Jump to content

Nettbrett, kartprogram som fungerer offline?


betjent

Recommended Posts

betjent

Hei. 

Jeg har brukt min telefon med gule sider sjø som navigasjon. Men synes det blir litt smått.

Nå vurderer jeg å kjøpe et nettbrett til bruk for navigasjon. (Turene blir kun i fjorden) 

Må nettbrettet ha Internett tilgang på sjøen, eller er det nok med å laste ned kartet i forkant.

 

Link to post
Bodehode

Jeg bruker iPad med simkort (da er det med GPS).

Har iSailor med nedlastet kart, så har jeg kart om det er mobildekning eller ei.

Fungerer greit, men bruker mye strøm, så det er greit med en 2A lader i båten.

Ikke spesielt bra med hensyn til sol, da blir skjermen litt lyssvak.

Veldig greit når vi er flere i båten, så kan copilot være navigatør :-)

Har samme programmet på mobiltelefon i backup.

 

Link to post
betjent

Vil det si at jeg må ha simkort i nettbrettet? 

Har kikket på Huawei MatePad 10s med tilkoblingsmuligheter for GPS. 

Men jeg må vel kanskje ha simkort for at gps skal kunne fungere. 

Her må jeg kanskje ha noe abonnement via f. eks telenor også? 

Spør da jeg ikke har greie på dette.. 🤔

Link to post

På en iPad med mulighet for sim kort er det innebygget GPS.  Du trenger ikke sette inn sim kort for at fks Navionics kart skal kjøre. 

Link to post
hanto1

Har hatt jeppesen/ C-Map på nettbrettet i årevis, funker veldig greit.

Link to post
4l64tro55
Flid skrev 11 minutter siden:

På en iPad med mulighet for sim kort er det innebygget GPS.

Hmmm... Ungene har iPader begge to, begge har fungerende GPS uten SIM.

Link to post
Olevine

Androidbrett har gpssensor uten at det trenger ha simkort eller plass til simkort. Jeg kjøpte et Samsung Tab A i fjor og er veldig godt fornøyd med det. Når jeg setter lysstyrken til dagslys odds er det overraskende godt også i direkte sollys. Vær bare obs på at det han bli varm og slutte å lade etter en stund i direkte sollys. Gjelder fra begge sider.

Link to post
EmilS

Huawei Mate Pad 10 er sikkert bra til sjøkart. Men den mangler GOOGLE sine apper og tjenester. Trumf sørget for det. 

Jeg bruker Lenovo brett i tillegg til Furuno MFD. C-MAP på brettet fungerer veldig bra. Har også Gule sider og Nautical Classic . Trenger ikke sim-kort på Android brett.

Link to post
Vestlandssong

Eg brukar samsung Galaxy Tab 10 med Naviotics app. Den har GPS, uten sim-kort. Betalte under 2000 for den og det funker veldig bra. 🙂

Link to post
Cetus

Kjøpte nylig et Samsung Galaxy Tab S6 lite uten 4G, men har GPS. Har lastet ned guleside kart og Garmin Captain kart for offline bruk. Fungerer helt utmerket i tilegg til kartplotter. Det som er viktig er å sjekke om nettbrett har innebygd GPS, vet Apple sine må du ha den versjon med 4G for å få innebygt GPS.

Link to post

I kartverkets app som heter "hvor" laster du gratis ned oppdaterte kart for land og sjø.

Fyrsektorer mangler, men ellers er alt der.

Trenger ikke sim el, men brettet eller tlf må ha gps.

Link to post
Cerberus
Posted (edited)

Gule sider kan laste ned kart på forhånd ja og brukes uten nett. Eg har det slik pr nå på nettbrettet

Edited by Cerberus
Link to post
Jernbåten

Jeg har et gammelt Samsung brett med GPS, og Samsung telefon med GPS. Begge kjører Navionics helt utmerket uten telefondekning. Og dette er greier som er noen år gamle. Rundt 2014 eller deromkring. 

Link to post

har også isailor på to stk ipad som mottar posisjon og ais mål over wifi. ingen internett

Link to post
Tudilutt
Posted (edited)

Har du Ipad uten GPS kun WIFI kan du kjøpe en enkel ekstern bluetooth-basert GPS mottager(ca 1000 spenn). Merk at dette ikke fungerer for fx Gule sider sjøen(da må Ipaden ha innebygget GPS), men for Isailor fungerer det utmerket. Greit å kjøpe en som kan lades slik at den ikke trenger ekstern strøm. Min holder ca. 8 timer.

 

 

Edited by Tudilutt
Link to post
betjent
Posted (edited)

Takker for mange gode svar. 

Endte opp med å kjøpe meg nettbrett fra Huawei - MatePad T 10s  

Ser allerede nå ut som en liten tabbe. 

Får ikke lastet ned appene jeg skulle hatt... Nb: Fikk gulesider sjø over med clone, men programmet vil ikke kjøre som det skal. Ikke kompatibelt med nettbrett er beskjeden. 

Er det noen som har tips til app som kan brukes? Om ikke ser det ut for at jeg må skaffe meg et annet merke.. Ipad, Samsung, Lenovo etc. 

På forhånd takk. 

Edited by betjent
Link to post
Roger jo
Posted (edited)
betjent skrev for 3 timer siden:

Er det noen som har tips til app som kan brukes?

Men du kjøpte feil brett. løp og bytt.

» OpenCPN for Android is not expensive, only a small one-time fee of 9.95 €. Get it at  Google Play  » and Free  oeSENC Plugin for OpenCPN 

Digital oeSENC charts of Norway are only 21,00 € » 

Gratis oppdatering i et år, virker etter året er utløpet, men uten oppdatering. 

 

PS:

Det er vel normal angrerett?  Hvis du sa hva du skulle bruke den til.

 

Edited by Roger jo
Link to post
Hulda

Mener å ha lest en eller annen plass at det er en uoverenstemmelse mellom USA og Kina. Huawei får ikke bruke Android/Google. Dermed kan det oppstå chrash på enkelte applikasjoner. Samsung kjører så det suser.

Link to post
PiperBill

Jeg har en Lenovo Yoga nettbrett som jeg bruker ved siden av en Garmin plotter. Litt svak lysstyrke men det er kanskje en svakhet med alle nettbrettløsninger. Det lønner seg å ha antirefleks skjermfolje på. Guleside på sjøen er blitt min favoritt app. Man kan laste ned kart for så å bruke det offline på sjøen. Koster Kr140/år i abonnement. Navionics er veldig bra men koster rundt kr500/år. NV-Charts er en bra app men kartene er nokså dårlig.. i allefall for Oslofjord. Jeg like Gulesider.. lett å lage ruter, den viser AIS, kan laste ned kart, Ganske rene (ikke rotede) og oversiktlige kart.

NB1.jpg

NB2.jpg

Link to post
jrr1969
Posted (edited)

Jeg også bruker Gule sider sjø som jeg har lastet ned som app og synes den er perfekt har brukt den til og legge inn waypunkt på rutene jeg har reist og den er super-lett og bruke og gode kart og som nevnt den Ais funksjonen gjør det lett og holde oversikt over store skip og båter med deres kurs og hastighet ,så man lett planlegger og ikke kommer i veien-

gikk sist uke forbi Kolsnes og fikk varsel om stor skipstraffikk i området - så satte funksjonen på og dermed lettere og planlegge for da visste jeg deres kurs og hastighet så ikke man kom for nære eller forstyrret dem- og billig som nevnt her tror det var 139,-kr året og legger jeg inn kurs eller noe som ikke holder dybden eller at planlagt rute krasjer med mine båt data,

da kommer automatisk inn forslag til endring av planlagt rute rundt eller forbi det området med dybde /evt høyde (hvis man er seilbåt og luftspenn-broer)-da har jeg selvsagt lagt inn alle mine båtdata- lengde -bredde -høyde-dyptgënde - m,m 

nå har jeg hatt den og brukt den siden i fjor en gang og har vert mer eller mindre langs hele den norske vestkysten med den - sandnes/stavanger i sør og til nord forbi øygarden/fedje og innover hardangerfjorden og rundt om i sunnhordaland og Gule sider sjø  har vert helt dekkende og hjulpet meg mye.

Og der er og et eget kart med alle sjøkart data over Shetland og den dekker hele Norges kystlinje fra Svenske grensa til den Russiske grensa i nord

Edited by jrr1969
Link to post
PiperBill

Gulesider kan også viser kart som flyfoto men med alt av kartdata lagd opp på. Når det gjelder ruter så kan man markere inntil 5 waypoints så lager den en rute som går innom de punktene. Den mangler vind, vær og bølger overlays men det kan lett skaffes fra andre apper. Jobber man med Gulesider på en PC (f.eks hjemme) så vil alt av ruter og annet data som lages på PCen blir automatisk overført til appen på nettbrettet nå man åpne den. 

 

Gulsjo.png

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...