Jump to content

Hvordan peile motorolje?


nordgutt

Recommended Posts

Har en 2019 modell D4-300, straks rundet 100 timer. Siden motor/drev er under garanti har jeg tatt all service hos godkjent Volvo Penta verksted. I fjor hadde de fylt for lite olje, i år var det for mye! Jeg har i år sugd ut 1,3 liter og, om jeg er rask ned og opp med peilepinnen ligger den nå på maksmerket. Vurderer å suge ut enda litt mer. Burde være unødvendig å ligge høyere en midt mellom max/min? Dersom jeg lar peilepinnen stå nede i mer enn 5 sekunder kryper den fortsatt over maks. Når jeg drar opp peilepinnen etter at båten har ligget stille over natta er nivået langt over maks, ref. vedlagt bilde. Båten ligger på vannet og motoren er rimelig i vater. Er dette normalt? Det er litt for dumt, men må spørre; Hvordan peiles olje korrekt?

IMG_1685.jpg

Link to post

Stort veivhus på disse. Peil dagen etter kjøring.

Har alltid hatt midt på peilepinnen på mine D motorer. Aldri max.

 

Jeg opplevde forskjellig nivå fra side til side av peielepinnen. Ble aldri klok på det - men valgte siden det var lavest på. Der var også streken på oljen rett. På andre siden så det mer ut som om oljen hadde ligget i røret til peilepinnen.

 

 

Edited by Bitteliten
Link to post

Ta kontakt med serviceverkstedet. Det derre er ikke normalt. Sjekk hvor mye olje du har blitt fakturert for. Sjekk instruksjonsboken hvor mye som skal gå på. Om oljenivået stiger er det feil et sted.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...