Jump to content

Over og ut for Stad skipstunnel


Guest Avmønstret#

Recommended Posts

Guest Avmønstret#

https://www.nrk.no/sognogfjordane/hundrevis-har-mista-livet-pa-havet-her-_-_______-i-dag-kan-regjeringa-kome-med-loysinga-1.14235647

 

Da var det kroken på døra. Som kanskje er like greit med tanke på at det ville kostet 26 000,- for hver passering i 40 år. 

 

Minner ikke rent lite om dyre veiprosjekter, alle roper "vil ha! Vil ha!", men når det blir realitet så vil de ikke betale for seg. Godt dette blir stoppet i tide. 

Link to post
Share on other sites

Det var vel og bra!  finnes mye annet fornuftig å bruke de statspengene på ja!! Tror ikke dette var et veldig stort ønske fra skipstransportens sin side..  Tidene har forandret seg og besparelsen på å gå den tunellen er vel mikroskopisk, samt at de fleste moderne fartøy ikke har så store problemer med å gå på utsiden selv om været er litt ruskete!

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
Share on other sites

Står vel ingenting i artikkelen,  om at det er kansellert foreløpig...

Tror også en tunnel i mindre skala hadde vært mer realistisk...

I dag kan der ikke settes opp hurtigbåt forbindelse nordover fra Selje, noe som er det vanligste trannsportmiddelet på vestlandskysten.. 

Større skip kommer seg stort sett rundt uansett vær..

Link to post
Share on other sites

NTP er vedtatt av Stortinget, så her kan verken regjering eller departement bestemme noe på egenhånd

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#
fjordgrynt skrev 2 minutter siden:

Det er bra at det ihvertfall er noen fantasiprosjekter som renner ut i sanden, og ikke belastes skattebetalerne med uhyggelige beløp. Jf. bompengesaken i Rogaland, som etterhvert har fått nasjonal oppmerksomhet. Det er et nødvedig prosjekt, som vil gavne den regionen i de neste 5 hundre årene. Men det forlanges at hele prosjektet skal betales av den lokale befolkningen i løpet av 15 år - lokalbefolkningen skal flås til skinnet - når nasjonen har femten tusen fantasillioner i banken - hele tanken bak en slik finansiering er jo helt sinnsyk. Når til og med våre lett talentløse naboer i øst, svenskene, som langt ut på 70-tallet laget biler med to-taktsmotorer, og jagerfly som datt ut av himmelen rett som det var, klarer å bygge ut infrastruktur uten å belaste den enkelte billist - da burde vi klare det også. De har jo ikke engang et oljefond å ta av - og det er ingen naturlov som sier at det er forbudt å bruke oljepenger for å  styrke landets infrastuktur. Tvert imot - er det noe disse pengene skulle blitt brukt til, så er det nettopp det !

 

Stem på nok-er-nok ved neste valg - og sørg for en bedre fremtid for alle.

 

Sitter ikke nok- er- nok i regjeringa og vedtar dette da. Trodde de allerede var stemt inn :-D

 

Forøvrig vås fra ende til annen. Folk skal selvsagt betale for vei etter bruk. Jeg skal ikke betale for Rogaland, men betaler gjerne om jeg skal kjøre gjennom der. 

 

Dårlig stil å sutre om mer vei og så prøve å stikke fra regninga. 

Link to post
Share on other sites

Aldri skjønt hvofor det er så rettferdig at alle skal betale like mye for å bruke en vei, også når man ikke bruker denne. Vel, vel, nå er det jo som regel slik at rettferdighet er hva som passer den enkelte best i den aktuelle situasjonen. Menneskelig, javel, men ganske så egoistisk!

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#
fjordgrynt skrev 41 minutter siden:

Hva var egentlig ideen med denne tunellen i utgangspunktet ? Det er vel aldri så røft vær at skipene ikke kan seile uten tunnell ? Det er jo store skip man snakker om her - ikke joller og robåter. Sikkert mer behagelig med tunnell - men er det verdt prisen ? Er vel rimeligere med sjøsyketabletter til sarte sjeler, vil jeg tro.

 

Ideen var, for noen, kanskje at de trodde de skulle få passere tunnelen gratis i sine fritidsbåter og sende gigantregninga til skattebetalere i resten av landet, feks ett søskenbarn på Gjøvik eller tante på Tynset. 

 

Blir en båtgjeng som sender drapstrusler til politikere, gjennomfører "seil sakte" rundt Stadt, river ned noen sjømerker og seiler i veien for RS nå da eller? ;-) 

Link to post
Share on other sites

Brigg skrev 43 minutter siden:

Bare et kontrollspørsmål: Har dere vært rundt Statt med fritidsbåt?

 

Ja mange ganger, har også vært tvunget til å snu der...

 

Pinkvin skrev 6 minutter siden:

 

Blir en båtgjeng som sender drapstrusler til politikere, gjennomfører "seil sakte" rundt Stadt, river ned noen sjømerker og seiler i veien for RS nå da eller? ;-) 

 

????

Link to post
Share on other sites

Stadt skipstunnel er ikkje tenkt for store fartøy som det står lenger oppe her.

 

Den er tenkt for fartøy opp til Hurtigruta sin storleik. Og Hurtigruta kan fint bli stoppa pga dårleg vær på Stadt. 

 

Med ynskje om meir gods frå land til sjø og mens me kjem nærmare og nærmare autonome fartøy, så er verkeleg denne tunnel på sin plass.  

 

Hurtigbåtar har vore nemnt. Det å knytte saman Måløy/Hareid med hurtigbåt vil gjere at me har samanhengande hurtigbåtdekning frå Kvinnherad og til Trondheim. For aksen Florø-Ålesund vil dette bety enormt mykje for næringslivet. 

 

For fritidsbåtar er jo tunnelen uvurderleg. Den vil gjere at det vert lettare å utvide turområdet sitt både nordover og sørover. For å ikkje snakke om den store fiskeflåten med "småbåtar" som kvart år reiser t/r Lofoten eller tilsvarande. Turisme har vore nemnt. Det er klart at denne tunnelen blir ein attraksjon!

 

Berre kostnadssprekken for opprusting av Prinsens gate 26 med tilhøyrande innkøyringstunnel ved Stortinget er nesten tilsvsrande heile kostnaden ved Stadt skipstunnel. Ein snakkar om pris per passering av skipstunnelen, men kva er kostnaden per garasjeplass i Stortinget? Dette blir banka rett gjennom, mens skipstunnelen må stadig gjennom nye konsekvensutredningar, noko som gjer at kostnadane aukar. 

 

Follobanen, starta på 12 milliardar og er vel langt over 30 millliardar no.

 

Det å ikkje bygge Stadt skipstunnel er dårleg distriktspolitikk og i llkheit med masse anna som kjem frå Løvebakken, eit hån mot oss som bur på kysten.

 

Siste i rekka av ting er dette: https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/karAVk/Ma-trolig-kutte-fergeavganger-for-a-betale-miljokrav . Stortinget skal ha miljøferjer, men vil ikkje betale. Kven må lide, jo bygdefolket på kysten. Det er ikkje akkurat som om dette fører til meir busetning i distrikta.

Link to post
Share on other sites

8 hours ago, Eureka said:

Tunnelen koster ikke mere enn det koster å ekspropriere eiendom, rive 400 hus samt støyisolert enda flere i område Høvik, eller der omkring, ifbm bredere vei

 

Og derfor skal tunnellen bygges eller E18 inn mot Oslo glemmes?

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Brigg skrev for 22 timer siden:

Bare et kontrollspørsmål: Har dere vært rundt Statt med fritidsbåt?

Jepp. Helt udramatisk. Har også båt som er i stand til å seile rundt Stadt ca 360 dager i året. Men vil nok ligge værfast ganske mange dager til, ikke trivelig på havet i over 25 m/s. Har vært forbi Stadt i over 20 m/s. Det ble dyrt, så vet hvor ubehagelig det er.

 

Må være veldig mye billigere å sponse lastebil og utvide veien litt slik at båter under 45 fot kan fraktes over land. Ser fordelen for hurtigbåter, men alle andre er greit mener jeg. Dette er sløsing med ressurser så det holder. 

Link to post
Share on other sites

On 10/9/2018 at 11:43 PM, Eureka said:

Kjørt veien opp over fjellet fra Selje? 

 

 

Jepp! Er spennende uten 45 fot båt på slep. Må gjøres noe med veien da i tifelle! 

Hjemmeside: https://www.sbarmen.no/

 

"Sofia" Nor Star 350 HT, 2008 modell med D6-370

"Sobasa" Nidelv 300 Sport, 2007 modell med D6-350: Historisk Finn annonse

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...