Jump to content

Vurdere kjøp av Arabesque 30


harahorn

Recommended Posts

Hei, dette er en relativt lite kjent båttype i Norge, men den er en typisk representant for sin type båt fra denne tida. Helt grei kvalitet og solide men litt trege seilegenskaper sett med moderne øyne. Brødrene Becker som står bak Arabesque er kjente figurer i seilverdenen og har konstruert og bygget mange båter.

 

Mere kjente båter av samme type og fra samme tid er f.eks Comfort 30 og Albin Ballad. Men mye viktigere enn båtmerke er tilstanden. Hvordan er den vedlikeholdt og oppgradert. Er motoren original kan du regne med den må byttes. Nye seil koster nok like mye som båten osv. 

 

Tror ikke det ligger noen Arabesque på Finn nå, men link gjerne til annonsen hvis den finnes et annet sted. Så vil du få tilbakemelding på pris, tilstand, utstyr osv. Råder deg til å se på flere båter og være kritisk. Mange båter i denne klassen som er godt oppgraderte og til salgs for en billig penge. Lykke til med båtkjøp!

Link to post
Share on other sites

Hei. Takk for god tilbakemelding :)

Jeg får båten for 20.000, er en kjenning som selger den så jeg stoler på han når han sier den er i "grei stand", men selfølgelig det er begrenset hva man får for 20K.  Han bruker båten jevnlig å sier seilene er heile og fine. Av seil er det hovedseil og rulle genoa.  han vet ikke noe annet om motoren enn at det er en gammal penta som står i, så går ut i fra at den er orginal. VHF, autopilot, plotter,  olje varmeovn og nytrukne puter er noe av det han nevner følger med.  Den er ikke lagt ut på finn enda.

Link to post
Share on other sites

Skjønner! For den prisen kan du selvfølgelig ikke forvente all verden. Men du vil sikkert heller ikke bruke all verdens penger på den. Er jo fullt mulig å henge en påhenger på hekken dersom pentaen takker for seg. Prøv å sjekk om det lekker inn vann noe sted, er sprekker i glassfiber rundt kjølen, rundt skottene (veggene), rundt mast og røstjern og andre steder hvor det er belastning under seil. Er i utgangspunktet en OK båt, men den er jo 45 år gammel. 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...