Jump to content

Lakk som flasser av i store flak


Muggebigge

Recommended Posts

Har en gammel trepram som skal gjøres klar for sommeren. Oppdaget enkelte bobler i lakken, noe som resulterte i at jeg kunne trekke av store flak med gammel lakk. Anbefales det at jeg trekker av mest mulig lakk? Eller skal jeg kun ta av det som har luft under? 

06CA5311-E656-4C20-8C8A-839E60BBA293.jpeg

2A5AAF3F-1C73-492D-84DA-48203FFE611C.jpeg

Edited by Muggebigge
Mer informasjon (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hvis resten og ser slik ut ville jeg ha gjort den jobben det er å fjerne den gamle lakken. Skraping og sliping til slutt. Husker du hvilken lakk som er brukt tidligere?


Den enkleste veien videre er å la skroget få ligge tørt under tak en ukes tid før du impregnerer med Owatrol D1 (eller tilsvarende impregnering) og avslutter med noen strøk med D2 (eller tilsvarende lakk/herdende olje). D1’en vil fortrenge fuktighet og impregnere, mens D2’en gir glans og beskyttelse slik at ikke D1’en vaskes ut av vann med det første.

 

For ordens skyld, det finnes mange produkter som gjør samme jobben som Owatrol D1 og D2 her, nevnte bare dette fordi jeg har god erfaring med det (forutsatt at jobben gjøres skikkelig). Impregnering først for å erstatte fuktighet i treet med olje, og så forsegling til slutt.

Link to post
Share on other sites

Takk for tips. Det er brukt Owatrol tidligere. Jeg har dessverre ikke mulighet til å legge båten under tak. Kan legge presenning over til neste gang vi kommer ned på hytta eventuelt.  

Link to post
Share on other sites

Bare hyggelig😊

 

Kan nok være en fordel å få lagt presenningen slik at den ikke ligger for tett mot skroget, altså få spent presenningen opp på et vis slik at det blir luftig under.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...