Jump to content

Dårlig lokk på sjøvannsfilter Volvo penta D3


tnlu

Recommended Posts

Har en tid sett litt salt renning utvendig på sjøvannsfilteret på en 2011 170hk D3. Trodde det var pakning og har prøvd å tette ved å rengjøre og legge vaselin på tetningsflater. Såg enda en gang på det i dag og så da en ca 3 cm sprekk i lokket. Ser nå på forumet at det ikke er første gang desse lokka sprekker. Hvis dette lokket gir seg helt fyller man fort motorrom når man går da filter er på trykkende (etter impeller). Har nå sikret lokket ekstra med strips i påvente av at nytt lokk kommer i posten. Så oppfordring til alle som har dette lokket. Sjekk at det er helt og pent og gjerne ikke skru for hardt til.

Delenummer 21863984. Forstod det slik at nye lokk er forsterket. Ref svar fra Marinedeler: Dette er det siste nummeret. Det forige art nummeret er erstattet av en grunn " var svaret jeg fikk fra Volvo .

Screenshot_20200712-135016_Chrome.jpg

Link to post
Share on other sites

Kan være en ide å sjekke at du ikke har noen blokkeringer/innsnevringer på sjøvannskretsen etter filteret. Jeg tenker da på varmeveksler, eksosbend etc.

Link to post
Share on other sites

Hei. Takker for tipset. Er fri passasje og nylig kjørt rens så ikke problem med gjennomstrømning eller temperatur. Ser flere har hatt trøbbel med disse lokka. Er nok derfor Volvo svarte Marinedeler som de gjorde. Satser det er meir plast i det nye 👍👍

Link to post
Share on other sites

Om det det samme lokk som D6 hadde, så ja, disse var det trøbbel med og mange har fått nedsalta motor og drukna dynamo. 
 

bytta lokket på D6 allerede i 2011 tror jeg. Ny type er med gjennomsiktig lokk og 4 bolter

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...