Jump to content

Byssepikens kulinariske fristelser


lurvetass

Recommended Posts

Tror hemmeligheten i fiskesuppe er kraften som brukes. Kan det kokes kraft av fiskeavskjær av rette fiskeslaget, blir det god kraft, og suppe.

Og den remuladen så god ut. Har eksperimentert litt med sånn sjøl, men ikke hatt i kapers, så det skal testes.

 

Men hvem er han Labbetuss? 

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Det ble et godt fiskemåltid om bord her i dag!😃 Fruen til @Hekri vartet opp med laks som ble grillet. Fennikel og paprika samt tadziki  som smakstilsetning gjorde seg virkelig! Potetsalat ble heller ikke feil!☺️☺️

IMG_0503.jpeg.b22ec59323b44a31c19778c7afa11f89.jpeg

Mvh

Chilli Solbris

Båtlivet gir meg de største gleder!  Og de største sorger!😂
Trenger du noe? www.solbrismaritime.no

Link to post
lurvetass skrev 20 minutter siden:

Har eksperimentert litt med sånn sjøl, men ikke hatt i kapers, så det skal testes.

Kapers er et must :tommel_opp: Tips; på Holdbart på Råbekken har de disse store glassene til en slikk og ingenting. Ellers er kapers ganske dyre i dagligvarebutikkene. 

 

lurvetass skrev 20 minutter siden:

Men hvem er han Labbetuss? 

Labbetuss ja. Det er nok en kar som får seg en overraskelse når han logger seg inn her og leser disse postene. Ser jo nå at @dennrick også forsøkte å få meg på rett spor etter å ha tagget feil person :rødmer:  @lurvetass, du må legge inn et avatarbilde, da blir det lettere å unngå slike blundere :ler:

Link to post
lurvetass skrev 11 minutter siden:

Denne "gruen" hørtes litt spoky ut, selv om det virker som maten ble bra.

Han har korrigert en bokstav nå @lurvetass.

Som du vet heter fruen Kristin og er ikke kjent for å være "spooky" :smiler:. Langt i fra!!

God til å lage mat, men Byssepiken din er nok en god konkurrent. 

 

De kulinariske fristelsene dere presenterer, passer også i et landbasert kjøkken - for oss båtløse med abstinenser.......

Var på Radich i -74 - og driver fortsatt med båt....  men har gjort mye annet også...

Har solgt båten - leter etter ny.... ca 40'. Ikke drev!

Link to post

Synd dere har dratt @lurvetass. Hadde vært artig med en rapport derfra imorgen med noen bilder og litt film :smiler: Men da ville jeg nok ha valgt kilen lengst mot øst på nordsiden. Den vil jeg tro er egnet for været som kommer imorgen, spesielt langt inn der. @Komodo har vel testet dette, mener jeg å huske?

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision (Båtplass på Tjøme)

Link to post
dennrick skrev 1 minutt siden:

Men da ville jeg nok ha valgt kilen lengst mot øst på nordsiden. Den vil jeg tro er egnet for været som kommer imorgen, spesielt langt inn der. @Komodo har vel testet dette, mener jeg å huske?

Ja stemmer, det var der vi lå den beryktede natta. Det var litt av et skue å gå opp på toppen av holmen dagen etter å se på sjøen. Det brøt over hele Jutholmen!!! Det lå et godt voksent ektepar i en av vikene på andre siden av holmen for oss på Arholmen. De hadde tatt på seg overlevelsesdrakter og satt våkne i båten hele natta, ventet bare på at båten skulle gå ned. Dagen etter tok jeg jolla og kjørte rundt og så etter dem. De hadde fremdeles ikke turt å gå ut siden det brøt kraftig på alle kanter. Jeg hjalp dem ut, og de satte kursen rett over mot Tønsberg der de kom fra. De hadde virkelig fått skrekken. Skal høre med frua om hun har noen bilder fra den dagen. 

Link to post
5 minutes ago, Komodo said:

Det brøt over hele Jutholmen!!!

Skal høre med frua om hun har noen bilder fra den dagen. 

Wow!

 

Det hadde vært artig med bilder, selv om vi sporer av litt...:smiler:

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision (Båtplass på Tjøme)

Link to post

Vi tenkte på samme plassering @dennrick og tenkte den ville være tryggere. Men vi er nok ikke så tøffe som @Komodo og søker trygg havn når vi ser sånne varsler på vind og vær.

Uansett var vi jo på Skjærhalden på søndag og fikk med oss både god mat og konsert før vi rømte til hjemmehavna. I tillegg gikk kapteinen rett ned med hosting og harking og har gått på en skikkelig runde sommerforkjølelse. Har nok overtatt byssepiken sin for hun ble ferdig med sin da vi dro ut. Så nå sitter jeg trygt på land og ser ut på bølgene og er godt fornøyd med at vi ikke ligger ett eller annet sted og holder oss fast :)

 

Ble pizza her også i går @Chilli Solbris, men det var byssepikens hjemmelagde variant som er veldig god.

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
  • 2 uker senere...

Middag og nå ble kapteinen sendt på land med grillen, et par marinerte nakkekoteletter og en paprika. Byssepiken kokte poteter som ble delt i biter, pakket I alufolie, krydret med urter og kryddersmør. Så ble pakkene snudd litt rundt så krydder og smør fordelte seg og marinerte potetbitene.  Og vips en liten gourmet middag.

20250818_185640.jpg.8668841771a1f3f66b443100986d37a6.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Lunch I dag ble rester fra I går. Et par koteletter, nudler og masse grønnsaker som en wok.

 

Så skulle vi jo krysse fjorden tilbake til hjemhavna,  men dengang ei. Det så ut til at vinden skulle løye i ettermiddag da vi sjekket værmeldingen i går. Og nordlige vinder pleier ikke lage så mye sjø, så vi tenkte det skulle gå bra. Jaja, så feil kan man ta. Vi snudde rett på utsiden østre Bolærne og gikk inn og fortøyde trygt i bryggene der. Så da blir det en ekstra turdag. Kveldsmiddagen ble tunfisksalat og nanbrød. Veldig godt, men blir jo ikke så fint på bilde.

20250819_200607.jpg.992bea6ef9cc2141d77cfe5a14e961ae.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Takk for det @Bonus, dokumenterer og feirer 😀

 

Byssepiken har jo flere roller ombord og som rederinne bestemte hun at 1000 motortimer måtte feires.  En cote de boeuf ble handlet inn og etter en times temperering i romtemperatur var den klar for en runde med salt og pepper og en tur på grillen. Nå var vi hjemme og da er straks kapteinen mer med på kjøkkenet. Eggeplommer ble klargjort og estragonen i hagen måtte ofre en hel gren, mens meierismør stod til klaring. Mens kjøttet lå på grillen ble sausen forberedt og da kjøttet var ferdig og skulle hvile ble bernaisesausen pisket så den var som eggedosis i konsistensen. Sammen med små nypoteter og aspargesbønner ble det en solid dose matlykke.

20250820_163141.jpg.94654ffbbec2fd38f88084828efcc22c.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Nam :smiler: Ble forøvrig timetelleren din nullstilt etter havariet, eller er det fra da båten ble ny? Hos oss fulgte timetallet fra båten var ny med, og det ble ikke nullstilt etter havariet. RR det også.

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision (Båtplass på Tjøme)

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...