Jump to content

Skifte eksosgjennomføring 89mm 90 grader


_Bliss_

Recommended Posts

Fant tilfeldigvis ett lite hull i eksosgjennomføringen. Denne bør nok derfor skiftes. mulig det kan tettes midlertidig, men det er i/ under vannlinje så det vør være på stelle.

Har idag en gjennomføring med 90 graders bend. Finner kun med 45 graders bend på nettet. Er det noen som vet hvem som leverer dette?20190519_211923.jpg.66b22905ae688cc3e48bdf6b660ca61f.jpg

Link to post
Share on other sites

ser ut som det må bli gjennomføring med 45 graders bend. Føringen av eksosslangen vil bli noe annerledes. Er det andre ting en høyden på eksosslangen (svanehalsen) man må passe på? hvor mye har evt noen cm endring i høyde på det høyest punktet på slangen å si?

Link to post
Share on other sites

det ser i iallefall ikke omfattende ut fra utsiden, men har ikke utstyr/ kunnskap til å sveise selv. Båten står på slipp, så da er det knapt med tid også;) Det enkleste hadde vært Kjemisk metall el., men det er vel ikke optimalt under vannlinjen akkurat..

Link to post
Share on other sites

Selv om du ikke sveiser selv, så er det jo mange andre som behersker den kunsten :smiley:  Jeg tenkte bare slik at det kan være fort gjort å sveise bendet hvis det ellers er ok, da slipper du jobben med å bygge om til noe annet som egentlig ikke passer. Drar ofte med seg mer jobb enn først antatt å gjøre om. 

Link to post
Share on other sites

ja det blir som regel alltid noe ekstra:smiley: men det blir egentlig bare endring fra 90 grader til 45 grader. det er plass innvendig,

så det skulle ikke ny på noen utfordringer. når en først tar jobben med å demontere en gjennomføring som er 25 år, er det kanskje greit å skifte den samtidig?

så lenge jeg passer på å ha samme høyde på toppen på eksosslange bør vel det gå fint..?

Link to post
Share on other sites

Ta ut genomföringen och ta den till en lokal svetsare som Komodo skriver.

 

Går den att svetsa slipper du unnan med en hundralapp eller två och har Du tur så gör han jobbet medan Du väntar.

 

Skall du byta så kommer det antagligen till en massa tilläggsjobb ss att plasta igen och flytta hål mm.

Ellers så hade Volvo en 90 graders 89 mm böj i lättmetall tidigare.

 

:fishing:

Link to post
Share on other sites

Fikk tak i rn 90 graders gjennomføring hos ett lokalt verksted:smiley: Røyksund mekaniske.

Så da får jeg se når jeg demonterer ikveld om det er bolt on, eller om det må bores nye hull etc..den nye er polert syrefast (det som er synlig) gjennomføringen er i/ delvis under vannlinje, er det bunnstoff som gjelder på polert syrefast også?

Det er også dryppkant, noe detvirker å være på de fleste nye, men det har vel ikke noe å bety selv om den ligger under vann..

Link to post
Share on other sites

Stadig nye utfordringer:smiley: når jeg demonterte eksosslangen fra gjennomføringen la je merke til at det var brukt fugemasse etc mellom rør og slange for å få det tett. Fant nå ut at grunnen til det er nok at røret som er brukt på gjennomføringen ikke er 89mm. Har ikke fått tatt eksakt må enda, men det er ca83-84mm. Så da er spørsmålet er det mulig å klemme tett med eksosklemmer?

Ønsker ikke å ha en løsning med massr griseri for å få det tett.

 

Tenker nå at den beste løsningen blir å montere den nye gjennomføringen. Da blir det boring av nye hull til festing. Flensen dekker uansett ovet de gamle så det skal gå fint. Tetter med tec 7 mellom skrog og flens da fylles samtidig de gammle hullene. Virker dette som en fornuftig løsning?

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...