Jump to content

Sørlandsferie Bergen-Risør med 24 fots Askeladden C75 Center cabin


Biff22

Recommended Posts

Då er årets ferie begynt, undertegnede og kona, har nå pakket i båten for litt over to ukers ferie mot sørlandet og hjem igjen, båten er ikke den største, men forhåpentligvis stor nok til to. 

Båten er en 2015 Askeladden C75 Center cabin med 300Hk Suzuki, som ble nyinnkjøpt i vinter, marsjfart blir mellom 22-30Knop, alt etter forholdene og toppfart rundt 40 ferie pakket :-)


Vi har begynt reisen fra Bergen til Sunnhordland, der vi har bodd på land noen dager, så imorgen starter det med første overnatting i båten, då vi planlegger dags etappe Sunnhordland til Farsund, vi planlegger Søgne på Søndag, men pga greie vindforhold fredag, kjører vi lengst mulig imorgen, så er det"bare" lindesnes lørdag/søndag, men der tenker eg vi går gjennom Spangereid kanalen.

 

Askeladden.JPG.45aa6f0dc57db22ca9329a9183ab5642.JPGFia.JPG.fc7d792ba6a73fe38e848d0f8cd0b317.JPG

 

Fortøyd på hytten i Sunnhordland                                                                                                       Pus fikk være med ett lite stykke..

 

Bgo.JPG.51322708041031be0b048c264252c939.JPGaasta.JPG.cce7f310b95ed9007e8227ccd561a123.JPG

                                      Innom Bergen med Pus..                                                       Aasta Hansten skimtes mellom Borgundøy og Fjellbergøy

 

Imorgen blir det forhåpentligvis masse bilder, på ferden Halsnøy - Farsund. 

Redigert av Biff22 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kjekt at dere deler med oss som ikke er på sjøen, men som lengter dit. 

 

Skal jeg få komme med noen anbefalinger, så er det følgende:

- Ta dere tid til et stopp/overnatting på Hidra, dvs gjerne Rasvåg. Her går det en flott kanal inn fra Hidrasundet, som deres båt fint takler.

- Er det ruskete rundt Lista kan dere benytte båttrekket over Listeid. Koster ca 800 kr og er en festlig opplevelse. 

 

Sørlandet og mot Risør har mange andre spisskompetanse på, men ta dere god tid fra Kr.sand til Lillesand ((Blindleia) og videre fra Arendal. Mange flotte uthavner i dette området.

 

God tur! Kjekk båt! 

mvh Bergen Dørk

Link to post
Share on other sites

Pusen fikk en røff start på båtlivet, på søndag, drittvær.. så hun blir hjemme iår. 

 

Etter tre timer biltur tilbake til båten, var det nå oppstart, for turen mot dagens mål..

 

Når eg trykker inn startknappen, er begge batteri dau, hører starter går senere og senere og ikke makter jobben.. venter nå på en fetter til kona som har skaffet ett bensin aggregat, er to hytter her men over 100m så då måtte vi hatte mye mer kabler og det har vi ikke nå, så vi satser på bensin aggregatet gjør susen, har landstrømpakke med lader, så håper det blir nok å plugge i kabelen og vente det blir nok strøm til å få liv i Suzukien.. i mellom tiden blir det stuing av siste ankomne utstyr og bagger. 

 

 

IMG_1448.JPG

Link to post
Share on other sites

Biff22, du har vel en strømbryter som velger hvilke av de to batteriene som benyttes til forbruk og hvilket batteri som er startbatteri?

Viktig at du benytter forbruksbatteriet til kjøleskap og ikke begge batteriene! Da skal motorbatteriet være fulladet hele tiden!

Sushi

Link to post
Share on other sites

Da er middag inntatt i Skudeneshamn, litt rufsete gjennom Karmsundet mot Skudeneshamn, så farten ble redusert til 10-12knop for å unngå for mye slag for madammen :-)

 

vi får se om det blir Egersund eller Farsund som blir dagens etappe.. er meldt dårlige vær imorgen så vil komme lengst mulig..

IMG_1471.JPG

IMG_1472.JPG

IMG_1473.JPG

Link to post
Share on other sites

Fra Skudeneshavn til Jærens rev gikk det trått med kona ut vinduet for luft mot kvalmen, heldigvis gikk det bra, etter jærens rev roet sjøen seg, så vi kunne hente inn litt tapt tid.. 

 

nå er det kvelds i båten, og vi har fått koblet til landstrømmen, så no blir det straks legging. Klar for ny dag imorgen tidlig før det blåser opp.IMG_1483.JPG.7efe340e48f5bb99ac1980962bc38f1d.JPG 

IMG_1486.JPG

IMG_1487.JPG

Link to post
Share on other sites

Hei Biff22! Du skal sikkert få mange råd på veien (selv om du strengt tatt ikke har bedt om noen) - men jeg får gi deg et lite råd til rutevalg på strekket Fevik - Lyngør i hvert fall. Jeg hadde allerede laget noen kart til en kompis på Embark for noen dager siden, så da kan jeg jo like gjerne dele de bildene meg deg. "Hisøya rundt" er et must synes jeg (i hvert fall en av veiene). Valgfritt om du går inn øst eller vest om Gjervollsøen inn i Nidelven om du kommer sørfra. Så er det bare å luske av gårde sammen med alle de andre båtene på vei inn til Arendal. Flere gode (i hvert fall to) spisesteder i elven og muligheter for overnatting også.

Videre nordover fra Arendal er det naturlig å velge Tromøysund. Men, Tromøya på ytter'n via innsiden av Tromlingen er en opplevelse (om været tillater det en av veiene). Husk å konsentrere deg gjennom Tromlingsundet. Der er det temmlig grunt noen steder og du må velge rett side av holmen i sundet (godt skiltet akkrat der).

Helt nord i Tromøysund er det flere valg mot Lyngør. Det enkle er den kjappe veien via Bonden og Møkkalasset inn i Oksefjorden/Hagefjorden, men det finnes alternativer. Kartet under viser "indre vei" til Lyngør med den røde streken. Herlig tur enten man drar helt inn til Tvedestrand på veien (fiskekakene inne hos fiskehandleren er verdt turen alene. Legg på et skolebrød fra Baker Broms, så blir det god stemning) eller fortsetter rett til Lyngør. Her er det mye 5 knop, men hyggelig tur uansett. Er du utålmodig har du en exit-mulighet i Kilsund: 
19551055_1828367327190363_1030232452_n.png.0cb011e953eeb9e09c1f680506e02333.png

 

Så har du en helt herlig variant, som jeg absolutt anbefaler en av veiene til/fra Lyngør, nemlig Sandøya og Askerøya på ytter'n. Den løypen ser omtrent slik ut:
19511949_1828359377191158_1780685065_n.png.a6399bc3c96626668e7884c4e664cb80.png 

 

Det kan jo hende at du har spikret hele løypen allerede? Om ikke har du i hvert fall noen alternativer. Lykke til og god sommer!

    

Link to post
Share on other sites

Flotte råd og anbefalinger! Har kun 1 gang vært gjennom dette området med egen båt. Fantastisk. Som vestlending må man ta tiden til å få med seg disse perlene på Sørlandet.

 

Har et spesielt fint minne: Vi var 2 voksne og alle våre 4 barn ombord (3-17 år) i 26 fots båt i 2 uker. En fin sommerdag var vi i Arendal. Overnattet i den flotte gjestehavnen. Gikk derifra oppover Nidelven sålangt vi nesten turde. Kastet anker helt for oss selv, tok med oss såpe og sjampoo og fikk badet hele gjengen i deilig ferskvann. Var vel her deler av Gaus, Roms og Brummund Dals Overfloden ble innspilt. Vakkert og anbefalt! ?

Redigert av Bergen dørk (see edit history)

mvh Bergen Dørk

Link to post
Share on other sites

Hvordan går det med strømmen ombord? 

 

13,2V er lavt hvis du gikk med turtall..... Burde ligge godt over 14.

 

Når det gjelder arendalsområdet så er det kanskje en ide og ta en overnatting på tromlingene....Ikke vært der sjøl, men de lokale på jobben sier det er et fantastisk område. Det er jo ved den ytre leia fra arendal til tvedestrand. Men går jo fint å kjøre litt tilbake igjen etter en natt på tromlingene.

Redigert av Joltus (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Etter nye regn i Egersund igår kveld, skinner solen idag. Etter bunkring i Egersund gikk turen videre til dagens mål Farsund. Det var nok 3-4m på de største bølgene idag, men siden vi fikk de inn litt på skrått bakfra holdt vi 15-20 knop hele vegen. Nok en dag med forbruk på ca 2Nm på milen, no som vanligvis betyr ca 35knop.

 

13,2 var akkurat etter eg plugget av kabelen, idag vsr det 14,2-14,4. Under overfart til Farsund.

 

Siste bilde blir dagens utsikt fra balkongen :-)

IMG_1490.JPG

IMG_1492.JPG

IMG_1494.JPG

IMG_1495.JPG

IMG_1496.JPG

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...