Jump to content

Rust på flyndre halvplaner


mag-la

Recommended Posts

Har noen et forslag til løsning for å unngå rust på flyndre på halvplaner Saga 29?  Før sesongstart ble flyndre pusset ned og påført rusthindrende maling Corroless før svart Jotun Non-Stop bunnstoff. Ved opptak i høst var det flere felt med rust som på bildet. Flyndra har forbindelse med en-leder kabel til en skrue på motor, skruen er skikkelig rusten. Andre skruer i nærheten er uskadet. Båten har ikke vært tilkoblet landstrøm i år, har problemfritt solcelle-anlegg. Aksel-anode er oppspist og borte, andre anoder er lite angrepet. Forslag til årsak og løsning?C71A4771-47D4-4A5E-BEED-DC1E3D27FEC4.png.38a81ff778fa51b20587a50d7d375b66.png

Redigert av mag-la (see edit history)
Link to post
Share on other sites

mag-la skrev for 12 timer siden:

Har noen et forslag til løsning for å unngå rust på flyndre på halvplaner Saga 29?  Før sesongstart ble flyndre pusset ned og påført rusthindrende maling Corroless før svart Jotun Non-Stop bunnstoff.

Corroless er gode greier, men ikke det beste til undervannsbruk. Slip stålet helt rent med vinkelsliper, helt inn på blankt stål. Påfør så fire strøk med tokomponent epoxyprimer, f.eks. Seajet 117, deretter bunnstoff. Denne binder bedre til stålet, og flere strøk sørger for at det blir tettere enn kun ett strøk. 

 

Hvorvidt rusten har en relevans med stømproblematikk og anoder har jeg mindre formening om, men så lenge anoden på flyndrejernet er lite tæret tviler jeg på at det er årsaken. 

Link to post
Share on other sites

Hadde anoden funket som den skulle ville det ikke vært rust her. Hadde stålror på en gammel Viksund fra nittenpilogbue, her var det nesten bart stål hvert år ved slipping men ingen rust hvis anoden hadde gjort jobben sin.

Dette er jo 20++ år siden så dengang var kanskje anodene anerledes, enkelte virket i hvert fall bedre enn andre så kvaliteten var tilsynelatende varierende.

De senere år har jeg kun plukket av en som ikke virket på Viknesen vi har i dag

Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...