Jump to content

Informasjon angående bruk av markedet for kjøp/salg


Popeye70

Recommended Posts

Etter en innkjøring på en drøy måneds tid ser vi som modererer markedsgruppene at det er endel annonser som ikke følger reglene, og vi som er moderatorer har etter beste evne vært inne og informert og endret på hver melding. Som regel er det Emnetittel som er mangelfull, da det stilles krav til hvordan denne skal utformes. Her blir det nå en endring fra moderatorenes side, når det kommer til hvordan vi reagerer på mangelfulle annonser.

 

Kjapt oppsummert: Fra og med 1. august kommer vi som er moderatorer for markedet til å håndheve reglene i markedsgruppene strengere enn vi har hittil.


Salgsgruppene
Salgsannonser som ikke tilfredsstiller reglene vil heretter bli flyttet til underforumet "Avviste salgsannonser". Oppdager du at annonsen din er borte fra det forumet hvor du postet den så har vi flyttet den, og årsaken er at den ikke tilfredsstiller kravene. I "Avviste salgsannonser" vil KUN den som har postet den enkelte annonsen se denne, samt moderatorene som kan se alle annonser. For andre vil "Avviste salgsannonser" se tomt ut.

 

Kjøpsgruppene
Her er det litt vanskeligere å håndheve reglene 100%, da det kan være vanskelig for den som vil kjøpe noe å sette en pris på det objektet man er ute etter - det er jo som regel selger som bestemmer pris (evt i samarbeid med kjøper). Vi anerkjenner den problemstillingen, men oppfordrer uansett alle til å følge reglene så godt de kan, og ber dere heller oppgi fastpris, et prisintervall eller en makspris for det dere ønsker å kjøpe. (Eksempel: "Ønsker å kjøpe 5 HK Yamaha totakter i Osloområdet, 0 - 5000,- kroner"). Også her blir mangelfulle annonser flyttet, til "Avviste kjøpsannonser".

 

Vi oppfordrer alle som vil legge inn en annonse til å lese gjennom reglene for markedet: https://baatplassen.no/i/terms#marked. Her står det viktig informasjon som dere trenger for å få en annonse godkjent. Det viktigste dere kan gjøre er å finne en god og beskrivende emnetittel - denne skal inneholde produktnavn og pris, samt stedsinformasjon hvis det er relevant (skal du selge en liten påhengsmotor er det f.eks. relevant for kjøper om den befinner seg i Finnmark eller Aust-Agder).

 

Husk: Med en god emnetittel kan de som leser raskt få et innblikk i hva annonsen gjelder og kan ta en beslutning om den er relevant eller ei uten å åpne selve annonsen.

 

Eksempler på gode emnetitler:

Salgsannonse: "2006-modell 5 HK Yamaha totakter selges, Oslo, 5000,- kroner"

Kjøpsannonse: "2003 til 2007-modell 5 HK Yamaha totakter ønskes kjøpt, kan hente i stor-Osloområdet, max 5000,- kroner"

Redigert av Popeye70 (see edit history)

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...