbar utrigger).

 

 

Du får kjøpt pakke med 6 tau med løkke i ene enden på båtbutikken. Typisk 4 stk tau på 4-5 meter og  2 stk på 6-8 meter for springet.

 

Ka hjelpe deg å få justert dette riktig når vi sees neste gang, men du kan handle det inn.

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

@Boatmad er nok bare noen makreller på bilder foreløpig, vanskelig med fiskevideo siden når man har fått dem så vil man øyeblikkelig få ut sluken med opphengerne igjen siden man vanligvis får noe igjen før stimen er borte vekk og sporløst forsvunnet. Ellers ikke noe annet småseien er borte som fantes i 2017 i store mengder og store stimer.

Men blir sikkert video om det fanges noe som ikke er stimfisk og hvor det ikke er behov for å kjappe seg for å få med seg noe mer fra stimen dersom det finnes enda noe fisk større en 1 kg i hele bukta. Ahlsgrunn skal prøves i morgen, siden med 10gradern uten veiledning tror jeg at det blir bare flere timer av pilking på ekstremt dyp hvor man er på feil sted og aldri får noe :giggle::lol: Ville være synd å misbruke helt flatt hav helg på å gjøre noe på feil sted.

@sap_2000 Skal måle lengden på tauene og får tauene laget i fiskeutstyrsbutikken i Langesund. Dersom de samme tauene som båtene  ved siden av har er riktig tau.

Link to post
Share on other sites

@Jannmar Om ikke Trondheimsfjorden forverret seg betydelig siden 1997 - 2002 elns så er det ikke behov for å fiske midt ut på havet og på 300 meter eller større dyp for å få fisk da, til og med onkeln min fikk en 15 kg torsk fra en robåt utenfor Håa ved Levanger, imens Vadsø kunne man få 3-4 kg fisk midt i byen på stang.

Er nok mye mer plundring og greier med midt utpå havet som 10gradern, men interessant episode da. De fra Team Olex/Garmin får jo slike enorme fisk her i området (om ikke så stor Brosme da) og publiserer fangsten sikkert mange andre som @Eika eller @whisper som har fått det samme men er vel bare dem som legger det ut for alle å se :giggle:

PS. I Langesundsbukta finnes kun slike i dag og i går:

Ryba.jpg.790a57564338b9386a43031623476c8d.jpg

Link to post
Share on other sites

Kom deg uttpå, lær deg og bruk båten skikkeligt, få kontroll på den, eneste måten og bli flink til å kjøre båt er timer, timer, timer og enda flere timer. Så få lest boka til Asgeir om fiske 

 

Så skal jeg invitere med Bjørn på fisketur neste gang han er på Gulset og kjeder seg. Prater med han flere ganger i uka og inviterer jeg på fisketur så blir han med. 

 

Hvis du ser når Bjørn får skolest'n, så var det på første forsøk. Andre fiskere hadde satsa mange ganger for og få den, stolte som de var så la de ut bilde med engang de fikk den, Bjørn satte seg ned, studerte flo/fjære/månefaser og studerte kartet og fant frem ett habitat den kunne trives i. Venta på rett forhold, så rett ut og dro den opp. Bjørn og broren John Olav har vært med og dra opp mange verdensrekorder, men de har virkelig satt seg inn i det teoretiske når det kommer til fiske og det har gitt de svært masse rekordfisk (men hvis du spør de om meg, så forteller de vel historien fra isfiske NM, når jeg sto med en vinflaske i den ene hånda, øl i den andre hånda og sparka litt på isfiske stanga i håp om at fisken skulle avkroken seg selv. Og ja, jeg vant festen) 

 

Og ja, jeg har faktisk blitt tatt noen bilder av (her er midtsiden i ett fiskemagasin, kan vel si med sikkerhet at jeg var førstemann som fiska sjøørret der det året) men for min del, så er jeg imot trofefiske og trofebilder, for enkelte er det viktigere og legge ut skrytebilder enn og nyte turen der og da. Jeg har hatt noen kunder som fokuserer mer på at de skal ha nytt profilbilde enn at de skal ut å kose seg.

photo-5013.jpg

Link to post
Share on other sites

@Eika Jeg tror jeg faktisk fant noe lodd som er riktig formet og kan oppnå bunn ved det som muligens er 10 gradern. Poenget er at det mest sannsynlig kommer til å være hele dagen med pilking av dette opp og ned uten kontakt med fisk (slik fungerte det i 200 meters skråninger utenfor Jomfruland med Alicraft i 2017 fikk til slutt da 2 torsker som var mindre enn Åbyfjorden sine i tidlig April 2017 (senere var gyteperioden ferdig). Det skal være flatt hav i morgen og på søndag.

Så tenkte å teste Ahlsgrunn i morgen og på søndag når det er enda flatere teste om det fungerer ved det som skal være 10gradern. Angående boka og teori så er det veldig fint bare i virkeligheten så funker en plass eller ikke funker slik som f.eks utenfor Håa ved Levanger eller som f.eks seistim plassene i sen April og Mai (de samme funker for taggmakrell senere på høsten). Virker mer som basert på årstider enn om det er flo eller fjære siden dette er langt fra land.

Leser jo selvfølgelig boka men jeg er dårlig til å omdanne teori til praksis. Praksis er at man fisker hvis havet tillater dette altså det må være rimelig flatt og da hjelper ikke flo/fjære og månefase dersom f.eks vinden synes denne dagen skal det være 1++ meters bølger (altså opptil 2-3 meter da). Båten vil drive bort selv om det er en Targa/Sargo 45 med DP IPS om det er slike bølger og vind og den vil drive bort selv om den er en Fleming 78 rett ut fra fabrikken med alt fungerende. Altså med drive bort da mener jeg i en hastighet hvor man aldri når bunn med mindre man fisker med noe ekstremt og har 5 kg lodd elns.

Og hvis man bruker "en jolle" så i tillegg til å føle seg truet på livet av bølgene så vil også den drive bortover og hoppe rundt så meget at det blir umulig å fiske uten komplett kaos med utstyret.

Om det er stor fisk kun midt utpå havet så er det været som dikterer når man kan forsøke å få den er slik jeg opplever dette. Noe helt annet i en fjord da kan man vente på all slags faser siden det må virkelig være uvær for at det blir ufiskbart i en fjord. Og man trenger ikke skikkelig uvær for svære bølger utpå havet som umuliggjør fiske med stang egentlig.

PS. Håpet er Lysing ved Ahlsgrunn i morgen (den finnes ikke merket verken på gulesider sjøkart eller de plottere jeg har så fiskeutstyrsbutikken i Langesund er topp om man skal få tips hvor noe faktisk er med håp om fisk).

Link to post
Share on other sites

Det er en million fisketips i den boka, skrevet av en av Europas beste fiskere der han forteller om tips hvordan man kan lokke til seg fisk med bruk av loddet, hvordan silhuett fiske fungerer der nede det er bek mørkt, hvordan opphengere/dypvanns rigger som anbefales til alle forskjellige artene, han viser habitat der man kan fiske målretta etter div arter, forklarer om flo/fjære/månefaser og hvorfor det er viktigt. I 2knops strøm fra øst, så kan fisken jakte 500m fra der du hadde suksess sist. Det er først når man forstår endel av det der at man begynner og få gode fangster jevnligt. 

 

Målretta fiske er 10x så morro som blindfiske og bare håpe hva som helst biter på

 

Men hvis ikke du kan gjøre teori om til praksis, hvordan i hel#&$!3 kan du lære folk å fly ? Driver man en flyskole så må man klare og gjøre teori om til praksis, ellers kommer flyet ned på en uønsket måte ganske fort

Link to post
Share on other sites

@Eika Å fly er ikke så komplisert som man måtte tro, (men kanskje det er bare nok øvelse) men klart jeg finner ting enkelt som andre finner komplisert (som IR, holding osv.) imens jeg liker ikke ting som de samme personene synes ikke er noe spesielt som f.eks masse crossvind og sterk termikk midt på en varm sommerdag. Men det er ingen som lærer opp elever i feil vær da, blir som å drive båtskole under en storm på havet noe annet enn ett skip. Småfly er som båt imens f.eks Boeing 737 er som ett skip (og dermed takler annet vær).

Virkeligheten er slik for meg at båten driver jo man får oftest ikke rygga tilbake over der man så noe på ekkoloddet og før man har rukket å få ned sluken på bare 80 meters dyp (tung pilk på 500 gram eller større) så er man allerede ikke der om det ikke er en dag med flatt hav.

Altså nå snakker jeg om virkeligheten i ett hav, i en fjord kan man gjerne få fisket nøyaktig hvor man vil og hvordan man vil og i tillegg hopper ikke alt utstyret eller ruller fordi det er bølger.

Men som sagt blir noe annet av å se noen faktisk gjøre det og se hvordan de faktisk gjør det istedet for å se bilder eller filmer på youtube med helt annen båt og helt andre forhold. Blir litt som om noen skulle lese en bok også sette seg inn i et fly uten instruktør og sette i gang. Hvis vedkommende hadde overlevd så hadde han sikkert etter hvert utviklet veldig "unike" flymetoder og egne greier som bare fungerte i noen få situasjoner.

PS. Jeg tror også det ekkoloddet jeg har nå er betydelig bedre enn hekksvingern til Alicraften og den ser masse ting som muligens ikke er fisk imens den dårligere så bare sikkert når det var en enorm stim så man fikk fisk øyeblikkelig. Så må nok lære å finne ut av hvordan tyde hva som er rare ekkoer eller rar bunn og hva som er faktisk fisk. Siden om noe virket som fisk i Alicraftens ekkolodd så fikk man det også bare man rakk å få ned pilken og opphengerne det var bare veldig få ganger da at den så noe som virket som fisk.

P.PS. Jeg tror jeg liker fiske mer som sånn hasardspiller som pytter på mynt i automaten og trykker spill, det er morro å få forskjellige fisk og mest morro om fisken er stor. Selvfølgelig en sei på 3 kg er mer morro en torsk på 6 kg da men om noe skulle vært større en personlig størrelses rekord blir det morro uansett.

@Komodo Sikkert fordi man blir annerledes opplært med fly da, det er ikke "her har du ett fly og her har du en bok og her har du en teoriprøve. Når du har bestått teoriprøven så er bare å sette i gang og husk du kan kjøpe tipptopp forsikring men altså om du gjør noe feil og ruinerer alt rundt deg så kaller vi det for hendelig uhell og forlater med sinna eiere av dette som vi nekter å gi en krone til :giggle::lol:

Ting som er selvlært fungerer ikke som i en bok eller man misforstår boka. Ellers så er kanskje den skrevet for helt annerledes utstyrskombinasjon hvor båten er f.eks en viktig del av utstyret. Og selv om jeg faktisk tror at i denne verden som er så stor og har så mange folk at det finnes også en annen ivrig fisker som vil samtidig nyte havet fra en flybridge båt så er vel det ikke så mange andre, kanskje småbåter driver mindre osv.

Link to post
Share on other sites

"everyone are jealous of what you got, no one is jealous of how you got it, people see the trophies, not the training" 

 

Var det en smart mann som sa en gang, du er missunelig på Lars og Andreas fra Garmin/olex, men det virker ikke som du gidder og legge skikkelig innsats i og få til det samme. Alt som trengs er og lære deg det grunnleggende, så bruke timer timer timer timer og enda flere timer for og utvikle deg selv. De fleste gode fiskere, bruker kartet, ikke ekkoloddet :) med mindre det er livescope i konkurranse 

 

Og du trenger ikke forklare meg virkeligheten av ett hav, jeg har vært så langt ute at man ikke har sett fastland noen vei å fiska der, jeg har vært på kveite fiske på leka (synd jeg ikke hadde med meg fluestanga siden det krydde av småkveiter), havfiske på Flatanger en haug ganger. 

Link to post
Share on other sites

@Eika Er jo nettopp det at hvis man trener på noe feil med bare en bok så blir det ikke så veldig bra. Ellers skjønner jeg jo at det er utrolig mye styr og krevende å fiske noe midt ute på havet og jeg beundrer jo at de får det til er nok mer misunnelig på folk som har hus og båt i en annen del av landet og kan bare stikke ut i en fjord og enkelt fra ikke mer enn 100 meter dra opp 10 kg fisk.

Så er jeg også sur på staten for det der torskeforbudet (med mindre Ahlsgrunn funker da) siden jeg så for meg å istedet for månefase ha riktig årstid altså slutten av Februar og Mars og bare pilke fra morgen til kveld i Åbyfjorden helt til jeg pilker opp drømmefisken. Og det gledelige er at inni fjorden så gjør det ikke noe om det er 3 meter bølger utenfor fjorden så lenge båten klarer å komme seg dit. Ved 10gradern kan man bare forsøke i riktig vær og hele greia er utrolig komplisert altså det vanskeligste man kan drive med nesten virker det som å oppnå bunn der på over 300 meter og på riktig sted i tillegg.

Jeg liker mer kose og slappe av og nyte fiske men finnes det ikke fisk å få enkelt slik folk får i andre landsdeler så vil jeg gjerne lære og streve litt med hvordan man får fisket på det store dypet for å få noe større enn 1-2 kg som man kan få ellers rundtomkring utenom den gytetida til torsken.

Link to post
Share on other sites

@Eika Man får jo nesten lyst på en ekstra eksemplar som man kan sette opp som agn :giggle: (det var en spøk)  Men skal fordype meg i den boka og se om jeg finner noe der som jeg får til riktig i de forhold som man har utenfor Langesund.

Misunner egentlig bare å ha en fjord som f.eks ved Levanger eller ved Vadsø hvor man bare tar seg en tur ut finner noe med ekkoloddet får ned pilken også har man storfisk. Er noe annet å beundre at folk får til noe men de har måttet streve med ting og tang. Jeg pleier å misunne lettvindte ting som funker :lol: Husker fortsatt utenfor Håa området og hvor mye fisk det var men kanskje det er også mindre i Trondheimsfjorden nå enn det var i 1998.

Var jo alt mulig rart til og med Pigghå som er noe som får all annen fisk til og med sei til å virke som noe uten liv i seg. Hele menyen 50 meter fra land inklusive 15 kg torsker (i September! lurer på hva som måtte være der i mars altså, men da var jeg barn så kunne ikke dra ut i robåt selv (og foreldra mine var ikke interessert i slikt måtte ha onkel der) og 6 kg seier, det er sånt man misunner :lol: Å få til noe i disse "fiskeløse områder" er noe man beundrer og ikke misunner egentlig siden man har fått med seg at det er masse pes å få noe ned til stort dyp midt utpå havet.

Link to post
Share on other sites

Det du lærer i boka vil gjøre DEG til en bedre fisker uansett hvor i verden du måtte fiske, det står vel knapt nok noe om selve langesundbukta, men DU vil lære ufattelig mye om fiske generelt, det står en million triks det vil ta deg mange tiår og lære hvis du bare skal prøve deg frem. 

 

Jeg setter meg ikke bare i ett fly og tar av og satser på suksess, skal jeg sette meg bak spakene i ett fly så skal jeg lære meg det grunnleggende først. 

 

Det er svært lite som er mer demotiverende enn fisketur etter fisketur og eneste fangsten er egentlig agn til neste fisketur 

Link to post
Share on other sites

Eika skrev 45 minutter siden:

Målretta fiske er 10x så morro som blindfiske og bare håpe hva som helst biter på

 

 

Målretta fiske, eller artsfiske som jeg antar du sikter til, er i den helt ekstreme enden. Og blindfiske, som jeg antar du definerer det, er i den helt ekstreme andre enden.

 

Det finnes vel gjerne en mellomting, for oss vanlig dødelige, som har hatt glede av fiske i en mannsalder, uten å studere månefaser osv.

 

Link to post
Share on other sites

@Eika Jeg skjønner det men det er noe spesielt med meg at jeg liker å jakte og altså her heter det korrekt fiske bytte som skal på en måte bli til mat. Sikkert noe man har igjen fra steinalder tiden men altså når det var fullt i frysern av seifilee i 2017 så søkte jeg makrellen (som er helt nydelig røkt) eller brukte hel dag på å få en liten uer som eneste fangst ved Finnebåen (til 10 gradern kom jeg ikke for jeg stolte ikke på Alicraft så mye at den ikke dævver og den hadde ikke VHF og den gangen var det ikke dekning der på telefonen (vet ikke om det er det nå).

Jeg tror at jeg nesten spiste bare fisk i 2017 (fra røkt til stekt til malt til fiskekake eller helbakt i ovn) siden det på en måte smaker bedre å ha noe man fanga selv (og koster 10x av det i butikken :giggle: men det er vel den følelsen av å ha fanga dette + det er så morro å få det på stang).

PS. Pigghå er veldig godt som bakt smaker som sild (men har bare blitt fanga ved Levanger og min stakk av faktisk siden den satt bare med tenna i silda så ble onkeln sin som ble spist og halve familien ville ikke prøve den :lol:)

Er også derfor det er noe rar idee å tenke seg Sørøya tur for å hive alt man får siden man ikke får tatt det med seg, føles litt som å skyte dyr for morro skyld bare her så overlever noen av fiskene eventuelt. Men å reise dit med en båt som bruker sikkert 200 000 i drivstoff frem og tilbake med en enorm fryser inni blir helt annerledes selv om man kunne kjøpt fisk ut livet for prisen av drivstoff og potensielle dævvinger av båt osv. for å ha selvfanget fangst som man har en måte på å ta med seg :giggle::lol:

Jeg er vel en sær person :lol:

P.PS. Makrellen er utmerket smakfull fisk som røkt, stekt, bakt til og med kokt er bra (og kokt torsk/sei/hvitting/hyse/lange liker jeg ikke, den må være stekt som for meg). Så egner seg også på tallerken ikke bare som agn men selvfølgelig lite glede når de er så små man ønsker jo noe litt større.

@Jannmar Jeg liker mest kosefiske, men når fiskebestanden er så dårlig at man ikke kan få noe av størrelse så må man vel lære seg hvordan man fisker på dypt vann slik at man har håp om noe større enn 2kg utenom kun i mars pga. gytetorsk.

Leser denne boka er mest praktisk hvordan få det til så ting kommer ned til bunnen der man vil som jeg prøver å lese meg frem til. Men er litt som å lese om havnemanøvrering og å få det demonstrert av @sap_2000 eller @Chilli Solbris eller av @godthaab- med Alicraften. Uten å få det demonstrert så hadde vel det vært mye tyngre å lære ting, nå begynner det å føles litt greit. Å komme i den båsen i Stathelle Marina i dag var mye enklere enn i går.


 

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev 26 minutter siden:

@Eika Jeg skjønner det men det er noe spesielt med meg at jeg liker å jakte og altså her heter det korrekt fiske bytte som skal på en måte bli til mat.

Etter å ha lest mye om korrekt markedspris, som var den prisen du (men ingen andre) mente var riktig pris, så er vi nå over på "korrekt fiske". Det må vel være den måten å fiske på som du mener er riktig, men som erfarne

fiskeindtruktører mener er feil.

Link to post
Share on other sites

Jannmar skrev for 5 timer siden:

 

 

Målretta fiske, eller artsfiske som jeg antar du sikter til, er i den helt ekstreme enden. Og blindfiske, som jeg antar du definerer det, er i den helt ekstreme andre enden.

 

Det finnes vel gjerne en mellomting, for oss vanlig dødelige, som har hatt glede av fiske i en mannsalder, uten å studere månefaser osv.

 

 

Se i tråden om seilbåten til nevøen til @sap_2000 hvor mye jeg faktisk gidder og hjelpe og forklare hvordan og hvorfor og hva hvis, bare TS viser litt innsats i og ville lære, er innstilt på og lære, syns det er morro med fremgang istedenfor å kverulere og avblåse alt man sier også kontre inn med noe piss om boeing747 osv. Jeg kunne skrive side opp og side ned om fisking i den tråden her, men det blir kverulering, livshistorier tilbake til 1992 og masse annet unødvendige. Enkelte ser nok på meg som en frekk drittsekk, andre ser nok på meg en informasjonskilde som er mer enn villig til og dele. 

 

Men jeg er vel litt miljøskadd som 7 eller 8 generasjons yrkesfisker i området TS holder til og etter og ha tatt en 3årig utdannelse som fiskeguide, instruktør, forvaltning, biologi, entomologi (innsektslære), har bygd svært mange fiskestenger, har vært sponsa av fiskeutstyrsprodusent, hatt kontrakt som forskningsfisker for NINA, har vært med på flere radiomerkningsprosjekter, jeg har vært akvariefisk oppdretter på høyt nivå (54 arter og flere gull oppdrett) der jeg måtte sette meg inn i arts-akvarie/biotop/habitat nærmest muligt det naturlige habitatet fisken lever i med tanke på planter som vokser der, ph/gh/kh/nitritt/nitrat vannverdier, jeg er faktisk registrert importør/eksportør av levende fisk og dyr, har importert akvariefisk fra Thailand, jeg mottok noen av de første rokkene som kom til Norge og hadde disse i karantene, har vært med på fiske prosjekt der man har sendt norsk oppdretta akvariefisker til en bestemt elv i Brasil, har vært ansvarlig i en akvarie avdeling i butikk, har jobba som yrkesfisker og har en hel haug pokaler fra en hel haug med fiskekonkuranser. Så jeg kan vel si at FISK er noe som har fulgt meg hele livet på mange forskjellige områder og tidsperioder i livet og jeg har nok holdt på med fisk flere timer enn jeg har holdt på med båt (Jeg er faktisk like perfeksjonist når det kommer til fisk som jeg er når det kommer til glassfiber/gelcoat/jakta på knop) jeg vil faktisk at TS skal få mest ut av fisketurene sine for det er en meget givende hobby MEN da kreves det at man gjør hjemmeleksene sine og forberedelser. En snarvei er og bruke ett par kvelder på å lese Fiskebibelen (med bilde av Andreas i Garmin/olex på forsiden)

 

Målretta fiske er mye mer enn bare artsfiske, hvis man for eks vil ha torsk/lange/brosme til middag så planlegger man turen for det, vil man ha steinbit til middag så må man planlegge litt, vil man ha rødspette/smørflyndre/piggvar til middag så planlegger man ut ifra det. 

 

Jeg mener ikke at TS skal sette seg som mål og få 123 forskjellige arter i Norge. Men lære seg det grunnleggende så han kan sitte på kvelden før og for eks drømme om en 10-15-20kg lange så reise ut og faktisk fiske målretta etter den

 

Sånn fisket har blitt her nede, så må man faktisk gå litt i dybden og man må faktisk vekke jaktinnstinktet i seg for og få suksess, det er ikke så enkelt som å kjøre 10-15min ut og slippe ned hva som helst mer. Faktisk så er det flere plasser innenfor Langesund som leverer godt med fisk. Som man kan fiske på uansett om det er 5m bølger utenfor langesund. 

 

Her kan man se hva de skriver om boka: 

 

Langs vår lange kyst finner vi et stort antall spennende fiskearter, som frister sportsfiskere til sjøen for utfordrende fiskeopplevelser. På en lettfattelig måte gir boka deg svar på alt du lurer på om fisket i sjøen fra land og båt; de viktigste fiskeartene i sjøen, fiskenes biologi og atferd, de gode fiskeplassene, aktuelle fiskemetoder, fiskeutstyr (stenger, sneller, sener, knuter og sluk er stikkord her), miniguide til de beste fiskestedene i Norge og bakgrunnsstoff om fiskene og sjøfisket. Alvestad er en av landets mest meritterte og allsidige sjøfiskere med en rekke topp-plasseringer i havfiskekonkurranser. Han er første nordmann som har fisket seg til en "Super grand slam". Han jobber i fiskeutstyrsfirmaet Pure fishing og er fiskeskribent, instruktør og foredragsholder. Kroglund er vokst opp ytterst ute i havgapet, og er lidenskapelig sportsfisker, har arbeidet som journalist, redaktør og litteraturkritiker.

"Komplett håndbok for sjøfiske ... både lærerik og inspirerende. Anbefales!", magasinet Alt om Fiske.

"Sjøfiskehåndboka er det beste som er skrevet av nordmenn om sportsfiske i sjøen... Vi triller med glede en sekser...", Agderposten.

"Sjøfiskehåndboka gir nytt håp om fangst,", magasinet UTE.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...