Jump to content

FM motor vært under vann, starter fungerer ikke


Steely

Recommended Posts

Noen som har tips vedr en Fredrikstad motor modell S2 som har vært en tur delvis under vann??

 

Den ble lagt på vannet på kvelden 23.06.2018 ca kl. 2100, og fikk beskjed ca kl 1000 morgenen etter, da hadde den vært under vann ca 10-15 cm over dørken.
Motoren var i ferskvann (Mjøsa).
Ble lenset og satt på land, der den stod 4-5 dager før vi fikk sett mer på den. Problemet da var at den gikk rundt noen omdreininger før den på en måte låste seg. Dro svinghjulet tilbake litt, og gikk nye runder før den satt fast igjen. Bare et klikk i startmotoren. Det som er gjort er at oljen er tømt og fylt på ny og skiftet et rele.
Link to post
Share on other sites

Den burde vært startet opp med en gang den var tatt opp, eventulet blitt liggende under vann til det var tid til å jobbe med den.

 

SÅ sånn det er nå: Har dere prøvd å ta ut pluggene og kjøre den på starteren uten disse I? Ha gjerne I olje I sylindrene, det har den godt av. Men sørg for at den blåser ut det meste før dere setter pluggene I igjen.

Link to post
Share on other sites

startmotoren er ein veldig liten del av dette problemet. Det at motoren har stått i dager etter drukning, uten å bli tømt for vatn og reingjort, er katastrofe. Eg var sjølv med på å ta opp ein Sabb, den blei, heilt bevisst, liggande på botn i veker, til vi hadde tid til å ta oss av den. Men når den so kom opp or vatnet, so var den i gang i løpet av ca tre timer. Dog rett skal vera rett, der kom ny starter og ein ny gammel dynamo. Men alt det som denne blandingen av olje, vatn og kaup kan gjera med ein motor, rust i sylindre, rust i ventilføringer rustne lagre, eg vil foreslå å ta motoren på land, skru den i småbiter, gjera bitane rein og bygga motoren opp att. Og so litt maling på toppen, so blir motoren sååå nyovermalt :giggle:

Link to post
Share on other sites

Har fått vann i motoren flere ganger. Du må ikke starte den eller forsøke på det uten å få ut vann. Du kan bøye veivstakene om du prøver for hardt.

 

Husk også at olje er lettere enn vann. Vannet legger seg på bunn i oljepanna og oljen oppunder stempelet. En kjap metode om motoren ikke har vert lenge under er å suge ut vann og olje fra bunnpanna. Fylle på ny olje. Skru ut dyser. Tørne motor. Få ut Alt vann. Gjerne med startmotoren om denne virker. Å demontere starteren er ofte gjort på 20 min. Skyll den og legg den i steikeovnen. Rens med sprit og trykkluft. Gjør ren kommentator. Test den med startkabler før du montere.

 

Sett inn dyser og start motoren. Diesel system og kjøle system trenger man normalt ikke gjøre noe med. Kjør den varm og sjekk om olje blir grå. Blir den det skift den. Litt vann i oljen fordamper av seg selv.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...