Jump to content

Hva bør vi gjøre med liten skade under båten etter grunnstøting?


ElRo

Recommended Posts

Vi hadde et lite møte med et skvalpeskjær og fikk en skade under båten. Skaden er 3-5 cm og sitter helt bak ved propellen. Vi er usikre på om den har gått igjennom gelcoaten og inn til glassfiberen eller ikke. Er det noen med litt mer kjennskap som kan se på bildene og komme med noen tips? 

IMG_7857.PNG

IMG_7906.jpg

Link to post

Litt vanskelig å se sikkert, men det ser ut som om det er inn til glassfiberen. Uansett ikke noen stor skade dette, så det reparerer du lett. Skrap eller slip vekk bunnstoffet noen cm. rundt skaden, men kun inn til primer, ikke inn til gelcoat. Så sliper du selve skaden helt ren med grovt papir (K40 eller 60), og maler over med et par tre strøk topcoat, evt. legger på litt gelcoatsparkel. Når sparkelen har herdet sliper du det jevnt. Til slutt maler du over med 3-4 strøk tokomponent epoxyprimer, og mens det siste strøket er klebrig legger du på et strøk hardt bunnstoff, deretter et strøk selvpolerende. 

 

Det var den gode måten å gjøre det på. De fleste ville nok bare penslet på litt bunnstoff. Så har du alle varianter mellom der :smiley:

Link to post

Takk for svar. Det høres ut som at du har litt peiling, så da har jeg et spørsmål til: nå har den ligget i vannet halvannen uke siden skaden skjedde, burde den ligge på land å tørke en stund før vi fikser? Hvis glassfiberen har sugd til seg vann?

Link to post

Nei, den trenger ikke å tørke. Bare slip deg inn på rent underlag, enten det er glassfiberlaminat eller gelcoat som er skrapet fram. Dersom du er gjennom gelcoaten og inne på laminatet, trekker det uansett ikke vann som en svamp. Bare slip litt, så er du inne på det tørre. 

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...