Jump to content

Olje til trim/tiltpumpe


Tom Erik Pederse

Recommended Posts

Jeg trodde det var atf olje på min pumpem, men oljen har ingen lukt, samt at den er gulbrun av farge. Regner med det er hydraulikkolje, men vet selvfølgelig ikke hvilken type. Er det slik at en kan blande all hydraulikkolje? :)

Link to post

Du har helt glemt å fortelle hva slags drev du har eller om det er en utenbordsmotor...

 

Tom Erik Pederse skrev 38 minutter siden:

Er det slik at en kan blande all hydraulikkolje?

 

Du kan i prinsipp blande all hydraulikkolje, men det vil selvfølgelig påvirke oljens egenskaper i mer eller mindre grad avhengig av hva du blander. Er ikke alltid dette er like lurt.

Link to post

Nei, det var jo det jeg tenkte. Oljen vil jo alltid bli så "dårlig" som den med dårligs kvalitet om en blander. Men det er "bare" til tilten, så hvor stor betydning kan det ha? :)

Link to post
Posted (edited)

Om du absolutt vil benytte en annen olje enn det som er spesifisert for formålet så vil det, i et nødstilfelle, trolig fungere over en kortere eller lengre periode med alt fra tran og soyaolje til diesel eller frostvæske. Slitasje på pumpen er nok et av de største akutte problemene, men denne pumpen går jo ikke akkurat kontinuerlig. Å blande 46 olje og ATF olje virker ikke umiddelbart som en god idé i mitt hode, men hvorfor kan du ikke bare etterfylle med oljen som er spesifisert til maskineriet?

 

Du kommer aldri til å få noen annen anbefaling enn dette her på forumet, uansett hvordan du formulerer spørsmålet... 

Edited by X10an
Link to post
Posted (edited)

Det er jo akkurat det som er utfordringern her. Jeg finner ingen spesifikasjoner, ei heller klarer jeg finne ut av hvilken olje som har blitt brukt før jeg overtok båten. Det er forresten en 290 dp-a drev :)

Edited by Tom Erik Pederse
Link to post
Posted (edited)

Volvo Penta drev og oljer:

https://fybmarine.shop/download/sample/901

_20210607_010229.JPG.d3388f00dcd9766e0f895210ed810c7c.JPG

 

Ups, jeg ser at jeg glemte hva innlegget egentlig handlet om. Jeg hadde glemt at vi egentlig snakket om olje til trim/tilt. Jeg har nok ikke vært borti olje til dette på et slikt drev. Googlet litt rundt og forstår problemstillingen din. Det er ikke høye krav til slik olje, og den opplever ikke ekstreme forhold, så jeg hadde nok endt opp med å fylle ATF olje. Om jeg skulle anbefalt noe til andre ville jeg bedt dem reise til gullsmeden (VP-forhandleren) og hørt hva han ønsker å selge deg...

Edited by X10an
Link to post

Hvis du finder "operators manual" til VP AQAD41A, som brugte DP290-a, så findes på side 22:

 

image.png.7befe4d91d3f59715959983608cd82cb.png

 

Jeg vil tro fritureolie kan gøre det ...

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...